Az Online társkeresés 9 aranyszabálya

Az Online társkeresés 9 aranyszabálya

7 | 2870 Hívások

Kitárul a világ számunkra

Ahogy az internet sávszélessége, és hétköznapi embereknek nyújtott tartalmainak tárháza bővül, úgy szélesedik a felhasználók számára a világ.

Bizony a lehetőségek ilyen jellegű kitárulása lehetővé tette számunkra, hogy akár az ország másik végén, sőt a világ túlsó felén lakó ismerőseinket is megtaláljuk, olyanokkal is újra kapcsolatba kerüljünk, akikről évtizedek óta nem tudtunk semmit. És ugyanígy új barátokat, beszélgetőpartnereket, sőt társat is találhatunk - határok nélkül.

 

Ismerkedjünk a neten!

Az online társkeresés egyrészről kiváló lehetőség, hiszen a nagy számok törvénye alapján nagyobb "merítésből" több olyan embert találunk, aki megfelel az elképzeléseinknek. Túl az ötödik X-en már a távolság sem feltétlenül probléma, hiszen egyrészt egymás megismerés nagyobb hangsúlyt kap, mint a fizikai együttlét, másrészt ha az embert máshová húzza a szíve, nyugdíjasként könnyű szívvel el is költözhet akár.

Ugyanakkor a webes ismerkedésnek kockázatai is vannak, amelyek azért jórészt elkerülhetőek, ha néhány dologra odafigyelünk. Nem kell néhány rémhír alapján sutba vágni ezt a nagyszerű lehetőséget, ha vigyázunk, hogy ne veszítsük el a józan eszünket a vonzó partner "láttán".

 

Az internetes ismerkedés alapszabályai a kockázatcsökkentés érdekében:

1. Soha ne adjunk ki semmilyen privát adatot sehol! Bankkártya pin-kód, bankszámlaszám, riasztó kódja és hasonló fontos és titkos adatok nem valóak ismeretlen emberek kezébe!

2. Ne felejtsük el, hogy az internetes csalók két fő lehetőséget használnak ki a ténykedésük során: az egyik, hogy bárkinek kiadhatják magukat, a másik, hogy az emberek (különösen a nők) segítőkészségére még mindig lehet számítani. Kezdjen gyanakodni, ha valaki nagyon rövid ismeretség után a nyakába borítja nehéz sorsú családja összes gondját-baját. A másik tipikus "piros lámpás" helyzet, ha az új lovaggal túl nagy az összhang, túl gyorsan alakulnak túl jól a dolgok.

3. Érdemes olyan internetes társkeresőt találni, ahol a regisztráltak adatai nem nyilvánosak. Ha a cég vállalja, hogy az egymás kereséseinek megfelelő partnereket összehozza vagy egyéb pszichológiai támogatás alapján válogat számunkra potenciális partnereket, akkor nem kerülnek ellenőrizetlenül ismeretlen emberek kezébe a bizalmas adataink. Természetes, hogy a magunk jellemzése, adataink egy részének kiadása nem kerülhető el az ismerkedés során, de ha illetéktelenek kezébe kerülnek, sajnos nem mindig tudjuk elkerülni a visszaéléseket.

4. Manapság már aránylag könnyen megoldható a videóbeszélgetés. Ha sikerül megszerveznünk, hogy potenciális partnerünket kamerán át is lássuk, miközben halljuk a hangját is és mindent valós idejű beszélgetéssel kísérhetjük, az sok kételytől megszabadíthat. Megláthatjuk a kinézetét, hallhatjuk a hanghordozását, megfigyelhetjük, hogy ugyanúgy fogalmaz-e, mint írásban stb.

5. Mindenki arra vágyik, hogy csak őt akarják és elsöprő erővel szeressék, de ha valaki nagyon erőszakosan nyomul, kezdjük el lekoptatni, mert vagy csaló vagy komplexusos. Ugyanígy, ha valaki túl lagymatag és vagy nem hajlandó magáról beszélni, vagy egyáltalán nem kérdez rólunk, ne erőltessük a kapcsolattartást, mert csalódás lesz a vége.

 

Az internetes ismerkedés alapszabályai a siker érdekében:

1. Az adataink legyenek frissek! Ügyeljünk arra, hogy a fényképünkön jól láthatóak legyünk, ne itt éljük ki titokzatosságunkat és/vagy művészi hajlamainkat. A megadott adatok pontosak legyenek, a vágyainkról és terveinkről szóló részeket alaposan gondoljuk át, hogy megfeleljenek a valóságnak.

2. Ne írjunk kisregényt! Akár a bemutatkozásnál, akár a terveinkről szóló részeken legyünk lényegre törőek, ha kell, hosszabban vagy újra meg újra visszatérve is csiszolgassuk a leírásokat. Vegyük komolyan az adatlapunkat, hiszen mi is azt várjuk másoktól, hogy ez alapján találhassunk rájuk!

3. Legyünk odaadóak és elfogadóak! Vagyis tegyük túl magunkat saját szégyenlősségünkön és mi se kritizáljunk másokat. Sokaknak furcsa érzés lehet társkereső szolgáltatás segítségét igénybe venni, de a célunk jó és a lényeg, hogy egymásra találjunk.

4. Ne legyünk felszínesek és bántóak, de legyünk határozottak! Fontos, hogy ha kiválasztunk valakit az érdeklődésünk tárgyául, adjuk meg számára a lehetőséget a kibontakozásra. Ugyanakkor, ha úgy érezzük, hogy elveszítette az érdeklődésünket, ne húzzuk az időt és ne randizzunk/chateljünk vele szánalomból. Végül is keresünk, hát lépjünk tovább!

Szerkeszt., 05.03.2015