Valóban számít a pénz a párkapcsolatban?

Valóban számít a pénz a párkapcsolatban?

1 | 621 Hívások

Valóban számít a pénz a párkapcsolatban?

 

Egy régi mondás szerint „A pénz nem boldogít”. Ha ez igaz, ha a boldogságunk alapja nem a pénz, akkor miért nem érezzük magunkat mindannyian boldognak?!

 

A párkapcsolatok alapkövét látszólag mindig a pénz alapozza meg, hiszen a férfiak már a legelső randin virágot vesznek a nőknek. Ez egy ártatlan összeg, de a vacsorameghívások már borsosabb árat vonnak maguk után. Később a nők várják vacsorával szívük választottját és így tovább. De valóban a pénz mozgat meg bennünk valamit első látásra?!

 

Hogyan sodornak egyre messzebb a boldogságtól a pénzközpontú kapcsolatok?

 

Évezredek óta hisszük, hogy a szerelem megtalálásához a legjobb formánkat kell hozni és le kell nyűgözni a partnerünket. Való igaz, hogy a figyelemfelkeltés időszakában szükséges némi segítség, ami a hajlandóságunkra, alkalmazkodásunkra utal, és amivel nem maradunk közömbösek a másik fél számára. Titokban azonban mindig inkább „csak” megértésre vágyunk.

 

Az első néhány randi során rendre körvonalazódik bennünk, hogy van-e értelme a folytatásnak, de olykor kétségbeesésünkben kénytelenek vagyunk ragaszkodni bárkihez, hogy ne maradjunk egyedül. Az ilyen párkapcsolatok mindössze szükségmegoldások, amelyek úgy működnek, mint egy bankautomata. Partnerünk megpróbálja teljesíteni a kötelezőket: ajándékot vesz, vacsorázni hív és látszólag az ágyban is kitesz magáért, de az egész kapcsolat csak a szükséget szolgálja, nincs benne érzelem.

Ahhoz, hogy odaadó partnert találjon magának, kezdettől fogva figyelnie kell a partnerére és ugyanezt az érdeklődést kell felfedeznie a másik félben is! A szerelemben nem a pénz számít, hanem az érzéseink.

 

Hogyan maximalizáljuk a megfelelő partner megtalálásának esélyét?

 

Sajnos rengeteg ember él úgy, hogy csupán leéli egy mókuskerékben a mindennapjait és hónapjait, de mindez nem jelent számára többet egy elvégzett kötelességnél. Az emberi élet nem csak egy kötelesség és nem egy fizetés! Az élet ennél sokkal több, mások véleményét meghallgatva, de nem minden esetben elfogadva felfedezzük magunkban azt, amit mi szeretnénk.

 

Találja meg, hogy mi az, amit szívesen csinál, vagy hallgat! Mi az, amitől jól érzi magát a bőrében? Soha nem késő megtalálni a saját szenvedélyét! Ha nem tudja, hogyan induljon el, próbáljon ki valami újat! Legyen az egy tanfolyam, utazás, sport, vagy bármi! Ha végképp nincs ötlete, bízza magát a szembe jövő lehetőségekre (akár partnere meghívására) és mondjon igent néhány eddig be nem vállalt lehetőségre!

 

Az új kapuk, amelyek ezzel megnyílnak, meghozzák a kívánt eredményt, hiszen amikor feltalálja saját magát, akkor kezd csak el igazán élni! Igen, ehhez is pénzre lesz szükség, de mindig tartsa szem előtt, hogy a pénz csupán eszköz, hiszen a boldogságot valójában nem a pénztárcánk vastagsága, hanem az érzéseink hozzák el. Érzéseink alkalmassá tesznek minket arra, hogy további célokat tűzzünk ki magunk elé. A céljaink eléréséhez gyakran pénzre van szükség, de az érzéshez, ami hajt már a célhoz vezető úton is csatlakozhat a szerelem!

 

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan." Ismerős, ugye? Találja meg céljait saját érzései nyomán és hamarosan eljön valaki, aki anyagiaktól függetlenül osztozni fog ezekben az érzésekben! A többit pedig majd együtt megoldják!

 

 

 

 

 

Fotó: Adobe Stock / Gzorgz

Szerkeszt., 17.02.2022