Igy lehet a csalókat az internetes társkereső oldalakon kiszúrni

Igy lehet a csalókat az internetes társkereső oldalakon kiszúrni

4 | 22461 Hívások

Az online társkeresés egy biztonságos, népszerű módja annak hogy megtaláljuk a potenciális partnert vagy kibővítsük a barái körünket. Azonban, mint minden online ismerkedésnél, a legjobb ha néhány fontos dolgot szem előtt tartunk a kapcsolatfelvételnél, hogy értelmes kapcsolatokat alakítsuk ki és minimalizáljuk az esetleges csalódásokat.

Az élet minden területén megfordulnak olyan emberek, akik jogtalanul akarnak kihúzni előnyöket a másikból, így nem csodálkozhatunk rajta, hogy ezen az érzelmileg különösen kiszolgáltatott téren is megfordulnak rossz szándékú emberek. Az intézményesített társkeresés kezdetétől, sőt még korábban is voltak csalók, pénzhajhász casanovák, házasságszédelgők, akik másnak adták ki maguk, mint akik valójában.

Hamis vagy félrevezető profilokat különböző okok miatt hoznak létre a csalók, ártalmatlan kísérletezéstöl, egész addig hogy tetemes összegeket csikarjanak ki a szimpatikus és jóhiszemü emberekből. Szerencsére, a szélhámosok profiljait általában könnyű észrevenni ha bizonyos szabályokra odafigyelünk.

 

Hogyan is működnek a csalók

Az alaphelyzet minden alkalommal az, hogy a csábító olyan messze él az áldozattól, ahol nem elérhető (nem ellenőrizhetők az életkörülmények), ahonnan nem tud elmozdulni és a lehetőségei is korlátozottak (pl. katona Afganisztánban vagy más szigorú bázison), az életkörülményei pont az áldozat igényeihez és lehetőségeihez igazodnak, csak épp egy kicsi hiányzik (elmenne hozzá, de biztosítékot kell letennie a laktanyában, hogy visszatér, hozzáköltözne, de nincs pénze odautazni, nincs pénze felhívni stb.).

Természetesen az ismerkedés után az áldozat "megfőzésébe" nagy energiát fektet a csaló: levél- és e-mailváltások, chat és skype beszélgetések, ajándékok, romantika, eltúlzott "szerelmi" vallomások. A célpontul kiválasztott, többnyire középkorú nőket nem nehéz meggyőzni, a bizalmukba férkőzni, csak azt kell mondani, amit hallani akarnak.

Sajnos a - többnyire harmadik világbeli, nyugat-afrikai - csalók nem szívbajosak, mindenéből kiforgatják a hiszékeny áldozatot. Nem fogynak ki a kérésekből és a mesékből, így nem ritka, hogy nem csak a célpontul választott nőt, hanem az egész családját kifosztják.

Az egyik legnagyobb sláger az Afganisztánban bevetés alatt álló amerikai katona meséje, ami az amerikai nők számára igen komoly kelepce, de meglepő módon akár magyar nők is lépre mennek neki. Valódi, lopott (amerikai vagy brit) katonák fényképeit töltik fel a társkereső oldalakon, a katonának nem ritkán bajba jutott családtagjai is vannak, vagy özvegy, akinek félárva gyermekei ellátására/segítésére kell a pénz.

 

"Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a puskaport"

Az internetes társkeresés területén dolgozó szakértők gyanakvásra intenek, mégis lebeszélnek arról, hogy elforduljunk a párkereséstől. Tartsuk nyitva a szemünket és és igyekezzünk nem elveszíteni a fejünket.

  • - Ha randira kerül a sor, előtte amennyire csak lehetséges, nézzünk utána a delikvensnek és a képének is. A csalók lopott fényképeket  (Facebook és más közösségi oldalak, Google stb.). Ha valamilyen hivatalos szervezet tagjának vallja magát (katona, rendőr, vasutas stb.), ne átalljunk utánakérdezni.
  • - Nyilvános helyre szervezzük a randit, ne üljünk ismeretlen autójába, ismeretleneket ne vigyünk fel a lakásunkra és mindig legyen valaki, aki tudja hol vagyunk és mit csinálunk.
  • - Ne küldjünk semmilyen okból pénzt és ne töltsük fel senki telefonegyenlegét vagy hitelkártyáját!

Ha ezeket a szabályoka betartjuk, akkor nyugodtan élvezhetjük az online társkeresés minden előnyét.

 

Foto: © davidevison - Fotolia.com

Szerkeszt., 05.06.2014

Irisz49
0 | 08.08.2014, 12:08

Igen, itt nem lehet a nemeket különválasztani,úgy írnám, sajnos, a mai világban, " az emberek" nagyon oda kell figyelni, az intelmeket komolyan venni! üdv,I

joli51
0 | 15.06.2014, 11:14

Ez sajnos mindkét nemnél fennáll....Sok a szélhámos és unatkozó ember...Így igaz tanácsot csak a józan ész.
 

.130846.
2 | 06.06.2014, 06:23

ki ad tanácsot a fèrfinak a nöi csalók ellen