Hangulatgyilkosok a párkapcsolatban..

Hangulatgyilkosok a párkapcsolatban..

4 | 3576 Hívások

Hangulatgyilkosok – ezeket érdemes száműzni a párkapcsolatunkból

Ismerkedés során általában a hasonló érdeklődési körű embereket keressük, mégis azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Nagyon sok olyan tényező van, ami egy párkapcsolatot veszélyeztet, de a legrosszabb, amikor a lassú örlődés éveken, vagy akár évtizedeken át mérgezi a kapcsolatot. Nézzünk néhány példát, miféle hangulatgyilkosok azok, amiktől jobb minél előbb megszabadulni!

 

Káros szenvedélyek

Ha egy párkapcsolatban csak az egyik fél dohányzik, ez rendszeres konfliktushoz vezethet. Jobb elhagyni a cigarettát, vagy megtenni mindent annak érdekében, hogy a vele járó kellemetlenségek ne zavarják kedvesünket. A jó párkapcsolat mindig törekszik az egyenlőségre. A dohányzás felborítja az egyenlőségek alappilléreit, hiszen egyik fél jobban kezdi félteni a másikat, ami vitához vezethet.

 

Sokan sajnos nem ismerik az alkoholizmus fogalmának valódi jelentését. Nem az az alkoholista, akit a mentő kapar össze az utcán, hanem aki minden nap iszik, vagyis hozzá tartozik az életmódjához az alkohol. Ez ugyanis módosult tudatállapotot idéz elő, ami nem lehet a “normális” szint, hiszen ez azt jelentené, hogy enélkül nem tudunk elviselni valamit magunk körül. Ez lehet egy rossz anyagi helyzet, egy stresszes munkahely, vagy akár a párkapcsolatunk.

 

A PC játék szintén a párkapcsolat hagyagolására utal, hiszen, ha szabadidőről ábrándozunk, azt általában a kedvesünkkel, vagy a családunkkal töltjük. Ha ehelyett a számítógép előtt ülve zombikra lövöldözünk pizsamában, az nem egy vágyfokozó látvány és semmiképp sem építi a kapcsolatot.

 

Külső ingerek, vágyak

 

Nincs az az ember, akinek ne lennének családtagjai, szomszédai, volt osztálytársai, illetve barátai. Mindkét félben lennie kell annyi tartásnak, hogy elfogadja azokat az embereket, akik nem mindkét fél számára kívánatosak. Legyen szó anyósról, vagy az exekről, a jó párkapcsolat elfogadja a felek számára fontos harmadik személyeket, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot nem erőltet, ami féltékenységre ad okot. Érdemes közös baráti társaságot kialakítani, mert az sokkal kevesebb konfliktussal jár, mint amikor az egyik fél találkozik az exével, vagy más, a kapcsolatot érzékenyen érintő személlyel.

 

Sok konfliktusnak a be nem teljesült álmok, a hiábavalóság-érzés az oka. Az ember látástól vakulásig dolgozik, majd a sok hitel, vagy egyéb problémák miatt soha nem éri el a célját. Ez egy örök elégedetlenséget, önbizalomhiányt szül és úgy érezzük, senki nem érti meg a problémánkat. A problémáink egy párkapcsolatban közösek! Meg kell beszélni őket szívünk választottjával és vele együtt kell álmodozni, valamint valóra váltani az álmainkat. De elengedhetetlen, hogy álmaink közösek legyenek, mert a közös célért ketten sokkal könnyebb tenni, mint egyedül kergetni egy hiú ábrándot. Gyakori, hogy a szerelmespárok egyike kirándulni szeretne, míg a másiknak tökéletes kikapcsolódást jelent otthon lazulni. A változásra mindenkinek szüksége van. Az évszakok is változnak, a természet is évről-évre megújul. A párkapcsolatból is el kell űzni a szürkeséget! Minél színesebb a kapcsolat, annál jobban érzi magát mindenki benne!

A jó párkapcsolat színes és izgalmas, de mindkét félnek dolgoznia kell rajta. Az odaadó közös munkával nincs az probléma, ami Rómeó és Júlia közé állhat!

 

 

Fotó: Adobe Stock/ rh2010

 

Szerkeszt., 03.06.2021