Az árulkodó testbeszéd

Az árulkodó testbeszéd

3 | 3014 Hívások

Az árulkodó testbeszéd, avagy a vonzás letagadhatatlan jelei

 

Amikor először találkozunk a kiszemelt partnerrel akár hosszas online csevegés után – no és persze, szimpatikusnak is véljük – jól esik azt feltételezni, hogy biztosan ő is vonzódik hozzánk. Érthető azonban, hogy erre nem feltétlenül szeretnénk mindjárt az első találkozás alkalmával feltétlenül rákérdezni. Ilyenkor jól jön, ha van a kezünkben egy kis útmutató azzal kapcsolatosan, hogy milyen árulkodó jelek esetén sikerülhet elérni a kívánt célt.

 

Lássuk, mire érdemes odafigyelni az első találkozások alkalmával?

 

Baj-e a keresztbe tett kéz vagy láb? 

A keresztbe tett kézről sokan úgy gondolják, hogy egyértelműen az elutasítás jele. Pedig jelentheti egyszerűen csak azt is, hogy a kiszemeltünk csupán picit zárkózottabb az átlagosnál. A keresztbe tett láb viszont többnyire kimondottan a vonzalom jele, különösen akkor, ha a szoknya igazgatásával is társul.

 

Jól esik-e a szemébe nézni? 

Bár általában igen nehéz észrevenni, de régóta tudjuk, hogy a vonzalom hatására kitágulnak a pupillák. A gyakorlatban akkor, ha jól esik sokáig a partnerünk szemébe nézni, egymásra nézni, valószínűleg kialakult a kölcsönös vonzalom. Bár azért az első néhány randevún még könnyen zavarban lehetünk, izgulhatunk, így ilyenkor még nem biztos, hogy jól veszi ki magát a hosszabb szemkontaktus kezdeményezése – később azonban érdemes lehet megpróbálni, nyilván semmiképpen sem agresszív módon.

 

A mosoly mindig jó jel? 

Igen, a mosolyról helyesen gondoljuk úgy, hogy a szimpátia és a vonzalom jele, tehát ha a partnerünk sokat mosolyog, okunk van jót feltételezni. Nyilván létezhet egy erőltetett, kínos, kényszeredett mosoly, és az is igaz, hogy nem mindig lehet ezt olyan könnyen megkülönböztetni a szívből jövő mosolytól, de azért általánosságban elmondható, hogy ha már egy pici mosolyt is felvesz az ember, akkor jó lehet az irány.

 

„Megvan-e a kémia?” 

Azaz a feromonok jelenléte, amely a gyakorlatban leginkább egy jó illatot, kellemes légkört jelent. Bár az ember szaglása nem olyan fejlett, mint például a kutyáké, azért még képesek lehetünk az illata alapján ösztönösen kiválasztani az ideális társat. Nyilvánvalóan az erős parfümillat megzavarhatja ezt az ösztönünket.

 

Miről árulkodik a hajtincs-csavargatás?

A hajtincsek csavargatása, a haj simogatása is a vonzalom jele lehet, nyilván elsősorban a hölgyeknél. Bár kétségtelen, hogy vannak olyan hölgyek, akik ezt túl gyakran művelik a hétköznapokban is.

 

Működhet-e a „megérzés”? 

Bár sokan csak legendának tartják, mégis a tapasztalat azt igazolja, hogy a megérzések be szoktak válni a párválasztás esetében is. Sőt, talán ez az egyik legfejlettebb ösztönünk, amelyen évmilliókon keresztül a túlélésünk is múlhatott – ne féljünk tehát hallgatni rá!

Ha pedig szimpatikus nekünk a másik, akkor érdemes kimutatni, éreztetni is azt vele, hiszen így hamarabb létrejöhet az egymásra találás. A legtöbb esetben nem érdemes túl hosszúra nyújtani a párválasztási időszakot, nem érdemes úgymond kéretni magunkat. Hiszen, főleg az életkor előrehaladtával, a másik ezt egyre inkább az elutasítás jeleként értékelheti – azt pedig bizonyára nagyon sajnálnánk, ha pusztán emiatt visszavonulót fújna egy szimpatikus pár-jelölt.

 

 

 

Szerkeszt., 25.04.2019

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.