Budapesti Újévi koncertek 2020

Budapesti Újévi koncertek 2020

1 | 1612 Hívások

Budapesti Újévi koncertek 2020

Ahogy az év vége a Karácsony, úgy az év eleje az újév és egyben az újévi koncertek ideje. Az egész országban, de főleg Budapesten több Újévi koncert közül válogathatunk. Vannak közöttük olyanok, amelyek nagy hagyománnyal bírnak már, de olyanok is, amelyek hagyományteremtő céllal lettek életre hívva.

 

Mága Zoltán újévi koncertje

Hazánkban a legismertebb és már európai hírnevet is szerző koncert neve Mága Zoltán hegedűvirtuóz nevéhez fűződik. A januárban megrendezésre kerülő nagyszabású gála már a tizenkettedik a sorban. A Puskás Ferenc Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő koncert különlegességét az adja, hogy Mága Zoltán számos világhírű sztárvendég kíséretében lép fel. Aki Mága Zoltánnal szeretné januárban köszönteni az újévet, annak már jó előre kell gondolkoznia, nehogy lemaradjon, ugyanis a jegyeket gyorsan elkapkodják.

 

Budapesti Vonósok és a Jazzation Együttes

Ha valaki kisebb kaliberű, de hasonlóan kellemes újévi koncertre vágyik, annak jó választás lehet a Corinthia Hotelben szintén január 1-én megrendezésre kerülő Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és a Jazzation Együttessel.

 

Erkel Színház

A klasszikus zene rajongói az Erkel Színház újévi koncertjén találhatják meg a szórakozási lehetőséget, hiszen a Magyar Állami Operaház társulata közreműködésével felcsendülnek Beethoven IX. szimfóniájának taktusai, Kovács Zoltán zeneszerző Újjászületés-nyitányának fagotton megszólaló dallamai után. Az előadás fő vonulatát Joseph Haydn, A teremtés című alkotása adja meg, mely keretet ad Orbán János Dénes költő verseinek és Rujsz Edit koreográfiájának.

 

Klezmer Band

Szintén január elsején a Budapesti Kongresszusi Központban számíthatunk fergeteges hangulatra a Budapest Klezmer Band jóvoltából. Ez a program azoknak ajánlott, akik szívesen eltérnek a klasszikus zenét szolgáltató újévi koncertektől és szívesen hallgatják a hagyományos zsidó zenét.

 

Orosz Zoltán

Január 2-án a MOM Kulturális központban szórakozhatunk az eMeRTon- és Artisjus-díjjal is kitüntetett Orosz Zoltán harmonikaművész újévi koncertjén.

 

Lajkó Félix

Január 2-án a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kiváló akusztikus körülményei között, január 4-én pedig a Zeneakadémia Koncertközpontjában hallgathatjuk Lajkó Félix virtuóz hegedűjátékát, aki nem mellesleg zongorán és citerán is kiválóan muzsikál.

 

Budapest Swing

A swing zenei stílus rajongói sem maradnak újévi koncert nélkül, hiszen a FÉM Arts & Caféban húzza a talpalávalót a Budapest Swing együttes.

 

Virágh András

Budapest központjában, a Szent István Bazilikában ad nagyszabású orgonakoncertet Virágh András. A rendezvényen fellép két orgonista, két operaénekes és a trombitaszóló is szerepet fog kapni. A Charpentier, Albinoni, Bach, Handel, Mozart, Gounod, Liszt, Purcell, Mascagni és Widorenei híres zeneszerzők szerzeményei adta élmény mellett a közönség a Bazilika belső tereiben is gyönyörködhet.

 

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Szintén január 4-én élvezhetjük az 1963-ban alapított, nemzetközi hírnévvel rendelkező Liszt Ferenc Kamarazenekar komolyzenei koncertjét, mely a Pesti Vigadóban kerül megrendezésre. A koncerten közreműködik Halmai Katalin dalénekes .

 

 

 

Fotó: Madaras Gergely -  l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège (OPRL)

Szerkeszt., 02.01.2020