Hogyan ismerkedjünk az ünnepek alatt?

Hogyan ismerkedjünk az ünnepek alatt?

0 | 1194 Hívások

Hogyan ismerkedjünk az ünnepek alatt?

 

Az egész éves hajtás és a stressz az év végi ünnepek során egy kicsit levezetődnek az emberben, ezért ilyenkor sokkal könnyebb ismerkedni. De hogyan?!

 

Míg nyáron zenétől hangosak a fesztiválok és a belvárosi főterek, addig télen a kabátjaink susogása, a forralt bor szürcsölése és az ajándék zacsik zörgése törik meg az utca csendjét. Ilyenkor a közlekedési lámpák fényei új értelmet nyernek és folyosóként vezetnek be minket a karácsonyi vásárok sült gesztenye illatú nyüzsgő, gőzölgő bazár-soraiba.

 

A díszkivilágításban fürdő karácsonyi vásárok ezekkel az érzésekkel mindenkinek megalapozzák a decemberi alaphangulatát. Megjön az adakozási kedvünk, tekintetünk titokban mindenben a Mikulás sapkáját keresi, és tapinthatóvá válik a legfontosabb emberi érzés: a szeretet.

 

Ismerkedjen a karácsonyi fényekben fürdő utcákban!

 

Vegye fel a kabátját és akkor is látogasson el egy karácsonyi vásárba, vagy városközpontba, ha nem akar vásárolni! A vásárokban ettől még nagyon sok ember tartózkodik. Álljon be a sorba egy kürtőskalácsért, vagy forró csokiért, és fogyasszon a többi vásárló társaságában! Ezzel megteremti a lehetőségét annak, hogy valakivel kontaktba lépjen!

 

Keressen olyan karácsonyi (vagy szilveszteri) helyszíneket és lehetőségeket, ahol ugyanezt hosszabb ideig is megteheti! Karácsony tájékán rengeteg köztéri programlehetőséget használhatunk fel arra, hogy a kínzó magányon felülkerekedve kimozduljunk és ismerkedjünk!

 

Keressen klubokat és karácsonyi programokat!

 

A helyi önkormányzatok is számos ünnepi programmal készülnek. Egyes kerületekben és városokban nyugdíjas klubok működnek, ahol lehet társasjátékozni, sőt! Vannak olyan kerületek, ahol a nyugdíjasoknak ajándékkal is kedveskednek!

 

Amikor az időjárás zordabbra fordul, a karácsonyi vásárok elcsendesednek, az utolsó ember is behúzódik a fűtött otthonába. Ilyenkor sem záródnak be az ajtók teljesen, hiszen az internet ajtaja mindig nyitva áll és a templomokba is be lehet menni.

 

Társkeresés a legsötétebb, leghidegebb időben

 

A legkézenfekvőbb ismerkedési módról még nem esett szó, pedig nyilvánvaló, hogy a közösségi oldalakon és az interneten a legkönnyebb elindulni.

 

Keressen új csoportokat a szívének kedves témákban és csatlakozzon bátran! Ne törődjön a vitákkal! A csoportokból bármikor kiléphet, a szimpatikus emberekkel viszont privátban is felveheti a kapcsolatot! Soha ne zárkózzon el a kínálkozó lehetőségek elől, mert ki tudja? Lehet, hogy idén már egy csoporttaggal együtt mennek a karácsonyi forgatagba forralt bort inni! A személyes találkozásokra mindig baráti kapcsolatként tekintsen, mert nem biztos, hogy azzal a személlyel alakul ki valami, akivel ismerkedik, hanem lehet, hogy a testvérével, vagy épp a szomszédjával! Egy új ember első ízben társaságot és kapaszkodót jelent az Ön számára, de ha megvan a kölcsönös szimpátia, előbb-utóbb mindkét fél mélyebben is beavatja a másikat az életébe, ami újabb és újabb kapcsolatokat jelent. Ha megvan a kölcsönös bizalom, még az is lehet, hogy idén együtt töltik a karácsonyt!

 

A magányos ember karácsonyi ajándéka a december, vagyis a legcsodálatosabb lehetőségsorozat arra, hogy megismerkedjünk valakivel. Mindenkinek szép és emlékezetes karácsonyi időtöltést kívánunk!

 

 

Fotó: Adobe Stock / Halfpoint

Szerkeszt., 13.12.2021