Mit jelent az, hogy swinger?

Mit jelent az, hogy swinger?

0 | 590 Hívások

Mit jelent az, hogy swinger?

A felnőtt korosztály idősebbik fele általában nem tudja, hogy mi az a swinger. A férfiaknak egy kapásjelzőket forgalmazó horgászmárka juthat eszébe, a hölgyek pedig egy táncra vagy táncosra asszociálhatnak. Sajnos mindkét tippelő tábort ki kell ábrándítsuk, a swinger egy új típusú  formula.

 

Ebben az esetben viszont nem a hagyományos – több levelet váltunk, egy kávé mellett elücsörögve lebonyolítjuk az első randit – kategóriáról van szó. A swingerezők általában szabadabb szelleműek a hétköznapihoz képest. Természetesen nézőpont kérdése, hogy kinek mi a szabadszelleműbb. Maradjunk annyiban, hogy mindenképpen nagykorúaknak szóló témáról van szól.

 

Lecsupaszítva a tényeket a swinger társkereső oldalak tulajdonképpen szexpartner-keresőknek szólnak. A swinger a szexről szól, a swingerezők egy része az egyéjszakás kalandokra utazik, ami könnyedebb kivitelben csak két személyről szól, de a téma híveinek szánt partiknak is kultusza van ezekben a körökben.

 

A swingerezők között sok egyedülálló van, de több azoknak a pároknak a száma, akik részt vesznek ezeken a partikon. Általában fel akarják pörgetni a kapcsolatukat, bár ízlés dolga, hogy mennyire felpörgető, ha mások előtt szexel valaki. Olyanok is akadnak, akik harmadik felet keresnek szintén tuningot remélve a kapcsolatukban.

 

Az úgynevezett swinger partik nem kizárólag - bár főként - a szexualitásról szólnak. A swinger összejövetelek jellemzője a hedonista életszemlélet, így a szexualitás mellett az étel- és italfogyasztás is jelentős szerepet kap az esemény során. A swinger klub látogatását a résztvevők egyfajta különleges, szabadidős és társasági tevékenységnek tekintik, mintha valamilyen illusztris partira járnának, ahol viszont nem az elegáns ruhákon van a hangsúly, hanem pont a ruhanélküliségen. A partikon vannak összeszokott párok, akik csak a környezet miatt járnak ezekre a helyekre, de vannak olyanok is, akik szívesen váltogatják a partnerüket.

 

Vannak kifejezetten erre a célra létrehozott klubok, amelyek előre meghirdetik az eseményt a tagjaiknak, vagy pedig egy közösségi oldalon keresztül promótálják magukat. De vannak magán partik is, ezeket olyanok szervezik, akik már gyakorló swingerezők.

 

Akik viszolyognak tőle, azok se érezzék magukat rosszul, ugyanis ez téma a felkapottsága ellenére sem tartozik abba a körbe, amiben nagy számban részt vesznek a társkeresők.  Mint ahogy szó volt róla az előzőekben, ez a lehetőség szabadabb szelleműeknek, bevállalósabbaknak való, egy kisebb kör vesz részt benne.

 

 

Fotó: Adobe_Stock /rdrgraphe

 

 

Szerkeszt., 21.01.2021

Simi12
0 | 27.01.2021, 21:19

Igen Kedves El bárkinek a véleménye megfér egymás mellett. :)

Szép elv az hogy nem az embert minősítjük, véleményezzük hanem a cselekedetét csak hogy a cselekedetet az ember teszi, követi el tehát igazából az embert véleményezzük a cselekedete által a saját „szemüvegünkön” keresztül,de lehet hogy én gondolom rosszul. :))

Csak ismételni tudom hogy attól ha valamiről nem tudunk még nem jelenti azt hogy nincs.
Azt tudjuk hogy számodra a biblia a mérvadó, azt is tudjuk hogy a törvények nem teljesen vannak mindenben összhangban az abban lévő dolgokkal. Azt már meg sem említem hogy a bibliát hirdetők és a törvényt betartatók is isznak bort miközben a vizet népszerűsítik.

