Amivel egy férfi elhibázhatja a kapcsolatot

Amivel egy férfi elhibázhatja a kapcsolatot

0 | 1150 Hívások

Amivel egy férfi elhibázhatja a kapcsolatot

 

Közhely, mégis igaz, hogy minden párkapcsolat két emberen múlik.

Hiába tenne meg az egyik fél bármit a másikért, hogyha sajnos az a bizonyos másik nem tudja, vagy nem akarja ezt viszonozni, esetleg már alábbhagyott benne a kezdeti lelkesedés, csillapodott a tűz. Mind a férfiak, mind a nők esetében nagyon fontos odafigyelni a tipikus hibák elkerülésére annak érdekében, hogy a párkapcsolatban mindkét fél valóban jól érezhesse magát és megbecsült, egyenrangú viszony alakulhasson ki közöttük.

 

Lássuk, mit hibázhat el többek között egy átlagos férfi a párkapcsolatban!

 

Nem figyel a másikra

Túlságosan sok időt tölt a barátaival, haverjaival sörözgetve a kocsmában, ahol minden meccs után a harmadik félidőt játsszák, a maradék szabadidejében pedig a számítógép előtt ül, játszik vagy a közösségi oldalakon időzik el. Mindenkinek jár az egyedül töltött idő, a szabadidő, a hobbi és a baráti társaság. Ha azonban mindez azzal jár, hogy a szívünk választottját emiatt alig látjuk, ráadásul semmilyen háztartási, családi teendőből nem vesszük ki a részünket, akkor partnerünk jogosan nem lesz elragadtatva.

 

Nem vált le a szüleiről

Hiába élt meg egy férfi már akár több házasságot vagy párkapcsolatot is, hiába lett akár többszörös apa és persze a munkahelyi vezető beosztás vagy a diplomák száma sem számít, mikor a saját bőrünkön ismerjük fel, hogy az anyósviccek nem a semmiből táplálkoznak. Egy nárcisztikus anya vagy apa ugyanis egész életében fogva tarthatja, ugráltathatja, manipulálhatja a fiát – rajta keresztül pedig a menyét és az unokáit is. Ennek pedig sajnos csak a férfi tud véget vetni, mert a nő szava semmit sem számít ebben a helyzetben. Komolyan kell venni, nem szabad elbagatellizálni ezt a problémát, mert egy idős mama vagy papa is okozhat súlyos sérüléseket a család akár összes tagjának is.

 

Nem engedte el a múltat

Ugyanígy lehet, hogy nem tudja magában lezárni a korábbi párkapcsolatait a férfi. Az előző házasságok és kapcsolatok, az exek – különösen akkor, ha gyerekek is vannak –, számos probléma forrásai lehetnek. Lehet, hogy csak túl sok időt akar velük tölteni, de az is lehet, hogy valójában inkább még mindig őket tekinti az igazi családjának, különösen akkor, ha az első szerelemről van szó. Ha még mindig ők az igaziak, nem érdemes az „útjukba állni”.

 

Túl sokat kritizál

Ha sohasem vagyunk jók, mert nem vagyunk olyanok, mint az exe, az anyukája, az előző szomszédnéni vagy a volt tanítónéni, valószínűleg akkor sem szeret minket igazán. Persze, érdemes mindig ápoltnak, csinosnak, kedvesnek és háziasnak lenni és valóban igaz, hogy apróbb, a méltóságunkat és az ízlésünket még nem sértő dolgokban lehet változni, de ha ennek ellenére is folyamatosan durva kritikák áldozatai vagyunk, akkor lehet, hogy nem érdemes tovább erőltetni a kapcsolatot.

 

Bár tökéletes, hiba nélküli ember sajnos nincsen, de érdemes megtenni minél több mindent annak érdekében, hogy mindkét fél jól érezze magát a párkapcsolatban. Ha alapvetően mindkettőnkben megvan a jó szándék, akkor sok beszélgetéssel, megfelelő kommunikációval viszonylag hamar összecsiszolódhatunk. Egy harmonikus párkapcsolatban pedig mindkét fél önmaga is maradhat és emellett a családra, barátokra, rokonokra is marad idő.

 

Szerkeszt., 05.09.2019

Laszloka
0 | 09.09.2019, 06:51

Van a férfi + van a nő. Állítólag mindkettő ember is és az embernek mindkét oldalt látnia kell. :-) Persze, hogyne... az empatikus ember. ;-)

Laszloka
0 | 08.09.2019, 10:03

Tapsztalja... tapsztallja. Időként a tapaszt saját magunkon is kellene használni. :-)

Laszloka
1 | 05.09.2019, 18:03

Mi a férfi kérem szépen..... egy céltábla ? Lehet rá lőni ? :-)