Hogyan keressünk megfelelő partnert az online világban?

Hogyan keressünk megfelelő partnert az online világban?

3 | 1922 Hívások

Róbert (68) szereti a természetességet. Reálisan áll az élethez, és teljes mértékben megvan elégedve magával, jelenlegi életével. Olyan párt keres magának, aki lehetőleg a közelében lakik. Eddig még nem talált olyan profilt, ami igazán elnyerte volna tetszését.

Angelika (58) számára az álomférfi muzikális és rajong a zenéért, továbbá természetkedvelő, sportos, vicces, barátságos, jó kiállású, anyagilag független, és nem utolsó sorban semmi esetre sem idősebb, mint 60 év.  Róberthez hasonlóan Angelika is sikertelen az ideális partner megtalálásában.

A hiábavaló kutatások ellenére, Angelika és Róbert végül megtalálták egymást, és jelenleg is boldog kapcsolatban élnek együtt, noha Róbert nem igazán muzikális típus, alacsony és kissé kerekded is.

Mind a ketten képesek voltak kompromisszumot kötni a keresési feltételeiket illetően, ami később a fent említett győzelemhez vezetett.

Először Róbert volt az, aki ráírt Angelikára, ugyanis a hölgy mosolya és kisugárzása volt az, amely először megtetszett neki, az Angelika profiljában leírtakon kívül.

 

Álomnővé vagy éppen álomférfivé bárki válhat

 

Amennyiben Ön az igaz szerelmet keresi, mindenképpen fontos, hogy konkrét elképzelései legyenek, hiszen ezek a későbbiekben a segítségére lehetnek a keresésben.  Az előre kigondolt koncepció továbbá azért is bizonyul fontosnak, mert megmutatja mi a releváns az Ön számára.

Álomnővé vagy álomférfivé bárki válhat, nemcsak a fiatal, tökéletes testtel rendelkezők privilégiuma.  A külső jegyeknél sokkal fontosabbak például a közös értékek és az egybehangzó életszemlélet.

Lényeges tisztában lenni azzal a ténnyel is, hogy olyat nem fogunk találni az online párkeresés során, aki az általunk megadott pontok mindegyikének megfelel. Tökéletes ember ugyanis nem létezik. Ez azonban egy jó dolog, hiszen az ember apró hiányosságai és hóbortjai azok, amik egy személyiséget kiforrottá és szerethetővé tesznek.

 

A konkrét elképzelések megkönnyítik a keresést

 

Idővel az ember pontosan tudja, hogy mi az, ami nélkülözhetetlen a számára, és mi az, ami idegesíti.   Ez a tudás roppant értékes, hiszen ennek segítségével könnyebb megsaccolni, hogy ki az, aki az igazi számunkra.

A leendő partner karaktere kideríthető üzenetváltások, telefonbeszélgetések és személyes találkozók során.

 

Más szempontok is segítségünkre lehetnek a keresés során, amelyek a következők:

 

1.     Valóban van közös érdeklődésünk, hobbink a másikkal, avagy sem?

 

2.     Milyen helyet foglal el leendő partnerünk értékrendjében az oktatás, a fitness vagy mi az álláspontja a dohányzást, alkoholfogyasztást illetően, stb.

 

3.     Olvassuk el figyelmesen a kiválasztott személy profilját, hiszen a részletes leírásból ezek a főbb pontok már kideríthetők.

 

 

A keresési kritériumokkal szembeni kompromisszumkészség

 

Ami a keresési kritériumokat illeti, természetesen amilyen szorosan csak lehet, határoljuk körbe, hogy milyen kikötéseknek kell a jövendőbeli partnereknek megfelelniük. Ki tudja, lehet, hogy szerencsénk van és az igazi éppen ránk vár. Készüljünk fel arra az esetre is, hogy a keresés kevés sikerrel jár. Ilyen estekben javasolt az általunk megadott feltételek kibővítése.

A korcsoport- vagy a lakóhelyszempontú kutatás kiterjesztése eredményes lehet. 

Sokaknak a közös érdeklődési kör, illetve a hobbik számítanak a legtöbbet.  Egy osztatlan hobbi is jelentheti a szabadságot magát, amely egy jól működő kapcsolat alapja is lehet akár. Mindezek mellett a különböző közös szenvedélyek is megerősíthetik a kapcsolat kezdeteit.

A jó kompromisszumkészség egy virágzó és hosszú távú kapcsolat kulcsa. Természetesen tisztában kell lennünk azzal a ténnyel is, hogy mikor van szükség ennek meghozatalára, és mikor nincs. Minél jobban ismerjük a prioritásainkat, annál biztosabban képes a számunkra megfelelő online kapcsolat létrejönni.

 

Legyünk türelemmel

 

Igencsak ritka az, hogy a szerelem eljöjjön első kattintásra. Az első klikknél jelentkező lángoló érzelmek sajnos a kivételt erősítik. Még ha ez be is következne, akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy ebből később egy ideális kapcsolat fog kibontakozni.  Amíg az ellentéteinket nem ismerjük jól, addig ezek a spontán érzelmek, könnyen felszínessé tehetnek bennünket. 

A legtöbb szerelem úgy alakul ki, hogy már van egy kevés előismeretünk a másikról, akinek a karakterét így könnyebben meg tudjuk saccolni. Csekély figyelmesség, odafigyelés, továbbá az üzenetek körültekintő olvasása képes megmutatni számunkra, mennyire igaz az online flörtünk.

Szerkeszt., 08.06.2017

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.