Így találhat 50 fölött új barátokat!

Így találhat 50 fölött új barátokat!

1 | 3571 Hívások

Így találhat 50 fölött új barátokat!

 

Fiatalkorban a barátságok természetes módon, maguktól alakulnak ki. Szomszédok, osztálytársak és egyetemi csoporttársak hamar közeli barátokká válhatnak, csupán az együtt töltött időnek köszönhetően.

Felnőttkorban már nem támaszkodhatunk a barátkozás ehhez hasonló formáira. Még ha némelyik régi barátság fenn is marad, sokszor akkor sem tudjuk megfelelő szinten tartani a kapcsolatot hajdani legjobb barátainkkal.

 

Noha 50 éves kor fölött olykor már nehéz új barátokra lelni, minden bizonnyal állítható, hogy a feladat mégsem lehetetlen! Próbáljon ki néhányat az alábbi módszerek közül, hogy kortól függetlenül új barátságokat köthessen!

 

Mozduljon ki, szenteljen több időt hobbijának!

 

A legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja az új, potenciális ismeretségkötésnek, ha minél több időt szentelünk hobbinknak és azoknak a dolgoknak, melyek érdeklődési körünkhöz kapcsolódnak. Ahelyett, hogy otthon gyakorolná hobbiját, próbálja meg mindezt egy új környezetben! Ha érdeklődik a művészetek iránt, fontolja meg, hogy meglátogat egy festészeti-, vagy művészettörténelmi kurzust. Ha szívesen sportol, keressen fel egy helyi csapatot vagy edzőtermet, hogy társaságban űzhesse kedvenc mozgásformáját.

 

Ha esetleg nehezére esik, hogy egy, az önéhez hasonló gondolkodású csoportot találjon, ne riadjon vissza, és ragadja meg a kezdeményezést. Adjon fel egy hirdetést a helyi lapban, vagy kezdeményezzen beszélgetést egy online fórumon. Az olyan hasonló gondolkodású emberekhez való csatlakozás, akiknek azonos az érdeklődési köre az önével, a legjobb módszer, hogy új barátokat szerezzen.

 

Lépjen másokkal online kapcsolatba!

 

Bár az internetes barátságokat régebben alacsonyabb rendűnek tekintették a személyes kapcsolatokkal szemben, manapság már nem ez a helyzet. Rengeteg csodálatos, plátói barátság online kezdődik!

 

Az olyan szociális hálózatok vagy online közösségek, amelyek kimondottan 50 fölötti embereknek szólnak, a legjobb helyek, hogy potenciális ismeretségeket kössön. Az 50plus-Treff számos társalgási formával rendelkezik, amelyek a legkülönbözőbb érdekeltségi körökre, hobbikra és korosztályokra vannak szétbontva. Így az azonos érdeklődési körrel rendelkező tagok eszmét cserélhetnek és megismerkedhetnek. Ezen kívül rendelkezünk több mint 40, úgynevezett regionális csoporttal, ahol a tagok közvetlenül, egy bizonyos helyen személyesen és rendszeresen találkozhatnak, a legkülönbözőbb tevékenységek céljából.

 

Az ingyenes chat és a saját profilban található blog szintén lehetőséget nyújtanak, hogy új embereket természetes úton megismerjen. Bár a blogra történő írás inkább egy passzív út, hogy barátokat szerezzünk, mégis egy gyümölcsöző tevékenység. Az érzések, gondolatok, vélemények és tanácsok megosztása segíthet abban, hogy más, szenvedélyes és figyelmes emberekkel lépjen kapcsolatba. Az 50plus-Treff oldalán már számtalan barátság született ilyen módon.

 

Nyíljon meg és legyen önmaga!

 

Sokunknak gondja volt gyerekként vagy fiatalként a barátszerzéssel. Ez a probléma sokszor jár azzal, hogy visszahúzódunk másoktól.

 

Felnőttkorban már muszáj elfogadnunk és megértenünk a tényt, hogy nem mindenki kedvel minket. Ugyanúgy, ahogyan mi sem kedvelünk minden egyes embert, akivel megismerkedünk. A kívülről irigylésre méltó, felületes barátságok helyett inkább a valódi, mélyebb kapcsolatokat kellene előnyben részesítenünk.

 

Ahhoz, hogy új barátokra leljen, meg kell nyílnia mások előtt. A rövid csevegések helyett próbáljon meg olyan dolgokról beszélni, amelyek valóban fontosak az ön számára. Ne rejtse el érzéseit, beszéljen róluk nyíltan!

 

Bár szinte lehetetlen az új barátokkal szembeni teljes nyitottság, mégis meg kell próbálni a kezdetektől személyes témákról társalogni. Ahelyett, hogy megbarátkozna valakivel, csak azért mert a kollegája, keressen olyan barátokat, akik hasonlítanak önhöz. Töltsön el ezekkel az emberekkel elegendő időt, és nyíljon meg fokozatosan, így idővel jelentős és mély barátságokat köthet.

 

Fejlessze saját magát!

 

Olykor a legjobb módszer, hogy barátokat szerezzünk az, ha magunkat fejlesztjük. Akár egy rossz szokáson szeretne változtatni, vagy valami újat szeretne tanulni, egy olyan környezet, mely az önfejlesztésre alkalmas, ideális arra, hogy új barátokat találjon. A nyelvtanulástól kezdve a dohányzásról való leszokásig, minden csoportban vagy kurzuson olyan emberek vehetik körül, akiknek azonos a célja az önével.

 

A közös cél jó kezdet, hogy mély kapcsolat alakuljon ki. Az ilyen csoportokban az emberek gondosak és motiváltak, ami figyelmes és lelkiismeretes baráttá teszi őket. Ahhoz, hogy azonos érdeklődési körrel rendelkező emberekkel lépjen kapcsolatba, keressen fel egy önfejlesztő csoportot. Talán egy új legjobb barátra lel!

 

Lépjen kapcsolatba régi barátokkal és ismerősökkel!

 

Olykor nem új barátokra, hanem valami egészen másra van szükségünk. Sokan egyszerűen nem vagyunk jók abban, hogy régi barátokkal tartsuk a kapcsolatot.

 

A régi ismerősökkel való kapcsolatfelvétel egy nagyszerű lehetőség, hogy „új” barátokra leljünk. Hívjon fel egy régi iskolatársat, és beszélgessenek az életükről. Vegye föl a kapcsolatot egy gyermekkori szomszéddal és igyanak meg egy kávét. Ha esetleg nem rendelkezik olyan adatokkal, melyek segítségével megtalálhatná a kívánt személyt, az interneten számos embert megtalálhat. Nem számít, hogyan lép a régi barátokkal kapcsolatba, bizonyára nagy örömöt szerez majd saját magának és nekik is.

 

Végezetül:

 

Ha számos emberrel eszmét cserél vagy beszélget, sok új barátot szerezhet. Az azonos érdeklődési körű emberekkel való eszmecsere, és az erőfeszítés, hogy régi barátságokat elevenítsünk fel, lehetővé teszik, hogy mély barátságokat kössünk és sok új barátra leljünk.

 

 

Fotó: Robert Kneschke / fotolia.com

Szerkeszt., 26.11.2015

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.