Én még olyanról nem hallottam hogy a swingerklub látogatásért bárkit is börtönbe zártak volna. Ugyan is az emberi törvények szerint nem bűncselekmény független attól hogy egyébként az ember a saját erkölcsi normái szerint hogyan ítéli meg.
Igen lehet hogy meglepődnél, meglepődnénk ha sok emberről minden kiderülne. Vannak dolgok amik egy embernek a magánszférája és általában igyekszik nem nagydobra verni vagy titokba tartani a látszatot fent tartva (Pl. heterótól eltérő beállítottság). Legtöbben nem azért teszik mert a hazugságban élni szeretnek hanem mert azt kívánja meg tőlük a család, hivatás, társadalmi státusz és egyáltalán megvédeni magukat a negatív megítéléstől és az azzal járó esetleges következményektől.

A közszereplőknek különösen nehéz dolguk van e téren hiszen szinte keresik hogy mivel lehet őket kikezdeni, címlapra tenni, bár ha érdekük úgy kívánja akár hamis információkkal is tönkre tesznek bárkit.
Szóval amíg valakiről nem kerül nyilvánosságra akár a szexuális beállítottsága, szokásai, de akár valamilyen bűncselekmény addig igen, köztiszteletben álló személynek számít.

Hidd el El. nem minden, mindenki az aminek látszik.

Eleena
0 | 26.01.2021, 22:14

Úgy gondolom...hogy ha valaki köztiszteletben áll...az fedhetetlen.. makulátlan...a nyílt társadalmi életében...és a magánéletében...is.

Döbbenettel olvasom, hogy ma már ez nem így van...
Tényleg lemaradtam fényévekkel...őskövület vagyok)))

Csak azt nem tudom mivel nem vagyok olyan tájékozott részleteiben ...az utóbbi években.. azok a hiressegek magyar es nem magyar akik ilyen életet élnek...miért kell lemondaniuk a politikai közéleti karrierjükről.....és mért okoznak kozmegbotrankoztatast ha ez normális ....tele van a sajtó a megbotránkozás cikkeivel...sőt ezek a személyek börtönbe is kerülnek...és emiatt a köztiszteletre méltó életvitel miatt összeomlik a házasságuk...elveszítik a vagyonuk...a gyermekeik...tiszteletét..

A hozzászólásom..bocsánat nem ítélkezés volt...hanem vélemény....csak egy kicsit más a Símiétől....
Szerintem elfér itt ezen a felületen..
Ha valaki mégis úgy értelmezi...annak bizonyára oka van....
Az elvem az...hogy nem az embert véleményezem nem ellene van.. hanem a cselekedetét .....

További véleményén nincs...és nem is várható hogy lesz...

Laszlóka megnyugtattál....jól esett..ismét nem csalódtam benned))...
Ehhez milyen zenét tudnál ajánlani? )))

Emma
1 | 26.01.2021, 14:43

Kedves Eleen!

Köszönjük a pozitív kritikát és sok pontban teljesen egyetértek Önnel.

Örülünk hogy szívesen olvassa a magazin rovatot. Néha viszont egy 'kontroverzális' cikket is írnak a szerkesztőink, nem az általános egyetértés vagy meggyőzni akarás céljából, hanem egy eltérő nézőpontot megmutatni.

Szép napot kívánok!

Emma

Simi12
1 | 25.01.2021, 10:10

Ezen túl is jelennek meg különböző írások, bejegyzések amiket nem tudunk hasznosítani vagy mit kezdeni vele, sőt ha valami nagyon irritál tovább lépünk.

Illetve nem csak azok a dolgok léteznek amikről tudunk vagy amit mi elfogadhatónak tartunk.

Jobb esetben pl. a drogot sem használjuk annak ellenére vannak ismereteink róla, a fajtáiról, működéséről és hatásáról.

Igen ez a szexualitás megélésének egy olyan fajtája amit nem kevesen igénybe vesznek és ezek az emberek ettől még rendes, tisztességes emberek, sőt van rá eset hogy köztiszteletnek örvendő emberek. Ők nem erőszakolnak meg senkit, nem rontanak meg kiskorúakat és nem bántanak senkit. Ugyan olyan hétköznapi emberek mint bárki más. A tisztesség, becsület nem azon múlik hogy valaki templomba imádkozni vagy épp swingerezni jár. Sőt a kettő nem zárja ki egymást bármennyire is hihetetlen.

