Tippek az internetes társkereséshez

Tippek az internetes társkereséshez

3 | 3280 Hívások

Íme néhány aranyszabály, amit a neten való ismerkedőknek a siker érdekében érdemes betartani.

 

Legyenek reális elvárásaink!

Ne úgy regisztráljunk egy társkereső oldalra, hogy ott biztosan megtaláljuk a lelki társunkat. Lehet, hogy hónapokba telik egy igazi kapcsolatot találni, számos kellemetlen első randevú után. Ha azonban mindig türelmesek vagyunk és reálisak az elvárásaink, akkor az online társkeresés feltétlenül pozitív eredményeket hozhat. Legyünk nyitottak baráti kapcsolatok kialakítására is. Sokszor egy barátságból igazi szerelem szövődhet.

 

Legyünk szkeptikusak!

Néhányan nagyon kevés információt adnak meg a személyes adataik kitöltésekor, ezért érdemes az első találkozó előtt legalább néhány levélváltás, esetleg telefonbeszélgetés. Természetesen így sem lehetünk biztosak abban, hogy nem érnek csalódások, de nagymértékben csökkenthetjük ezek lehetőségét.

 

Fizessünk a prémium szolgáltatásokért!

A fizetős oldalakra való regisztráció az egyik legjobb módszer a csalók kiszűrésére, valamint elkerülhetjük azokat is, akik egyéjszakás kalandot keresnek kapcsolat helyett. Ráadásul a fizetős oldalakon sokkal jobbak az esélyek a megfelelő partner megtalálására is, hiszen sokkal több az olyan felhasználó, aki valóban komoly kapcsolatot keres.

 

Készítsünk őszinte adatlapot

Sokan hanyagul vagy fénykép nélkül töltik ki adatlapjukat, azonban nem meglepően az őszinteség a legbeváltabb stratégia. Ugyanis ha bárki el is hiszi az apró füllentéseket és a túlzásokat eleinte, később igazán frusztrálni fogja őket, mikor rádöbbennek arra, hogy az illető nem az akinek mondja magát.

 

Kérjünk találkozót néhány levélváltás vagy telefonbeszélgetés után

Sokan esnek abba a hibába, hogy túl sok időt töltenek el levelezéssel vagy telefonálgatással. Igaz ugyan, hogy az első néhány visszajelzés nagyon fontos, azonban a hónapokig elhúzódó beszélgetés személyes találkozás nélkül nem kifejezetten jó ötlet, mert a képzeletbeli lelki társ egészen más tulajdonságokkal lehet felruházva, mint aki a valóságban.

 

Mindent összevetve, az online társkeresésnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Ha azonban realistán állunk hozzá, némiképp szkeptikusan vagyunk és szem előtt tartjuk, hogy pontosan mire vágyunk, akkor nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy megtaláljuk a társunkat.

 

Foto: (c) GettyImages.de

Szerkeszt., 30.01.2014