Szimpátia jelei az első randin

Szimpátia jelei az első randin

2 | 7025 Hívások

Szimpátia jelei az első randin

 Az első randi gyakran ügyetlen, vagy túlzó, de mindenképp zavarba ejtő. De bárhogy indul is, az első benyomásunk hamar megváltozhat, ha kellő figyelmet fordítunk a másikra. Lássuk, mik a szimpátia jelei az első randin és mit tehetünk mi magunk is azért, hogy elnyerjük partnerünk szimpátiáját?!

 

Jó pontok az Internetes ismerkedésnél

 

Internetes ismerkedés esetén az első randin a közösségi oldalakon történő megjelenéshez hasonlóan mindenki a legjobb arcát akarja mutatni, ezért ilyenkor sokat számít a legeslegelső benyomás. Nem túl szimpatikus, ha egész más külsejű személy érkezik a randira, mint aki a társkereső weboldalon szerepelt, ezért mindig friss fotót töltsön fel magáról! Az első személyes találkozás során már a találkozás pillanatában a szimpatikus, vagy az unszimpatikus irányába mozdul el a mérleg nyelve. Ha olyan ember érkezik, akire a másik számított, máris kipipálható az első szimpátia pont.

 

További jó pontot szerezhet, ha nem csak a külső alapján választ randipartnert. A közös érdeklődési kör nem csak azért vezet eredményre, mert megalapozottan lehet beszélgetni, hanem mert partnerünk megbizonyosodhat arról, hogy a belső énje is érdekli Önt. Hisz mindannyian megértésre, törődésre vágyunk, nem igaz?

 

Mi a közös az állásinterjúban és az első randiban?

 

Semmi! Sokan hiszik, hogy ezen találkozások mindegyikében a legjobb formánkat kell hozni, de van valami, ami mindkét helyzetben fontosabb: merjen önmaga lenni! Egy állásinterjún ahhoz, hogy szimpatikus legyen és "el tudja adni magát", a legkülönbözőbb erényeivel kell meggyőznie a munkaadóját. Egy ilyen helyzetben sem szeretik, ha a munkavállaló lyukat beszél a főnök hasába, de a szükséges ismeretekkel ez elnézhető.

 

Egy randin ezzel szemben nincs szükség az önéletrajzra, épp ellenkezőleg! Akkor válik szimpatikussá, ha elsősorban érdeklődő és nem csak magáról beszél. Nincs annál jobb érzés, ha valakit meghallgatnak. Ez a hozzáállás figyelmességre vall és szimpátiát kelt a másik félben. Természetesen nem szükséges semmit sem titkolnia, csak figyeljen és találja meg az egészséges egyensúlyt a kérdések és válaszok között!

 

A szimpátia biztos jelei

 

Egy pszichológus egy ember viselkedéséből több tucat következtetést képes levonni. A testbeszéd valóban sokat elárul, ám ezt nem analizálni, hanem érezni kell! A karba tett kéz, a vakarózás, lehetnek csupán annak a jelei, hogy partnerünk zavarban van, szimpátia esetén idővel azonban az oldottság is észlelhető lesz a beszélgetésben. Ilyen az, amikor partnerünknek fészkelődve kérdez, mint aki “belehelyezi” magát a mélyebb beszélgetésbe.

 

 

Fotó: Adobe Stock / Bnenin

 

 

 

 

Szerkeszt., 27.01.2022