Nem, nem csak fiatalok, középkorosztály és az idősebb korosztály is igénybe veszi vagy talán ők még inkább.
Nem vagyunk egyformák, így a szexuális igényeink sem egyforma, van akinek fontos, van akinek nem, van aki el tudja nyomni van aki nem, vagy nem is akarja de miért is akarná. Van akinek már negyven éves korába sem fontos és van aki még hetven éves korában is igen aktív.
Aki szingliként megy azt nem kell magyarázni miért teszi.
Aki párként annak több oka is lehet mint ahogy a blogban is említésre került.
Ezek a párok szeretik egymást és tisztelik is még ha ezt nem is hiszi el mindenki. Hogy miért?
Közösen teszik amit tesznek és nem egymás háta mögött és meg is beszélik.
Így visznek változatosságot, izgalmat a kapcsolatukba.
Esetleg a pár egyik tagja már nem tud ezen a téren semmit nyújtani de nem várja el hogy a másik is lemondjon ezért elviszi egy ilyen helyre.
Van hogy csak egymással vannak a párok de ez a közeg hoz egy izgalmat mindkettőjüknek.
És valóban maga a társaság is vonzó lehet.

Attól hogy nem tartunk igényt ilyesmire még ne ítélkezzünk. A megcsalás sem jobb semmivel. Ami a előnyként említhető hogy ezek az emberek nem szórják szét a családjukat a nem kielégítő szex miatt.

Laszloka
1 | 24.01.2021, 21:48

Kedves Yelena!

A válaszadás van értékelve... Így már OK? Haraso? :-)

Eleena
1 | 22.01.2021, 14:04

Kedves Emma!

Mindig nagy élvezettel olvasom a szerkesztőség cikkeit..magas színvonalon...kiegyensúlyozottan és szakértelemmel vannak megirva.

Sokat tanultam belőlük...és elgondolkodtattak ...
Vagyis jó értelemben profitáltam belőlük.
Ez a cikk nem nyerte el tetszésemet...mert nem tudom..mire tudom felhasználni ezt az információt...mitől lettem több általa.
Azt sem tudom mit kezdjek ezzel az információval és hol tudom hasznosítani?

Ami nem épít ...arról miért jó beszélni?
Azt sem értem hogy miért a mi korosztalyunk lett megszólítva?...ez az életmód biztos vagyok benne távol áll a 60-as 70-es korosztalytol....Egyedi esetek talán elofordulhatnak.

Talán fiatal a szerkesztő aki érintett benne?
De mi motiválta hogy a tudomásunkra hozza?....ezért is írtam híg. Ég a reklám helye?
Ennyi féle kérdés kavargott bennem amikor írtam az előző hozzaszolást ...
De mivel azt látom....van aki nagyra értékelte...az információt...ezért mégis jó volt hogy a cikk megjelent.

Nagy várakozással várom..a többi...új cikkeket...és továbbra is szívesen olvasom őket a jövőben is))

Szép napot kívánok

Eleen

Emma
2 | 21.01.2021, 19:14

Kedves Eleena!

A cikk nem reklámnak készült. Szerkesztőnk érdekes témának találta a "swingereket" és kizárólag "tájékoztatás" céljából választotta ezt a témát.

rezedavirag
2 | 21.01.2021, 19:11

Mint kívül álló ,véleményem erről:
Gondolom , megfelelő higiénia tudatában művelik az emberek
Gondolom akik szeretik és tisztelik egymást párok. nem veszik igénybe
Gondolom fiatalok . és egyedül állók lelkiismeretfurdalás nélkül művelik
Gondolom ebben az amúgy is fertőző világban ezzel nem foglalkoznak a bevállalók
Nem vagyunk egyformák .. / milyen unalmas lenne az élet ha,mindenki az lenne :-)

Eleena
2 | 21.01.2021, 16:37

Ez a reklám helye?)))...

Van olyan hirdetés is pl. viberen..hogy férjezett asszonyt kínál a reklámoldal((

Miért van az hogy az emberiség nem felemelkedik...hanem......!

Nincs elég baj..tegyünk rá még égy lapáttal?
Az erkölcsi egyensúlyt nem lehet
felborítani...mert amit vet az ember azt fogja learatni is!!
Rövid távon talán megéri az izgalmat az újdonság varázsát ....de túl nagy árat kell érte fizetni...
Legtöbbször a gyermekek és az ártatlan társ...
Az egyedülálló azt tesz amit akar a testével ...
A cikk csak tényeket közölt...mintha kínálná a lehetőséget....de jó lenne mint a gyógyszer leírásoknál a mellékhatást is feltüntetni!