Hogyan küzdjük le az egyedüllétet?

Hogyan küzdjük le az egyedüllétet?

1 | 1141 Hívások

Ötven fölött gyakori problémája az embernek az egyedüllét: a gyerekek kirepültek, sok esetben távol élnek, ezért sem őket, sem az unokákat nem látjuk gyakran. A házastárs persze jelent némi vigaszt ebben az esetben, de ha korábban elváltunk, egyedül maradtunk, vagy éppen nem az igazi a kapcsolat, bizony magányosnak érezhetjük magunkat.

 

A jó hír, hogy a magány ellen magunk is sokat tehetünk, de persze szükség van hozzá némi akaraterőre. Nem szabad azt várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön – ha társaságra vágyunk, mozduljunk ki, menjünk társaságba!

 

Keressük a helyi lehetőségeket!

 

Majdnem mindenhol vannak kisebb-nagyobb csoportosulások, akár érdeklődési kör, akár életkor alapján. Idősebbeknek a helyi nyugdíjas klub felkeresése is jó megoldás lehet, hiszen hasonló korú emberekkel ismerkedhetnek, jó barátságok szövődhetnek. Városban könnyebb a dolgunk, ugyanis szinte biztos, hogy az érdeklődési körünk alapján is találhatunk valamilyen klubot, társaságot, akik rendszeresen összejárnak. Ha érzünk magunkban elég erőt és energiát, akár önkéntes munka is szóba jöhet, így amellett, hogy ismerkedünk, még másoknak is segíthetünk.

 

Barátunk, az internet

 

Ha eddig még nem tanultuk meg használni a számítógépet, éppen itt az ideje! Az internetes közösségi oldalakon ugyanis szintén tematikus csoportokba léphetünk be az érdeklődési körünknek megfelelően. Ennek köszönhetően nem csak hasonló érdeklődésű embereket ismerhetünk meg, hanem a hobbink terén is fejleszthetjük magunkat egy kicsit. Az interneten kötött ismeretségek pedig később akár személyessé is alakíthatók.

 

Párkeresés – miért kellene egyedül maradni?

 

Az internetet használva akár a párkeresésig is eljuthatunk, ha egyedül vagyunk. Kicsit talán furcsának tűnhet az ismerkedés ezen formája, de manapság teljesen elfogadott, sőt, sikeres. A világhálón tét nélkül ismerkedhetünk, személyesen találkozni pedig csak azzal kell, aki szimpatikus. Ha egy kicsit kilépünk a komfortzónánkból, és hajlandóak vagyunk új dolgokat kipróbálni, akár életre szóló ismeretségeket is szerezhetünk, sőt, új párt is találhatunk!

Szerkeszt., 24.08.2017

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.