A félrelépés okai: unalom vagy szexhiány

A félrelépés okai: unalom vagy szexhiány

0 | 687 Hívások

A félrelépés okai: az unalom vagy szexhiány? Nehéz pillanatokban hajlamosak lehetünk átértékelni a kapcsolatainkat, ez alól egyetlen korosztály sem kivétel.

Akár egy ismerkedés időszakában járó kapcsolatban, akár egy tartósabb együttlétben is élünk,  nem árt nyitva tartani a szemünket és hegyezni a fülünket, hiszen az a bizonyos képzeletbeli kisördög bármikor, bárkibe belebújhat.

Akkor pedig, amikor máshol keressük meg azt, amiről úgy gondoljuk, hogy esetleg otthon nem kapjuk meg, gyakran kommunikációs problémák állhatnak a háttérben.

 

Mit tegyünk, hogy a félrelépésre ne kerüljön sor?

Beszéljünk és tartsuk életben a kapcsolatot vagy váljunk el békében, a másik méltóságát megtartva és a saját becsületünkön sem foltot ejtve!

 

Tényleg ránk törhet-e az unalom?

Amikor bármilyen okból is korlátozott a mindennapos mozgásterünk, nem élhetjük azt az életet, amit korábban megszoktunk, esetleg csak a hűvösebb őszi, téli hónapok közelednek, könnyen szembesülhetünk azzal, hogy hirtelen új tevékenységeket kell találnunk, amelyek kitöltik az életünket.

Nincs ez másképpen egy párkapcsolatban sem. Szembe kell néznünk azzal, hogy bizonyos élethelyzetekben az unalom egy valódi veszélyforrás, nem szabad pusztán kifogásként, placeboként tekintenünk rá. Ilyenkor próbáljuk átgondolni, mi az, amit a másik szeret és meg is tud csinálni, illetve amiben még mi is részt tudunk venni kellemetlen érzés, szomorkodás és szájhúzás nélkül.

Ideális esetben, azaz egy jó párkapcsolatban ugyanezt a gondoskodást mi is visszakaphatjuk a partnerünktől. Így mindketten kellemes, boldog, kielégítő életet élhetünk, ahol fel sem merül a félrekacsintás gondolata.

Ha viszont úgy gondoljuk, hogy jelenleg nem tudjuk ezt megadni egymásnak kölcsönösen, akkor illik a másik szemébe mondani ezt és korrektül elválni egymástól. Tiszta lapokkal játszva minden szakítás kisebb nyomot hagy, megcsalás nélkül kevesebb sebet fognak ejteni a múlt emlékei.

 

Mikor lehet gond a szexhiány?

Amikor kevesebb inger ér bennünket, kevesebb az örömforrás az életünkben, akkor meg kell küzdenünk a szexuális motiváció csökkenésével is. Amikor az ember szomorú bármi miatt, akkor nehezebb lesz felkelteni az érdeklődését, ez egy teljesen természetes dolog. Igyekezzünk feldobni egymás életét, vigasztalni, meghallgatni a másikat, törődni vele, besegíteni a házimunkába, figyelembe venni az igényeit és a szükségleteit!

Gondot jelenthetnek még a betegségek, fájdalmak, azaz az a helyzet, amikor a fizikai testünk nehezíti meg a szexuális együttlétet. Ezt érdemes átbeszélni, kihangsúlyozva, hogy nem a másik iránti vonzódásunkkal, szerelmünkkel van a gond, hanem egyszerűen egyes pozitúrák kellemetlenek lehetnek, akár fájhatnak is. Meg lehet azonban tanulni úgy is élvezetesen együtt lenni, hogy egymásnak ne okozzunk kellemetlenséget. Bátran vezessük a másikat, irányítsuk a kezeit, hiszen a kölcsönösen kielégítő szexuális élet mindkettőnk jól felfogott érdeke is!

Ne becsüljük tehát alá a gondokat, hanem beszélgessünk, keressük a megoldást még időben! Ha pedig úgy érezzük, ténylegesen nem tudjuk egymásnak megadni azt, amit szeretnénk, mert a személyiségünk, vágyaink, kikapcsolódási szokásaink nagymértékben elütnek egymástól, akkor teljesen korrekt, becsületes és normális dolog ezt időben közölni, abban a kezdeti szakaszban, amikor még nem okoztunk nagyobb traumát a másiknak.

Félrelépés helyett tehát nézzünk egymás szemébe és beszéljünk, így mindketten boldogabbak leszünk!

 

Fotó: Adobe_Stock/Deagreez

 

Szerkeszt., 08.10.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.