Merj ismerkedni!

Merj ismerkedni!

5 | 5275 Hívások

A szerelem kortalan. Nem érdekli, hogy hány éves az ember. Rád találhat már akár öt-vagy hatéves korodban, de ugyanúgy ötven-vagy hatvanévesen is. Mindegy, hogy melyik szakaszában vagy az életednek, mindenképp egy varázslatos és különleges, semmihez sem hasonlítható érzés. Az is lehet, hogy még nem ismered valójában. Sok olyan ember van, aki azt gondolja, átélte már az igazi szerelmet és csak akkor jön rá, hogy mégsem, amikor tényleg megtalálja a nagy őt. Ez lehet jóval túl a negyvenen-ötvenen is.

 

Az érett felnőttkorban már egészen más szempontok mentén működik az ismerkedés és a társkeresés, mint a fiatalabb korosztályban. Az ember már nem a pillanat hevében akar elveszni, nem szeretne mindenáron kapcsolatot. Nem gyűjt trófeákat, nem vágyik hatalmas bulikba és nem érdeklik a vad kalandok. Valószínűleg egy igazi társat keres, akivel jókat lehet beszélgetni, aki meghallgatja, aki ott van, amikor szükség van rá. Akivel közös az érdeklődési kör és jó vele együtt lenni. Aki várja otthon.

 

Ebben az életkorban már általában mindkét fél elvált vagy legalább is túl van pár komoly kapcsolaton. Ez nehézséget jelenthet, ha még hordozod az előző kapcsolatodból eredő sérelmeidet. Legyél nyíltszívű, befogadó, sokkal könnyebben rád talál majd a szerelem. A tapasztalat azonban sok előnyt is rejt magában. Aki már túl van egy hosszú együttélésen, tisztában van önmagával, az igényeivel. Tudja, mit szeretne valójában, milyen emberre vágyik. Ha pontosan meg tudod fogalmazni, hogy milyen társat is szeretnél magad mellé, annál könnyebben fog eljönni az életedbe. Ez a vonzás törvénye. Csak el kell hinned, hogy működik!

 

A társkeresés során lehet, hogy jó cél az is, hogy ha először egy igazi barátot, tényleg csak társaságot keresel. Próbáld meg a régi ismerősi körödet kibővíteni néhány új taggal. A közösen szervezett programok, kirándulások, találkozók során pedig észrevétlenül egyre közelebb és közelebb kerülhetsz valakihez, aki aztán, kit tudja, lehet, hogy életed társa lesz. Az sem jó, hogy ha úgy veted bele magad az ismerkedésbe, hogy görcsösen ragaszkodsz az elképzeléseidhez, és mindenáron keresed az igaz szerelmet, mert ez csak az ellenkező hatást fogja kiváltani. Lazíts, keress a korosztályodnak hirdetett programokat, és csak érezd jól magad. Aki elfogadja magát, kiegyensúlyozott és boldog egyedül is, ahhoz jobban fognak vonzódni az emberek.

 

Merj ismerkedni! Elmúltál ötvenéves, rengeteg élettapasztalatod van. Szerettél és szerettek, gyereket neveltél, dolgoztál, és most úgy érezheted, végre eljött a te időd. Nem kell már másokat kiszolgálnod, mások miatt robotolnod, nem kell megoldani a kisgyereked felügyeletét, amíg programot szervezel. Tisztában vagy önmagaddal. Tudod, mik a jó tulajdonságaid. Ismered a legjobb oldaladat, hát hozd elő magadból! Gondold át, mit szeretnél ott legbelül, és valósítsd meg!

 

Természetes, hogy vannak kétségeid és félelmeid, de ha társra vágysz, le kell győznöd ezeket. Ne figyelj a negatív hangokra! Igen is, minden ember megérdemli, akárhány éves, hogy őszintén és tisztán önmagáért szeressék.

 

 

Fotó: ©  Kzenon/fotolia.com

Szerkeszt., 20.05.2021

gregorka
0 | 19.08.2021, 20:04

szép dolog a szerelem!