Erős személyiség vagy? Ezért vonzod a nehéz párkapcsolatot

Erős személyiség vagy? Ezért vonzod a nehéz párkapcsolatot

5 | 566 Hívások

Erős személyiség vagy? Ezért vonzod a nehéz párkapcsolatot

Erősnek lenni nagyszerű dolog. Az erős emberek kevésbé függenek a külső megítélésektől, jobban megtalálják a helyüket, határozottabbak, érdekérvényesítőbbek másoknál. Az erős személyiség ereje a bensőből fakad, nem erősködés, nem erőlködés, nem erősnek látszani vágyás, hanem valódi belső tartalmak kifejeződése.

 

Ha ezek jellemeznek téged is, akkor magabiztos ember vagy, akit követni akár a világ végére is érdemes, mert ereje belső tartalomból fakad. Egyébként is vonzerőt rejt minden személyiség ereje, egyfajta láthatatlan kisugárzást, amely maga köré vonzza az embereket, mint fény a lepkét. Ezzel máris kizártuk a hangjukkal erősködő, bizonytalan embereket, és azokat is, akik csak addig erősek, amíg nem találkoznak egy még erősebbel.

 

Az erő tehát egyfajta büntetés lenne, ami bevonzaná a nehéz párkapcsolatot?  Nem hinném. De hát milyen is a nehéz párkapcsolat? Olyan, amiből hiányzik az összhang, az egymás iránti figyelem és odaadás? Vagy olyan, amelyben mindez megvan, mégsem éreznek egymás iránt szeretete vagy szerelmet? Vagy olyan, amiben nem értik egymás érzéseit és gondolkodását? Vagy mindez együttesen?

 

Egyszerűnek tűnik a boldog párkapcsolat, sugárzik a párokról az öröm és a derű. Még abban az esetben is, ha valamelyikük, vagy mindkettejük erős személyiség. Ahol viszont több a vita, veszekedés, meg nem értés, ott mindez hiányzik. Mit gondolsz, lehet ennek oka az erős személyiséged?

 

A nehéz párkapcsolatok bevonzása inkább a gyengeség jele. Az erő tudatosságot feltételez, a nehéz párkapcsolatok jobbára akkor alakulnak ki, ha felborul a két személy közötti egyensúly. Ha bármelyik közös területen egyenlőtlenség alakul ki, ha egyikük erős ugyan, de a másik gyenge. Ez főleg nők esetében gyakori, hogy behódolnak a férfi vélt vagy valós ereje előtt, és altruista társakká válnak. Egy ilyen egyensúlytalan párkapcsolat eleve nehéz. Ha valaki nem képes megérteni, milyen partnerre, milyen párkapcsolatra van szüksége, ha beéri bárkivel, csak ne kelljen egyedül élnie, az „érdemel” ilyet.

 

Tudatosabb társai arra használják fel belső erejüket, hogy magabiztosan, empatikusan éljenek és válasszanak, hogy egyensúlyra és harmóniára törekedjenek. Ez adhat értelmet annak, ha bizonyos kedvelt passziókról a párkapcsolatunk érdekében le kell mondanunk. A legjobb, ha ezt önként és dalolva teszed, mert megér neked annyit a másik, talán még többet is.

 

Tehát ha nehéz párkapcsolatban élsz, ne fogd azonnal a személyes erőd számlájára. Ha a párodat tartod annak, ne hibáztasd, nem biztos, hogy ő az oka a nehézségeknek. Az erősködést vagy erőlködést, a látszaterőt viszont le kell bontanod.

 

Két ember boldog együttélése csak egyenrangú félként lehetséges. Ne használd arra az erődet, hogy uralkodj a párodon, de azt se engedd, hogy ő tegye ezt veled. Ha mindezek ellenére mégis nehéz a párkapcsolatod, érdemes átgondolni, mennyit ér neked a párod. Csak addig maradj a kapcsolatban, amíg több benne az öröm, mint a viszály, harag, veszekedés. Hiszen ezek a negatívumok teszik nehézzé a párkapcsolatot, nem a személyiségetek ereje.

 

Törekedj kiegyenlített erőviszonyokra a párkapcsolatodban. Egy ilyen társas vállalkozásban mindenki beleteszi magát a közösbe, amiből egy új minőség születik. Legyen ez két erős személyiség harmonikus viszonya, és ne egy nehéz párkapcsolat! Mindig lehet tanulni, fejlődni. Kell is, érdemes is.

 

 

Fotó: Pexels / Pixabay

 

Szerkeszt., 18.03.2021

rezedavirag
0 | 23.03.2021, 15:48

Sokszor volt téma ez , itt a blogoknál és a fórumban is. Ugyan erre a megállapodásra jutottunk! Sajnos az én esetemben nem jött össze ,pedig úgy gondolom , hogyha "csak" a legalapvetőbb társas élet szabályait kölcsönösen betartanánk , már akkor is működne
A minőségi fokozatokat már ki - ki igényei szerint alakíthatná. A korom miatt már ,a további egyedüllétbe maradok. Az viszont megdöbbentett, hogy egy nálam 20 évvel fiatalabb , hölggyel beszélgettem ezekről . és neki is problémája van a társkereséssel, holott csinos okos , talpraesett ...Bíztattam ,hogy neki nagyobb esélye van , mert még fiatal.Kesernyés mosollyal válaszolt: Egy , hűséges megbízható társat találni , olyan mint a lottón az ötös találat!...