Tabutémák az első randin

Tabutémák az első randin

2 | 6822 Hívások

Tabutémák az első randin

 

Az első randit nagyon könnyű elrontani, hiszen két ember első találkozásáról van szó, amikor mindketten a legjobb arcunkat próbáljuk mutatni. Ilyenkor mindenki feszengve puhatolózik, ezért könnyen tabu témába futhatunk…

 

Aranyszabály, hogy az első randin tudni kell érvényesülni hagyni a partnerünket. Tinédzser korban könnyű közös témát találni, hiszen a zene többnyire minden azonos ízlésű fiatalt összeterel, akár a mágnes. De az ötödik x után fél évszázadnyi tapasztalattal a hátunk mögött ez már sokkal nehezebb. A közös érdeklődési kör körül történő tapogatózás könnyen félrecsúszhat, ha egyikünk túl nagy lelkesedéssel kezd el beszélni egy látszólag közös témáról és nem hagyja szóhoz jutni a másikat. Lássuk, milyen témák azok, amiben biztosan nem fogunk tudni közös nevezőre jutni!

 

A piszkos anyagiak

 

Ebben a korban már rendelkezünk annyi tapasztalattal, hogy jól tudjuk: nem csupán a pénz kérdése kerülendő, de a vagyonunkat, értékeinket feszegető témák sem első randira valók. A foglalkozásunkat nem szabad titkolni, de fizetésünk értelemszerűen nem kerülhet szóba. A házfelújítási és telekvásárlási terveinket tilos az első randevún megosztani a másikkal. A nyaralásokról is csak annyit áruljunk el elsőre, ami arról árulkodik, mennyire vagyunk nyitottak, mi mindennel színesedne, ha közösen utaznánk el akár csak barátilag is valahová. Rongyrázásra, vagy épp arról panaszkodni, hogy számunkra miért nem lehetséges a nyaralás, az nem túl előnyös első találkozáskor.

 

Ne beszéljünk a múltunkról!

 

Szorosan ide kötődik egy másik aranyszabály, mely szerint a múltról beszélni tilos, de legalábbis szigorúan mértékkel! Ha egy múltbéli sztoriba belekezdünk, a beszélgetés hamar egyoldalúvá válhat. A gyerekek, a munka és a hobbi mind olyan témák, amelyekre, ha nincs reakció, akkor jobb más irányba folytatni a beszélgetést!

 

Az exek és a gyermekeink anyja/apja

 

Kerüljük az "előző barátnőm", vagy a "volt férjem" kifejezéseket, pláne a minősítésüket, vagy az exeink felsorolását és összehasonlítgatását, hiszen ez nem érdekli a partnerünket, sőt! Ezzel olyan gondolathalmazt indíthatunk meg benne, ami akár véget is vethet a randinak: "Te jó ég, ha így áll ahhoz a pasihoz, akkor vajon hozzám is így fog?" vagy "Ha így kibeszéli az előző randiját, akkor engem is csak egynek lát a sok közül?" Ne ültessünk el ilyen és ehhez hasonló felesleges gondolatokat az ember fejébe! Ezzel csak magunkat minősítjük!

 

A család, a gyerekek

 

Az első randit mindenki izgalommal várja, hiszen felcsillan a remény nem csak egy áhított párkapcsolatra, de legalábbis egy jó beszélgetésre egy másik emberrel. Az utóbbi hozzáállással kevésbé válik erőltetetté a randi. Ilyen értelemben lehet és valamicskét kell is beszélni a családunkról, de a bennünk dúló érzelmek pillanatok alatt eluralkodhatnak rajtunk, ha valaki végre meghallgatja a problémáinkat, vagy épp az élményeinket. Ilyenkor mindig jusson eszünkbe, hogy a velünk szemben ülő embernek is van családja és kérdezzünk is rá bátran arra, ami érdekel!

 

Összességében a velünk szemben ülő fél a randevún ránk kíváncsi, nem egy másik emberre, ezért arról érdemes beszélni, ami kifejezetten rólunk szól. Ha saját érzéseink és vágyaink nagyjából megegyeznek, az alapja lehet egy közös jövőnek.

 

Szerkeszt., 01.08.2021