Meghitt Valentin-nap akár fillérekből is!

Meghitt Valentin-nap akár fillérekből is!

1 | 165 Hívások

Meghitt Valentin-nap kettecskén, akár fillérekből is!

 

Sokan esnek abba a hibába, hogy vagyonokat költenek kedvesük kényeztetésére Valentin-nap alkalmából, amikor a párjuk talán egy összebújós, szerelmes együttlétnek örülne a legjobban. Ehelyett titokzatos, ellopott időket, feszült várakozást és valami elképesztően drága, de felesleges tárgyat kap ajándékba a kedves, amire kényszeredett mosoly a válasz. Ilyenkor azonnal tudjuk, hogy mellélőttünk a célnak.

Persze ahhoz, hogy a meglepetés telitalálat legyen, néhány hasznos információt be kell szereznünk, ami szintén időigényes, de az eredmény százszázalékos.

Ki kell puhatolnunk, hogy párunk minek örülne a legjobban. Ezt az úgy nevezett piackutató munkát azonban már az előző évben el kell kezdenünk, hogy február tizennegyedikén estére készen álljunk és kiérlelt ötletünket megvalósítva fel tudjuk kínálni.

 

Ha mindenképp ajándéktárgyban gondolkodunk

Érdemes a karácsonyi ajándékozás alkalmával előre gondolkodni. Ha mindenképpen tárgyakban utazunk, akkor azért, mert ilyenkor derül ki, hogy a karácsonyi ajándékkal valóban örömet szereztünk-e. Ha a fa alatt nem is, azt követően rövid időn belül kiderül, hogy tetszik-e vagy sem, jó-e a méret, vagy sem, cserélni kell, avagy teli találat a karácsonyi ajándék. Ezekből a tapasztalatokból sok tanulságot le lehet vonni, ami Valentin-napon felhasználható lehet.

Persze ne felejtse el, hogy a tárgyakon túl is van élet, sőt, az élet talán a tárgyakon túl kezdődik. A pénz mellett az idő a másik legértékesebb dolog, amiből a legkevesebbel rendelkezünk.

 

Időt ajándékba

Ajándékozzon időt kedvesének! Együtt tölthető, korlátok nélküli szabadidőt, amikor azt tehetnek, amihez kedvük van. Nem feltétlenül kell elutazni a világ végére. Sokszor egy jó beszélgetés vagy egy együtt elköltött hangulatos vacsora többet ér minden kincsnél. Ráadásul ez a vacsora otthon is elfogyasztható, édes kettesben, mert ahol szeretet és megértés van, ott akár egy paprikás krumpli is lehet ínyenc étel.

 

Figyelem!

Ne felejtse el figyelmével is megajándékozni kedvesét, a figyelem olyan energia, ami fontos kapocs két ember között akár harminc, akár három éve, akár három hónapja vagy hete szeretik egymást. Aki figyelmes, jobban ki tudja fürkészni, milyen titkos vágyai vannak párjának, amelyek beteljesülése esetén boldogságra vált érzelmi hőmérője.

Apróságok, ha célba találnak, legalább olyan értékes ajándékok lehetnek, mint egy síelés, vagy egy újabb téli kabát. Egy régen vágyott CD vagy egy társasjáték, amit éveken át közösen lehet élvezni, rendszerint túlmutat az ajándékozás rutinszerű teljesítésén.

 

Szívvel-lélekkel

De a legnagyobb meglepetés mégis az, amibe bármilyen régóta készítjük is, a saját szívünk, lelkünk van beledolgozva. A férfiaknál lehet ez egy szál rózsa, vagy egy frissen épített hóember, vagy egy régóta ígért közös séta a belvárosban, szorgos nőknél egy kötött sál, sapka, vagy egy ízletes, finom vacsora. Egy szívet formázó torta is felteheti a koronát erre a szép napra, vagy éppen hamuban sült tepertős pogácsa, ha párunknak ez a kedvence. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a jó tálalás minden fajta ajándéknak javára válik, bármilyen ajándékot választunk, legyen meglepetés, mert ettől hatványozottabb lesz az értéke.

S ha végképp kifogytunk pénzből és időből, még mindig tudunk adni magunkból: mosolyt, kedvességet, szeretet, szerelmet, hiszen ez a nap éppen erről kell, hogy szóljon. A szerelemről és a szeretetről.

 

 

Fotó: stock.adobe/lisaelesina

Szerkeszt., 13.02.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.