Még nem találta meg a szerelmet?

Még nem találta meg a szerelmet?

3 | 538 Hívások

Még nem találta meg a szerelmet?

A szerelem sötét verem, tartja a mondás, mégis mindenki, akinek nincsen párja, egy szerelmes sötét verembe vágyakozik. Hogy mi az a mágikus érzés, ami ennyire hatalmában tartja az embereket, még senki sem tudta definiálni, annyit azonban tapasztalatból lehet tudni, hogy valami nem evilági érzés, semmihez sem hasonlítható.

 

Ha nagyon kereste, mégsem találta meg a szerelmet, pedig reményteljesnek indult a kapcsolat, az első és legfontosabb dolog, hogy ne hibáztassa magát.

Nem az a lényeg, hogy sikerült vagy sem, az a lényeg, hogy hogyan viszonyulunk hozzá. Elsősorban önvédelemből nem szabad kudarcként megélni az esetet, egy szerelem megszületése ugyanis sokkal bonyolultabb annál, hogy sem egyetlen felelőse is lehetne, ha mégsem sikerül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a másikat kell felelőssé tenni. Egy párkapcsolat, egy szerelem  kezdődhet fülig szerelmesen, de anélkül is, egymás iránti kíváncsiságból, vonzalomból, vágyból, akár testi vágyból. A testi vágyakozás egyfajta jelzés arra nézve, hogy a leendő szerelmesek hasonló hullámhosszon rezdülnek, finoman reagálnak egymásra.

 

A csillagokban a hiba?

 

Felelőssé lehetne tenni még a csillagok állását, de ennek semmi értelme nem lenne, mivel a Tejútrendszer talán még az emberi érzelmeknél is kiszámíthatatlanabb és komplikáltabb. Esetleg az időjárás, a szomszéd, a főnökünk vagy a kormány tehet róla, hogy nem sikerült szerelemre találnunk? Nem hinnénk. Nem hinnénk, hogy bárkit is felelősségre lehetne vagy kellene vonni emiatt. Inkább arra törekedjünk, hogy formába hozzuk magunkat, esetleg még jobb formába, mint eddig voltunk.

Vannak szerelmes típusú emberek, akik havonta képesek szenvedélyesen szeretni, és vannak megfontoltabb társaik, akik már eleget csalódtak az életben, és óvatosabban, takarékosabban bánnak az érzelmeikkel. Bármelyik csoportba tartozzon is, nem számít, mert a szerelem nem válogat: ha jönni akar, úgysem lehet feltartóztatni vagy megállítani.

 

Építkezés okosan

 

Mindig belülről kifelé építkezzünk, ha jó eredményt akarunk elérni bármiben, főleg, ha a szerelemben. Kezdjük azzal, hogy milyen a társkereső profilunk. Nézzük meg alaposan, lehetőleg objektíven, távolságtartással. Elég vonzó az a személy, akiről szó van benne? Ha egy kapcsolatra vágyó férfi vagy nő lenne, bele tudna szeretni? Sikerült bemutatni egy pozitív személyiséget, akiért érdemes figyelmesen végigolvasni a bemutatkozást? Fontos, átgondolandó kérdések ezek, de ez csak a kezdet.

Olvastunk egy kortárs író regényét, amelyben arról írt, hogy a szerelem már akkor kialakult a főhős lelkében, amikor még csak elképzelte a szerelmesét. Mit is jelentsen ez? Azt, hogy lehet és kell is vizualizálni a vágyott szerelmest. Készítsük el a szerelmet a lelkünkben, hogy mire a kapujába érkezünk, ránk találjon. Gondoljunk rá gyakran, erősen, jelenítsük meg álmainkban, vagy meditáció közben, nem lesz hiába való elfoglaltság. Közben építsük, szépítsük magunkat, ne csak a testünket ápoljuk, hanem a lelkünket és a szellemünket is. Mindenki egy kívül-belül vonzó társra vágyik, adjuk meg az esélyt a szerelemnek. Adjuk meg az esélyt akár többször is, és ne bánkódjunk, ha mégsem sikerül. Majd a következő! Az élet mindig egy még jobb lehetőséget tartogat számunkra, és néha csak türelmesen ki kell várnunk, míg ez a lehetőség megjelenik.

 

 

Fotó: adobe_stock/Krakenimages.com

Szerkeszt., 29.05.2020

Doncorleone
0 | 02.06.2020, 16:20

A szerelem egy sötét verem..A házasság olyan mint egy ördögi kör .. Aki bent van -az ki akar mászni belőle -Aki kint az bele akar lépni ...! .. A legjobbak meg kintről nézik a nagy tülekedést a "Wircsaftot" -és jókat röhögnek rajtuk !

rezedavirag
0 | 29.05.2020, 19:45

Csak javítani szeretnék: megvan tudom, hogy egybe írjuk :-))

rezedavirag
2 | 29.05.2020, 13:58

A szerelem meg van! Csak akire ráillik ,mint Hamupipőkére a cipő az nincs!

Gyerehozzam
0 | 29.05.2020, 11:50

Még nem de keresem nagyon!