Ismerkedés ötven felett: szerelem első klikkre

Ismerkedés ötven felett: szerelem első klikkre

4 | 5323 Hívások

Ha az ember elhagyja az ötödik X-et, vagyis túljut az élete felén, már szeretné élvezni az addigi munkája gyümölcsét, kiteljesíteni azt, amit addig felépített. Már régen túl van ilyenkor a fiatalkori hibákon és botlásokon, és pontosan tudja, hogy mire vágyik: egy olyan partnerre, akivel megoszthatja az élete hátra levő részét, egy olyan társra, aki tökéletesen illik hozzá. Szerelembe esni könnyű - a romantikus típusoknak ebben az életkorban talán ugyanolyan egyszerűen megy, mint húsz évvel korábban - de az ideális társ megtalálása már jóval nehezebb.

 

Hogy keresünk párt a szenior korcsoportban?

Szerencsés, hogy ebben az életkorban jobban ismeri az ember saját magát, az igényeit, mint fiatalon és tapasztalatlanul, így sokkal pontosabb elképzelései vannak arról, hogy mit vár egy kapcsolattól, és a másik féltől, mit szeretne és mire nem vágyik. Ugyanakkor, ha túlzott elvárásaink vannak és nem ügyelünk arra, hogy megőrizzük a nyitottságunkat és a rugalmasságunkat, könnyen előfordulhat, hogy túlságosan leszűkítjük a kört. Más szempontból viszont lehet, hogy kevésbé érezzük a tétjét a szerelemnek, bölcsebbek, rugalmasabbak és bátrabbak vagyunk, hiszen ezek a kapcsolatok már igazából arról szólnak, hogy érezzük jól együtt magunkat. Kevésbé számítanak a külsőségek és nagyobb jelentőséget kapnak a mélyen fekvő lelki értékek, az érdeklődés és a közös témák.

A kapcsolat kialakítása is nyugodtabb keretek között, lassabban és meggondoltabban zajlik, mint ahogy annak idején az ifjúi hév diktálta. Lassabban és a valódi érdeklődés hullámain előre haladva épül ki a kapcsolat, és bár szenvedélyes szerelemmé is válhat, ritkább, hogy a kezdeti perzselő szenvedély pár hét alatt elhamvasztaná az érdeklődést is.

Miért javasoljuk kifejezetten az ötven felettieknek az online társkereső szolgáltatásokban való regisztrációt?

Pontosan a fentiek miatt: az önmagunkról való stabil kép és a másik emberrel kapcsolatos határozott elképzelések nagyon sokat segítenek, hogy eligazodjunk a magányos emberek óriási adatbázisaiban. A magunkhoz - valamint az iroda munkatársaihoz, illetve a kitöltendő kérdőívekhez - való őszinteség nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb erőbefektetéssel találjuk meg a nagy valószínűséggel hozzánk illő partnert és ritkábban "vetődjünk árnyékra".

 

Ismerkedés a neten

Ha a közvetlen környezetünkben adódó lehetőségeket kibővítjük azokkal, amelyeket az online társkeresö szolgáltatások kínálnak, mint például az 50plusz-klub.hu is, sokkal nagyobb eséllyel indulhatunk a párkeresés területén. A számítógép és az internet használata ma már a mindennapi élet része, és az ötven feletti korosztály számára sem idegen a kezelés módjainak elsajátítása. Az online kapcsolattartás nem csak a párkeresés terén válhat hasznunkra, hiszen távol élő rokonainkkal, barátainkkal, családunkkal is felerősítheti a kapcsolattartás intenzitását.

Az interneten elérhető társkeresők általában úgy csoportosítják a jelentkezőket, hogy a hasonló érdeklődésűek könnyen megtalálják egymást, pl. aki hosszú távú, komoly kapcsolatot keres az csak hasonlóakat fog látni, hasonlóképpen aki barátkozna inkább vagy csak "szeretné magát kissé jól érezni", hasonló beállítottságú érdeklődők között válogathat.

Ez az elsődleges kérdés, amit el kell dönteni, majd ez után következhet a partner jellemének finomítása, amelyhez szintén az online kérdőívek adataiból kaphatunk segítséget. Ha repülésfóbiások vagyunk, akkor lehetőleg ne pilótát vagy megszállott utazót/repülőt válasszunk ki az érdeklődésünk tárgyául. Ha vegetáriánusok vagyunk, ne kezdjünk egy hentessel ismerkedni. Ha kutyabarátok vagyunk, lehetőleg olyan potenciális társat válasszunk, aki szintén élvezi a kutyák társaságát stb.

Ha mindezeket végigzongoráztuk, vegyük a bátorságot és szólítsuk meg az illetőt. Egy kezdeti tapogatózós-ismerkedős beszélgetés bonyolítása is könnyebben történik online, hiszen egyrészt feltehetünk kényes kérdéseket pirulás nélkül, másrészt egy korrekt mondattal búcsút vehetünk lelkiismeret-furdalás nélkül, ha nem tetszik valami.

 

50 felett is megtalál a szerelem

Élettapasztalat ide vagy oda, ha a megfelelős társ toppan elénk, ugyanolyan intenzitással lobbanhat fel a szerelem, mint huszonévesen. A "pillangók a gyomorban" érzés a másik üzenetére várva ugyanolyan, pár évtizeddel erre vagy arra, és senki se tagadja, hogy ha érezzük a szeretetet és a törődést, egészen más még reggel felkelni is.

 

Foto: © pathdoc - Fotolia.com

Szerkeszt., 12.02.2015

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.