Az online társkeresés előnyei a koronavírus idején

Az online társkeresés előnyei a koronavírus idején

2 | 1034 Hívások

Az online társkeresés egyértelmű előnyei a koronavírus idején

Az internetes társkeresésben óriási lehetőségek rejlenek nemcsak a mindennapokban, hanem ilyen, különösen érzékeny helyzetekben is, mint amilyen a koronavírus járvány. Sajnos, most az otthonainkba kényszerültünk húzódni. Jó hír azonban, hogy az internetes társkeresés segítségével nem kell magányosan otthon ülnünk, könnyen társra, társaságra találhatunk.

 

Lássuk, hogyan segít az internetes társkeresés a koronavírus-járvány idején is:

 

Biztonságos 

Az internetes társkeresés egyik legnagyobb, minden szempontból elvitathatatlan, objektív, előnye az, hogy így nyilvánvalóan kerüljük a személyes kontaktusokat, a tömeget, a kis távolságokat, távol maradunk a potenciális vírushordozóktól. Ma már tudjuk, hogy akár egy-egy ember is lehet úgynevezett szuperterjesztő, aki akár száz másik embernek is átadhatja a vírust, így minden egyes lépésünket meg kell gondolnunk. Az interneten azonban bátran cseveghetünk, ismerkedhetünk, eszmét cserélhetünk, a járvány leteltével pedig már ismerősökként üdvözölhetjük majd egymást.

 

Takarékos 

Legyünk realisták! Magától értetődően sokkal olcsóbb, mondhatni közel ingyenes az interneten nézelődni. Míg egy étterembe beülni, moziba vagy színházba menni bizony igencsak költséges lehet, főleg több alkalommal. Különösen akkor, ha egy új ruhába is beruházunk, fodrászhoz, kozmetikushoz is elmegyünk. Nincs ezen mit gondolkodni: ha nem engedhetjük meg magunknak vagy egyszerűen csak, józan megfontolásból, nem szeretnénk nagyobb költésekbe bocsátkozni, illetve esetleg még nem is vagyunk annyira biztosak abban, hogy készen állunk már egy kapcsolatra, akkor most még inkább érdemes lecsapni az internet adta lehetőségekre.

 

Emberbarát 

Az internet segítségével lehetőségünk nyílik számos, vagy akár az összes profilt alaposan átböngészni, elgondolkodni rajtuk, esetleg válogatni. Rengeteg kellemetlen kérdést, kínos pillanatot úszhatunk így meg mindkét oldalról – hiszen nemcsak nekünk kellemetlen, ha nem szimpatikus a másik félnek valamelyik tulajdonságunk, hanem az is igencsak pironkodásra adhat okot, ha nekünk kell valakit elutasítani. Itt sok mindent előre tudunk a másikról már csak az adatlapja átböngészése után is. Nemcsak kevesebb kellemetlen kérdést kell feltennünk, hanem el is tudjuk még idejében dönteni, hogy fel tudjuk-e vállalni a másikat. Maga a visszautasítás nyilvánvalóan része minden társkeresési folyamatnak sajnos, de az interneten ez valamicskét mégiscsak könnyebb, nyugodtabb, talán őszintébb, egyenesebb is lehet. Könnyebben elkerülhető az a szomorú helyzet is, amikor már egy viszonylag összeszokott párnál derül ki valamilyen kellemetlen dolog, amellyel nem tudnak tovább együtt élni. Az internet tehát a társkeresés kínos, kellemetlen részét lerövidíti, illetve lehetőséget teremt arra, hogy a felszínes, külső tulajdonságok helyett a valóban fontos belső tulajdonságok, ha úgy tetszik, a szív kerüljön előtérbe. Így tulajdonképpen, a látszat ellenére, mégis humánus, emberbarát megoldásnak tekinthető.

 

Láthatjuk tehát, hogy kár lenne elszalasztani az alkalmat: minden adott arra, hogy, ha eddig halogattuk is, most végre belekezdjünk az internetes társkeresésbe! Ne töltsük magányosan a napjainkat, éljünk a lehetőséggel: ismerkedjünk biztonságosan, kockázatoktól mentesen!

 

 

 

Fotó: Adobe_Stock/F Armstrong

    

Szerkeszt., 30.04.2020