A nagy kérdés: szerelem első látásra – tényleg létezik?

A nagy kérdés: szerelem első látásra – tényleg létezik?

1 | 1192 Hívások

Mi is ábrándozhattunk még arról, hogy jön egy herceg, vagy hercegnő, akibe egy szempillantás alatt egymásba szeretünk. Azonnal egybekelünk, majd vita nélkül, boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Ma már megértjük, hogy ilyen varázslat talán csak a mesében létezik. Tudjuk viszont azt is, hogy nem feltétlenül kell félni a problémáktól. Ha mindketten őszintén keressük a megoldást, jót beszélgethetünk, újra egymásra találhatunk ilyenkor.

 

Amikor tehát feltesszük a kérdést, hogy létezik-e számunkra a szerelem első látásra, először nem árt kikristályosítani magunkban, hogy mit értünk szerelem alatt. Hiszünk-e abban, hogy az a bizonyos „Nagy Ő” valóban létezik? Ha pedig létezik, egyetlen egyszer találkozhatunk vele, vagy esetleg akár többször is az életünk során? Más-e az elképzelésünk, mást várunk-e el életünk jövendőbeli párjától egy nagy csalódás, szakítás, válás, esetleg megözvegyülés után? Lehet-e igazi társunk az, aki ekkor lép be az életünkbe, vagy csak a szomorúság elfeledtetésére, a magányunk enyhítésére keresünk valakit magunk mellé? (Ezt is meg lehet érteni, el lehet fogadni valakinek, sőt, akár ő is lehet ilyen élethelyzetben. Azonban a másikkal ezt mindig közölni illik, lehetőleg még a megismerkedésünk korai szakaszában.)

 

Érdemes tehát alaposan elgondolkodnunk azon, hogy mit várunk jelenlegi élethelyzetünkben a szerelemtől, azaz leginkább attól az embertől, akivel megosztanánk életünk hátralevő részét. Fontos ezt a partnerünkkel is minél hamarabb tisztázni: hiszen felnőtt emberek vagyunk, nem szükséges már senkinek hiú ábrándokat kergetnie, illetve semmiképpen sem lenne szabad hitegetni egymást. Ha pedig egyértelműen megfogalmaztuk a gondolatainkat, akkor igazából az is lehetséges, hogy az Interneten keresztül történő beszélgetések után, akár az első találkozáson is egymásba szerethetünk. Sőt, akár már hamarabb, a chatelések alatt is szerelembe eshetünk, de az ígéretekkel, vallomásokkal ekkor még óvatosan kell bánni, egymás érdekében fontos lenne ezzel kivárni az első találkozást.

 

Az igazság tehát az, hogy nem tudjuk egyértelműen megmondani, létezik-e szerelem első látásra. Ha konkrétan sikerül megfogalmazni, hogy mire vágyunk, akkor hamar, akár az első találkozás során is eldőlhet, hogy szeretnénk-e hosszú távú kapcsolatot kialakítani a partnerünkkel. De akár azt is megállapíthatjuk ilyenkor, hogy esetleg valamiért mégsem szimpatikus a másik -- ilyenkor szintén igaz, hogy illik ezt minél hamarabb, illetve minél udvariasabban tudtára is adni az illetőnek. Lehetséges az is, hogy az első találkozás után még bizonytalanok maradtak a partnerek abban, hogy lesz-e folytatása a kapcsolatuknak. Ez is természetes, ekkor sem szabad elkeseredni. Adjunk időt egymásnak, beszélgessünk sokat, próbáljuk elfogadni egymást! Ha pedig mégsem sikerül, akkor nyugodtan meg lehet ezt mondani tapintatosan a másiknak.

 

Mindenkinek van lehetősége arra, hogy boldog legyen, illetve szerető társra találjon, akár fiatal, akár érettebb. Ne keseregjünk, hanem adjuk meg az esélyt magunknak is arra, hogy életünk hátralevő részét ne kelljen magányosan eltöltenünk! Ezzel pedig valaki másnak is segíthetünk ugyanebben. Akár első látásra alakul ki a vonzalom, akár kicsit később, biztosan rengeteg örömet fogunk találni egy boldog párkapcsolatban!

 

Szerkeszt., 08.03.2018