Valentin (Bálint-nap) sablonok nélkül

Valentin (Bálint-nap) sablonok nélkül

3 | 568 Hívások

Február a szerelem és szenvedély hónapja, és pont itt az idő, hogy az év vége után, ami leginkább az őrült hajtással telt, végre egy kicsit a párkapcsolatunkkal is foglalkozzunk. 

Persze ezt nem csak azon a bizonyos Bálint napon kellene megtenni, de miért ne köthetnénk ehhez az alkalomhoz azt, hogy egy kicsit feltüzeljük magunkat és a másikat egyaránt, és lángra lobbantjuk a szenvedélyt. A Bálint nap erre ezért egy kiváló alkalom hogy egy kis romantikát hozzunk a rutinos hétköznapokba.

 

Rózsaszín köd és mély érzelmek

 

Az egyetlen, amellyel érdemes a Valentin-napon szembeszállni, az a felszínesség, a hamis, cukros boldogság-látszat. Mindenki lássa bele, illetve vegye ki a Valentin-napból azt, amit számára tartogat, és akkor ez a nap tökéletes lesz. Aki a szeretet ünnepét szeretné február 14-én ünnepelni, az vigye el kirándulni/korcsolyázni/étterembe a családját, vagy látogassák meg együtt a dédnagymamát.

Aki a szerelem védőszentjére gondol, teljesítse a párja leghőbb vágyát, de ne kötelességtudatból, hanem belső indíttatásból. Nem az érték vagy ár a lényeg, hanem az, amire ő, illetve ők ketten vágynak. Könnyen lehet, hogy ez néhány zavartalan intim perc, egy romantikus séta vagy a régi fényképek közös megnézegetése.

Aki még csak várja a szerelmet, ne szomorkodjon, és ne a hiányait sorolgassa, hanem nyissa meg a szívét az újra és a változásra.

 

Minőségi idő együtt

 

Csináljunk valami olyat, amit egyébként nem szoktunk, fő a változatosság. Találjunk ki közösen valami olyan tevékenységet, ami nem a mindennapi életetünk része. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Lehet ez egy vacsora kettesben egy új étteremben, egy bor vagy pezsgőbárban tett látogatás vagy egy törökfürdő. A lényeg, hogy új élményekkel gazdagodjunk. Olyat válasszunk, ami romantikus, és tudjunk közben egymásra figyelni.

 

Elő a romantikával!

 

Legtöbben szeretnek ajándékot kapni, főleg ha a szerelme lepi meg valamivel. A csomagolás bontogatása az egyik legizgalmasabb dolog a világon, ám ha nem olyan dolog kerül elő, amit remélünk, bizony marad egy kicsi hiányérzetünk. Sőt sokszor nem is egy tárgy az, amire vágyunk. A lelkünk ugyanis rajong a filmekből jól ismert romantikáért.

Bármilyen elcsépeltnek tűnik, egy gyertyafényes vacsora például tökéletes ötlet Bálint-napra. Persze nem az a fontos, hogy drága helyre menjünk, az élmény és a hangulat teszi ugyanis feledhetetlenné az együttlétet, az ajándék pedig tökéletes emlék a szép estéről.

A mozi is jó választás, ha van olyan film, amit tényleg szeret a másik. Ha biztos a filmválasztásban, el se árulja neki, hogy mit néznek meg. Csak tudassa vele, hogy moziba mennek. Mozi helyett egy kellemes koncert is igazi, csodás közös program lehet.

 

Minden nap lehet Bálint-nap

 

Legyünk mindig kedvesek és figyelmesek a párunkkal és rendszeresen lepjük meg valamilyen aprósággal. Ne csak szavakkal, hanem tettekkel bizonyítsunk. Simogassuk, amíg elalszik, aktívan halgassuk meg és támogassuk ha segítségre szorul. Respekt, bizalom és a kommunikáció a boldog párkapcsolat titka, és akkor minden nap „Bálint-napként” fog érvényesülni.

 

 

Szerkeszt., 14.02.2018

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.