Azok a hibák, amit a legtöbb online randizó elkövet

Azok a hibák, amit a legtöbb online randizó elkövet

2 | 567 Hívások

Az online társkeresés népszerű és elterjed módjává vált ebben a digitális korban az emberek megismerésének és az egymással való kapcsolatba kerülésnek. Becslések szerint ma már minden ötödik kapcsolat online kezdődik, és senki sem lepődik meg, ha ismerőseiről kiderül, hogy bizony online jöttek össze.

 

Vannak azonban bizonyos hibák, amelyeket sok online randizó elkövet, és amelyek miatt sajnos könnyedén elszalaszthatják az igazi kapcsolat megtalálását. Vegyünk sorra néhányat ezek közül az online randi-hibák közül.

 

Adjon elég időt az ismerkedésre!

Az egyik sarkalatos hiba, amit az online társkeresés során el lehet követni az, hogy nem szánunk elég időt arra, hogy igazán megismerjünk valakit, mielőtt  személyes randit szerveznénk. Az online világban nagyon könnyű belebonyolódni a “Jaj, lemaradok valamiről, siessünk-siessünk” érzésbe, ezért különös késztetést érzünk a kapkodásra, amikor online kapcsolatba lépünk valakivel. Éppen ezért mégis fontos, hogy időt szánjunk arra, hogy erős bizalmi alapot és kölcsönös megértést, tiszteletet építhessünk ki egymás iránt. Ez időbe telik. Az online társkeresésben az egy külön pozitív dolog, hogy időrendben is visszatekinthetünk a közös online kommunikációnkra, és így mérlegelhetjük az idő szempontjából is, hogy vajon tényleg ismerkedés zajlott-e, vagy csak igyekeztünk gyorsan egymás karjaiba hajszolni magunkat. A kapkodásnak sajnos túlságosan sokszor is csalódás a vége (persze lehetnek üdítő és csodás kivételek, ezt se feledjük).

 

Vakon repülve

Egy másik online társkeresési hiba, hogy figyelmetlenségből, kapkodásból (lásd fentebb), vagy bármilyen más előfeltétel révén, de nem ellenőrizzük az alapvető adatokat az online társkeresők adatlapjain, és kapásból nem hozzánk illő embert célzunk meg, amikor üzenetet küldünk, vagy kapcsolatba lépést kezdeményezünk, vagy már javában bonyolódunk bele az ismerkedésbe. Természetesen nagy dolgok is kisülhetnek egyetlen apró félreértésből, de a statisztikák azt mutatják, hogy ritkán lesz tartós és boldog kapcsolat abból, ha válogatás nélkül ismerkedünk és bár vakon, de mindenre és mindenkire “rárepülünk”. Nagyon fontos, főleg egy bizonyos kor fölött, amikor már érettebben gondolkodunk, hogy egyetértsünk bizonyos alap értékrendekben, hiszen valljuk meg, már mi sem vagyunk olyan rugalmasak a gondolkodásmódunkban, mint amilyenek 20 évesen voltunk. A nem megfelelő adatokra alapozott ismerkedés olyan, mint mikor a pilóták vakon repülnek a repülőgéppel. Beláthatjuk, hogy ez bizony nem egy előremutató megoldás, ráadásul rengeteg időt emészt fel a folytonos és megalapozatlan “bepróbálkozás”.

 

Senkit nem kell lenyűgöznie!

Mindenki szeretné a jó tulajdonságait mutatni a társkereső oldalakon, de ezzel könnyű átesni a ló túloldalára ebben az online világban, és ez a harmadik tipikus hiba: fiatalabbnak, fittebbnek, szebbnek, okosabbnak, potensebbnek, lendületesebbnek, bátrabbnak, kalandvágyóbbnak, gazdagabbnak igyekszünk magunkat beállítani, pedig lehet, hogy semmi másra nem vágyunk, mint esténként meleg zokniban egy vastag pléd alatt sutyorogni életünk párjával a világ dolgairól, vagy épp a közös kisebb-nagyobb célokról. Nem kell többet adnia magából, mint AKI valójában!

Koncentráljon egész nyugodtan arra, hogy a boldog életnek nem feltétele a fiatalság, fittség, szépség, okosság, lendület és bátorság, de még a kalandok sem. A boldogság a pillanatokban rejlik, és ha ezeket a pillanatokat őszintén akarjuk elérni és megélni, akkor járunk a jó úton.

Ismerkedjen okosan!

 

 

 

Fotó: Adobe Stock / Wellnhofer Designs

 

 

 

 

Szerkeszt., 01.12.2022