Osztatlan figyelem – ezzel hódíthatja meg a nőket

Osztatlan figyelem – ezzel hódíthatja meg a nőket

0 | 1408 Hívások

Osztatlan figyelem – ezzel hódíthatja meg a nőket

 

Biztosan ön is tapasztalta már, hogy mennyire elterjedt manapság a figyelemmegosztás:

●      egyszerre beszélgetünk és közben nézzük a mobilunkat,

●      tévézés közben a neten böngészgetünk,

●      podcast-ek hallgatása közben közösségi oldalakon szörfölgetünk,

●      de az sem ritka, hogy másokkal csetelgetünk olyankor, amikor a figyelmünket egy pontra kellene összpontosítani.

 

Fontos tudni, hogy a férfiak kevésbé tudják optimálisan megosztani a figyelmüket, mint a nők, és ennek oka az agyban keresendő: a nők agya úgy fejlődött ki, hogy a két agyfélteke közti corpus callosum nevű idegrost több idegfonatot tartalmaz azért, hogy egyszerre több mindennel tudjanak foglalkozni.

 

A férfiak agya viszont arra teremtetett, hogy egy pontra koncentráljanak. Tehát ha egy férfi megosztja a figyelmét, akkor egyrészt abban csak kevéssé lehet hatékony, másrészt ez annyira sok plusz erőforrást igényel idegrendszerileg, hogy gyorsabb elfáradást és nagyobb frusztrációt is okozhat.

Tehát minden férfi számára alapvető tanácsunk: koncentráljon!

És máris ott vagyunk, hogy a párkeresésben jól használva ezen képességeit, kimagasló eredményeket érhet el.

 

Koncentráció a hódításért

Hogyan nyerjük meg a nőt? Örök igazság, hogy a nő hozza meg a döntést, és ha nem kap megfelelő figyelmet, akkor a férfiember “pályázót” rögtön le is húzza a képzeletbeli listáról.

 

Sok férfi küzd azzal, hogy hogyan nyerje meg a nőket, de a kulcs egy ősi eszközben rejlik, amely már Szókratész óta létezik: az osztatlan figyelem kialakítása és biztosítása.

Ha teljes, megszakítás nélküli figyelmet szentel valakinek, és ez által azt kommunikálja, hogy fontos az ön számára, az segíthet a bizalom és a kapcsolat kiépítésében úgy, hogy közben semmilyen más trükköt – hízelkedést, udvarlást, ajnározást, ígérgetést, csábítást – nem kell bevetnie.

 

Hogyan alkalmazhatja az osztatlan figyelem módszerét?

Pofon egyszerűen: fókuszáljon a figyelme tárgyára és űzzön ki minden mást az elméjéből!

Ez a leggyakrabban azért okoz extra kihívást, mert a külvilág minduntalan be akar furakodni a privát szféránkba, gondolatainkba, sőt az érzelem világunkba is.

Gyakorolni kell a befurakodni akaró, felesleges dolgok kizárását, és lehet gyakorolni az egy pontra fókuszálást is.

●      Például úgy, hogy egy tárgyat néz hosszú perceken keresztül, anélkül, hogy a periférián beszivárogni kívánó dolgoknak teret adna. Hogy ez túl egyszerűnek tűnik? Próbálja ki, nem az!

●      Gyakorolhatja a fókuszálást úgy is, hogy feltérképezi például a munkájában, hogy mi minden szokta elterelni a figyelmét és egyszerűen kiiktatja ezeket.

●      Némítsa le a mobilját és iktasson ki minden alkalmazás értesítést! Észre fogja venni, hogy hirtelen annyi minden már nem is akarja elterelni a figyelmét.

 

Gyakorlás éles helyzetben

Amint kipróbálja a fenti gyakorlatokat és újra ráérez a fókuszálás erejére, máris kipróbálhatja élőben is: mostantól kezdve, ha bárkivel is beszél, nézze az illető arcát és csakis az arcát! Figyelje a szemét, és visszafogottan figyelje csak a száját! Koncentráljon a szem-szemöldök-orcák vonalára, az érzelmek megnyilvánulását is a leginkább ezekből a régiókból tudja leolvasni.

Bár éles helyzetekben nehéz kivitelezni az időmérést, de próbálja egyre növelni az időt, amit a másik arcának figyelésével tölt.

Ne bámuljon! Csak figyeljen, például beszélgetés közben.

Ha ezt legközelebb egy facér hölggyel tudja kivitelezni, máris észreveheti, hogy a nők rendkívül gyorsan és hálásan reagálnak az osztatlan figyelemre.

 

Gyakoroljon szorgosan, majd ossza meg velünk pozitív élményeit!

Szerkeszt., 16.03.2023