Internetes csalók

Internetes csalók

5 | 1329 Hívások

Internetes csalók – ezen egyszerű lépések betartásával esélytelenek lesznek ellenünk

Bár rendszeresen szólnak a hírek az internetes csalásokról, sajnos a hétköznapi internetes csalóknak mégis sikerül hazugságokkal rávenni az embereket, hogy megadják a személyes adataikat, mely információk birtokában a csalók hozzá tudnak férni az érintettek bankszámlájához és akár óriási kárt is okozhatnak számukra azzal, hogy elveszik a pénzüket.

Az online társkereső oldalak nagyszerű vadászterületet nyújtanak ezeknek a csalóknak, hiszen beférkőznek a társkeresők bizalmába, s megpróbálnak tőlük pénzt kicsalni. Az 50plusz-klubban tüzetes ellenőrzésen esnek át a tagok, de ennek ellenére mégis legyen nagyon óvatos. Egyetlen szabályt kell csak betartani, senkinek nem szabad pénzt küldeni, akivel az interneten ismerkedtünk meg.

 

Legyen éber!

Ha a társkereső oldalon megismerkedik valakivel, aki vonzónak tűnik az ön számára, sőt akár lelki társat is lát benne, akkor is vigyázzon! Érdemes megvizsgálni a kapott információkat, hogy valóságosak-e.Tüzetesen meg kell vizsgálni a kapott fotót. Gyanúsnak tűnhet, ha az illető úgy néz ki, mint egy filmsztár. Ugyanis a csalók általában stock fotókat használnak, melyeket az interneten vásárolnak.Az is gyanús lehet, ha nem tudja pontosan megadni, hogy milyen munkája vagy végzettsége van. Magyarnak vallja magát, de két értelmes mondatot nem tud anyanyelvi szinten leírni.Semmiképpen nem szabad bedőlni, ha azt állítja az illető magáról, hogy 55 éves nyugalmazott tábornok, ugyanis nagy valószínűséggel egy pénzhajhász 20 éves ghánai csalóval van dolga.

 

Soha ne adjon pénzt!

Előfordul, hogy a csalók hosszú hónapokig hitegetik áldozatukat, romantikus köteléket hoznak létre, amivel a tartós kapcsolat látszatát szeretnék felépíteni.Aztán mikor megpuhították áldozatukat, akkor előrukkolnak a sztorijukkal, amiben arról beszélnek, hogy kirabolták őket és a hazatéréshez lenne szükségük pénzre. Egy magát jól szituált mérnöknek, nyugalmazott tábornoknak valló ember biztos rendelkezik rokonokkal, barátokkal, akikhez elsődlegesen tud fordulni. Tehát, ha valaki ilyen szituációban mégis öntől kér pénzt, mindenképpen legyen gyanús. Beszéljen róla családjával! Tegye félre az érzelmeket és gondolkozzon hideg fejjel! Azt kérjük, hogy minden gyanús és kéretlen üzenetet küldjön tovább a support@50plus-club.com email-címre.

 

Lépjen ki a virtuális identitásból!

Ha valaki színpatikus, megtalálták a közös hangot, akkor kérjen személyes találkozót, hiszen akkor fény derülhet a névtelenség fátyla mögé bújó idegen valós kilétére is.

 

Ne dőljön be az adathalász trükköknek!

Jól bevált trükk az internetes csalók körében, hogy olyan e-mailt küldenek, amelyen keresztül egy hamis webhelyre kell bejelentkezni. Az adathalász oldalak általában teljes nevet, címet, telefonszámot és egyéb olyan információkat kérnek, melyek birtokában az e-mailt küldő hozzájuthat a hitelkártya vagy bankszámla adataihoz. Interneten keresztül semmilyen azonosításra alkalmas adatot ne adjon meg olyan személynek, akivel az interneten ismerkedett meg! Ne adja meg a lehetőséget a csalóknak, hogy hozzáférjenek a pénzéhez!

 

Szerkeszt., 20.09.2019