Tippek, a magabiztosság növeléséhez..

Tippek, a magabiztosság növeléséhez..

3 | 1113 Hívások

Tippek, hogy hogyan növelje a magabiztosságát

 

A magabiztosság az élet számos területén jelent óriási előnyt. A társkereséshez pedig mindenképpen szükséges egyfajta kurázsi, illetve a becsületesség és az igazmondás megtartása mellett, önmagunk prezentálási képessége. Sokan azért vonakodnak ugyanis találkozni vagy elmenni egy randevúra, mert úgy gondolják, hogy nem tudják elég jól előadni vagy inkább eladni magukat, nem elég határozott a megjelenésük.

Mutatunk most néhány ötletet azzal kapcsolatosan, hogy hogyan növelhető ez a fajta magabiztosság:

 

1., Készüljünk fel! 

Nem vicc: akár egy állásinterjúra, vizsgára, üzleti tárgyalásra vagy előadásra, egy randevúra is fel kell készülni legalább fejben. Mindenképpen érdemes összegezni, mi az, amit jelenleg tudunk az adott személyről, milyen dolgokat szeret, minek örülne, mivel lehetne lenyűgözni. Olyan helyre menjünk, amely mindkettőnknek tetszik, olyan ételt, italt, öltözéket, illatot és beszédtémát válasszunk, amellyel nem nyúlunk darázsfészekbe! A felkészülésre, ráhangolódásra mindig hagyjunk időt magunknak: ne siessünk, ne kapkodjunk előtte, mert attól szintén csak idegesek leszünk! Hallgassunk meg inkább egy jó zenét!

 

2., Tartsuk be az etikettet! 

Természetesen az alapvető kedves, udvarias és intelligens hozzáállást semmiképpen sem szabad elhanyagolni. Ha nem vagyunk tisztában ezekkel az udvariassági szabályokkal, inkább nézzünk utána az interneten – senki sem fogja megtudni! Az is fontos lehet, hogy ha különböző kultúrából származik a másik fél, akkor ismerjük meg a náluk szokásos udvariassági normákat!

 

3., Mosoly, ami nem műmosoly 

Kutatások bizonyították, hogy a pozitív érzelmek mutatása, köztük a mosoly, előnyösen hat a kommunikáció sikerességére. Igyekezzünk természetesen mosolyogni, persze nyilván nem akkor, ha valami nagyon szomorú eseményről mesél éppen a partnerünk!

 

4. Tisztálkodás 

Az ápoltság, tisztaság, higiénia szempontjai kihagyhatatlanok. Akkor is, ha egyébként mondjuk, egy farmon dolgozunk, egy ilyen találkozás előtt nem szabad kikerülni a fürdőszobát: egy alapos tusolás, férfiaknak borotválkozás, hölgyeknél többek között a szemöldökszedés nem elhanyagolható. Ahogyan a frissen mosott, alaposan kifésült és szükség esetén formára szárított haj is. Fordítsunk legalább annyi energiát a megjelenésünkre is, mintha egy állásinterjúra mennénk!

 

5. Öltözködés 

A régi szabály itt is érvényes lehet: inkább túlöltözzünk, mint alul! Nyilván nem kell a szmokingot elővenni, hacsak nem azt kívánja meg a hely jellege, de azért a bermuda, a papucs vagy a szakadt farmer, és úgy egyáltalán a hiányos öltözék nem idevaló. Ez az időszak még a beszélgetésről kell, hogy szóljon, nem érdemes elterelni a figyelmet, mert később sokat sírhatunk emiatt. Legyünk inkább visszafogottan csinosak és elegánsak, válasszunk életkorunkhoz illő, igényes, stílusos, szolidan divatos öltözéket! Nem célszerű a rikító színek használata és az ízléstelenség sem, mert elriaszthatja a komolyan érdeklődő partnert!

 

Természetesség 

Legyünk önmagunk, amennyire csak lehet! Nyilvánvalóan a fentebb vázolt, a civilizáció által megkövetelt minimális társadalmi normáknak érdemes megfelelni, viszont a túlzott modorosság is rosszul sülhet el. Igyekezzünk megtalálni az egyensúlyt és a lehetőségekhez képest őszintén magunkat adni, felszabadultan viselkedni. Élvezzük a találkozást, gondoljunk arra is, hogy egy új élménnyel lettünk gazdagabbak!

 

 

 

Szerkeszt., 30.05.2019