Van „receptje” a vonzalomkeltésnek?

Van „receptje” a vonzalomkeltésnek?

0 | 7212 Hívások

Van „receptje” a vonzalomkeltésnek?

 

A vonzerő mindenkiben ott lapul, mi mégis mindig másban keressük azt. Pedig sokkal könnyebb lenne a dolgunk, ha nem passzívan merülnénk el a párválasztás rejtelmeiben. Az alábbiakban azt tárgyaljuk, van-e “receptje” a vonzalomkeltésnek?

 

Csinos ruha, rúzs, vörösbor, afrodiziákumok. Csak néhány szó azok közül, melyeket “ránk aggat” a közhiedelem, mondván, hogy ez kell a jó randihoz. Természetesen mindennek vannak kiegészítői, így az ismerkedés is sokkal könnyebb egy gyertyafényes finom étel, vagy egy jó bor kíséretében, ám valójában minden párválasztáshoz egyetlen dolog szükséges: mi magunk. Mit jelent ez pontosan?

 

Ápoltság, parfümök

 

Az ápoltság valóban fontos, de soha nem szabad másnak láttatni magunkat, mint amilyenek vagyunk. Teljesen természetes, hogy az ember megtiszteli a másikat a tiszta, illatos megjelenéssel, ám nem kell az egész kerületnek tudnia, hogy épp randizni megyünk. Bánjunk óvatosan a parfümökkel, mert a túl erős illatfelhő önbizalomhiányról árulkodik és a legkevésbé sem vonzó! A drága parfümök mindegyikének létezik olcsóbb verziója, ezért ahelyett, hogy a méregdrága parfümökre a gatyánk is rámenne, érdemes körülnézni az interneten, hátha kedvenc illatunkhoz olcsóbban is hozzájuthatunk. A vonzó illatot egyébként sem maga a parfüm határozza meg, hanem az ember, aki viseli az illatfelhőt.

 

Smink és alkohol

 

Egy pohár vörösbor nem a világ, sőt! Oldja a hangulatot az ismerkedés során. Éppen olyan szükséges lehet, mint a smink. Ha keveset használunk belőle, még akár a vonzalomkeltésben is szerepet játszhat. Azonban sose felejtsük el, hogy mind a sminkkel, mind az alkohollal leplezni kívánjuk a gyengeségeinket, ami valójában nem növeli, hanem csökkenti a vonzerőnket. A vonzó ember éppen attól vonzó, hogy magabiztos. Ehhez normális esetben sem smink, sem alkohol nem szükséges. Az önértékelési problémák legjobb gyógymódja, ha smink és alkohol helyett vállaljuk azt, akik vagyunk. Ez kezdetben nagyon nehéz, de annál felszabadítóbb, amikor magunk lehetünk. Az önbizalomnál nagyobb vonzerő aligha létezik!

 

A titok az önbizalom

 

Gyermekkorunk óta elégedetlennek nevelnek minket, hiszen jó jegyet kellett hozni az iskolából, jól kell teljesíteni a munkahelyen és a párkapcsolatokban is hozni kell a formánkat. Ez borzasztó önértékelési problémákat, önbizalomhiányt szül. Életünk közepén, amikor már azt hihetnénk, hogy minden téren kellő tapasztalattal rendelkezünk, az ismerkedésben még mindig vannak olyan szituációk, amik meglepetéseket tudnak okozni. 50 felett már annyi mindenen túl vagyunk, hogy egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak az elégedetlenséget! Legyünk büszkék arra, amit eddig elértünk, hiszen mindenben helytálltunk amiben kellett és ennek még közel sincs vége! A világ tele van lehetőségekkel, csak nem szabad előlük elzárkózni!

 

A vonzalomkeltés receptje nagyon egyszerű! Őszinteség, magabiztosság, nyitottság, elfogadás és megkérdőjelezhetetlenség. Ha biztosak vagyunk a céljainkban és abban, hogy mindent megtettünk annak eléréséért, akkor elégedettnek kell lennünk. Az elégedettség pedig egy érett férfi, vagy épp egy érett nő legfőbb vonzereje!

 

Fotó: Adobe Stock / StockPhotoPro

 

Szerkeszt., 27.08.2021

Laszloka
0 | 04.09.2021, 13:28

Hölgye, van receptje ? Nagyon szívesen kiváltom és nem kell sorban állni. :-) Csak hogy.... 'Óh ha jönne, Óh ha jönne.. valaki már....".

L.

Simi12
0 | 31.08.2021, 21:01

Mindenki másképp és mástól vonzó.

Merlegelo
0 | 28.08.2021, 10:00

Embere válogatja.