Túlélő tippek egyedülállóknak az ünnepekre

Túlélő tippek egyedülállóknak az ünnepekre

0 | 491 Hívások

Sokan a családjuk, szeretteik körében töltik a karácsonyi ünnepeket. Természetesen azoknak sem szabad elkeseredniük, akiknek idén nem adatik meg ez a meghitt családi hangulat, vagy nem szeretnék a rokonaikkal tölteni az ünnepeket. Számos olyan időtöltést lehet találni, amely eltereli a figyelmünket a negédes karácsonyi tömeghangulatról.

 

 

 

1. Az első és talán legfontosabb, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy elhatalmasodjon önön a magányosság érzése. Azzal, hogy magába fordul, senkivel nem tesz jót, legfőképpen saját magával.

 

2.  Amennyiben szeret utazni, akkor használja ki az utazási irodák nyújtotta lehetőségeket. Számos utazási iroda ajánl már kifejezetten szinglik számára karácsonyi pihenési lehetőségeket. Ezek az utak nemcsak külföldre, hanem belföldre szóló kikapcsolódási lehetőségek sorát kínálják. Sőt a hazai szállodák közül is akad már több, akik az egyedül utazókra is gondolnak, természetesen nemcsak az ünnepek közeledtével, de ilyenkor különleges programokat is kínálnak, melyek feledtetni tudják az egyedüllét érzését.

 

3.  Ha inkább csak társaságra vágyik, akkor nézzen körül a környezetében, hátha van olyan szomszéd vagy barát, aki szintén egyedül töltené az ünnepeket. Vagy esetleg egy idős házaspár, vagy nagyszülő nélküli kisgyerekes család.

 

4. Ha bulizni vágyik, akkor érdeklődjön ismerőseinél, hogy nem szerveznek-e valamerre valamilyen mozgalmas partit. Ha ilyen nincs, akkor akár ön is szervezhet a környezetében élő, szintén társaságra vágyó ismerőseinek.

 

5. Ha mozgalmasabb eseményre vágyik, akkor látogasson el a lakóhelye közelében lévő valamelyik karácsonyi forgatagba.

 

6.  Ha a lelkét szeretné ápolni, akkor merüljön el a karácsony misztériumában, látogasson el a helyi vallási közösségbe, ők biztosan szívesen fogják fogadni.

 

7.  Amennyiben jótékony érzület járja át ilyenkor, akkor érdemes bekapcsolódnia valamelyik jótékonyság szervezet munkájába, étel- vagy ruhaosztásba, cipős doboz adományok összeállításába.

 

8.  Persze, ha úgy érzi, hogy inkább szívesebben sütne-főzne, akkor a saját készítésű ételekkel, süteményekkel is meglephet rászorulókat. Biztosan nagyon hálásak lesznek. Akár valamelyik hajléktalan szállóra is beviheti az adományát, biztosan óriási sikere lesz a finom falatoknak.

 

9.  Létezik egy olyan jótékonysági program is, amelynek keretében a kórházakban lévő, ünnepek alatt is bent tartózkodó beteg gyerekeknek lehet felolvasni. Biztosan melegség fogja az ön lelkét is átjárni, mikor a kis betegek szája mosolyra húzódik egy-egy mese hallgatása közben.

 

10. Természetesen, ha úgy érzi, hogy mégis inkább otthon töltené az ünnepeket, akkor hívja át valamelyik kedves barátját, barátnőjét pizsamapartira. Nézzenek meg egy-két jó filmet, iszogassanak forralt bort vagy forró csokit, nassoljanak valamit, és ami a legfontosabb, nevessenek nagyokat.

 

11. Ha mégis inkább egyedül szeretne lenni, akkor töltse fel éléskamráját finomságokkal, szerezzen be pár jó könyvet, válasszon ki vidám, hangulatos filmeket és egy meleg takaróba burkolózva töltse békében, nyugalomban az ünnepeket.

 

 

Fotó: @ www.fotolia.com/nicoletaoinescu

Szerkeszt., 21.12.2017

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.