Van még szabad, számomra vonzó egyedülálló?

Van még szabad, számomra vonzó egyedülálló?

5 | 2067 Hívások

Elfogyhatnak az esélyek?

Ha az embert magányosan éri a negyedik (ötödik, hatodik stb.) évtized korhatára, vagy esetleg ezt túlhaladva egyszer csak összetörik a családi idill, ami körbeveszi, és azon gondolkodik, hogy vajon magányosan kell-e az élete hátralevő részét töltenie, természetesen többek között ez a kérdés is felmerül. A közvélekedés szerint vannak az ember, főleg a nők életében tipikus időszakok, amikor párt kell találnia, különben masszívan lecsökkennek az esélyei és jó eséllyel örökre egyedül marad. Ilyen lehet a gimnázium utolsó évei, a főiskola/egyetem, illetve a munkahelyen töltött első évek.

Szerencsére az elmúlt évtizedek világosan bizonyítják, hogy ez közhiedelem és semmi köze a valósághoz, hiszen az embert és az ember lányát bárhol, bármikor "leütheti" a szerelem. Sajnos vagy szerencsére, még az sem befolyásolja Ámort, hogy az illető éppen házas-e vagy sem.

 

Az esélyek és a valóság

A valóság az, hogy minden életkorban rengeteg a magányos ember. Akár azért, mert még nem házasodott meg, akár azért, mert rosszul választott, vagy éppen azért, mert már elvált, bizony minden korcsoportban rengetegen keresik az igazit.

Soha nem szabad feladnunk a reményt arra, hogy megfelelő társra találjunk. Ne felejtsük el: a saját élményeinket mi magunk teremtjük, így ha a külvilágunkban hiányzik valami, akkor mindig belül, a lelkünkben kell utána keresni, hogy vajon miért nem tudtuk még eddig befogadni, integrálni azt.

Higgyük el, nem a kínálaton és a környezetünkben jelenleg elérhető  szabad "kapacitásokon" múlik, hogy magányosan kell-e tengődnünk. Ha felkészülünk arra, hogy a lelkünkben ajtót nyissunk másnak, illetve ha teljes értékűvé kerekítjük magunkban a nőiességet/férfiasságot, bárhonnan be fogja vonzani számunkra a szerelem lehetőségét.

 

Miért vagyunk egyedül?

Az ember sokszor azért marad egyedül, mert öntudatlanul is túlságosan kockázatosnak értékeli a más emberekkel való kapcsolatokat, ahelyett, hogy nyílna, inkább bezárkózik, anélkül, hogy ő maga észre venné, elutasító. Ilyenkor gyakran feladat azt az ellentmondást feloldani, hogy fejben akarja a partnert, de a szívében-lelkében van valamilyen feldolgozatlan konfliktus, amely észrevétlenül elutasítja/elküldi az érdeklődőket.

Gyakran kapunk olyan tanácsot, hogy vegyünk erőt magunkon és járjunk társaságba. Ez a belső rendrakás nélkül inkább csak ürügy marad arra, hogy bebizonyítsuk: nekünk nem megy. Hiszen nem kaphatunk mást a világ tükréből, mint ami bennünk van.

Ha sokadik sikertelen kísérletünk után újra egyedül maradunk vagy már hosszabb ideje vagyunk egyedül, érdemes szakember segítségét igénybe venni, ahelyett, hogy külső okokra hivatkozva (mint pl. nincs már szabad ember az én korosztályomban, vagy ha van, nem vonzó számomra, vagy ha van vonzó, az nem szabad stb.) lemondanánk a keresésről. Egy jó pszichológus, társterapeuta, kineziológus, szellemgyógyász vagy bármi más a lélekkel foglalkozó szakember rengeteget segíthet az oldódásban és nem csak a partnerkapcsolatra nyújthat új lehetőséget, hanem arra is, hogy ezután jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

 

Ha felkészültünk a párunk fogadására, hogyan találjuk meg?

Az idősödő korosztály (különös tekintettel a 60 feletti) számára nehezítés lehet a pártalálás területén, hogy már nem járnak dolgozni, így - ha nem figyelnek oda - a bevásárláson kívül nem is nagyon teszik ki a lábukat otthonról. Nincs ezzel semmi baj, de ha nem alapvetően nem otthonülő típusok, igenis menni kell és megtalálni a lehetőségeket az emberekkel való találkozásra, beszélgetésre, ismerkedésre.

A beszűkült társadalmi-emberi kapcsolatokkal rendelkező rétegek számára óriási előnyökkel jár például az online társkeresés. A társkereső oldalakon kereshetünk céltudatosan vagy böngészhetünk, választhatunk tematikus adatbázisokat (pl. vallásos emberek társkeresője, a kapcsolat minősége szerint szegmentált adatbázisok, korosztály szerinti tagolás stb.) is.

 

Online társkeresés

Aki nem szívesen mozdul ki - vagy valamilyen testi probléma miatt nem is teheti - az is ugyanolyan esélyekkel indul, hiszen a gép előtt ülve lehet a bemutatkozó kérdőíveket kitölteni, a többiekét böngészni, ismerkedő leveleket váltani stb.

Számos cég vállalja, hogy a jelentkezők számára - a magukról megadott adatok alapján - kikeresi az adatbázisból a legmegfelelőbb társat, pszichológiai és érdeklődésbeli egyezőség alapján javasol partnert.

Az online társkereső cégek szolgáltatásainak igénybevétele ugyanolyan biztonságos és diszkrét, mint ha személyesen sétálunk be egy irodába. Válasszunk olyat, aki elnyeri a tetszésünket és bízzuk magunkat bátran a tapasztalt szakemberekre. A segítségükkel nem csak a közvetlen környezetünkben, hanem országos vagy éppen nemzetközi szinten is kereshetünk, még nagyobb esélyt adva ezzel az új szerelemnek, amely életünk végégi elkísér.

 

Foto: © Junial Enterprises - Fotolia

Szerkeszt., 05.02.2015

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.