Társkeresés és a korona: végre eljött az online randik ideje!

Társkeresés és a korona: végre eljött az online randik ideje!

2 | 1107 Hívások

Társkeresés és a korona: végre eljött az online randik ideje!

 

Maga a koronavírus, esetlegesen a betegségtől való félelem, a veszélyeztetett korosztályba tartozás, illetve az ezzel kapcsolatos korlátozások, lezárások számos akadályt gördítenek elénk, nemcsak a munkavégzésben és a mindennapi teendők elvégzése során, hanem éppen ugyanúgy a társkeresésben is.

Könnyen azt gondolhatnánk, hogy emiatt szomorúnak kell lennünk, hiszen számos lehetőségből ki vagyunk zárva. Nincsen lehetőségünk elmenni például egy moziba, színházba vagy étterembe, mert még sokszor igencsak azt is meg kell gondolnunk, hogy kimegyünk-e egyáltalán az utcára, korzózunk-e egyáltalán a belvárosban vagy pedig mennyi időt töltünk a boltban.

Hiszen a bevásárlást is érdemes minél gyorsabban elintézni, vagy ha lehetőségünk van rá, akkor fiatalabb hozzátartozóinkat, rokonainkat, barátainkat vagy ismerőseinket kérni meg arra, hogy intézzék el helyettünk apró-cseprő ügyeinket.

Így pedig mi még kevesebbet mozdulhatunk ki, ha megtehetjük, akkor pedig a lehetőségekhez képest tökéletesen bezárkózunk, otthon maradunk.

Joggal gondolhatnánk tehát azt, hogy így csupán még kevesebb lehetőségünk van akkor, hogyha esetleg éppen társat keresünk, egyedül tengetjük mindennapjainkat. A magány pedig különösen nagy terhet róhat ránk akkor, hogyha bezártsággal párosul.

 

 

Mégis, mit tudnánk tenni ebben a többszörösen kellemetlen helyzetben?

Van-e bármilyen lehetőség egyáltalán arra, hogy így is társra, társaságra találjunk és ne kelljen a magányunkkal a továbbra is elfoglalt és túlhajszolt fiatalabb ismerőseinket, rokonainkat terhelni?

 

 

Természetesen, nem szabad kétségbeesni!

Hiszen ugyanúgy, mint az élet minden területén, itt is igaz az az elgondolás, hogy semmi sem oldódik meg magától, csak akkor, hogyha teszünk érte!

Hogyha sajnáltatjuk magunkat, azzal egyrészt azt érhetjük el esetleg, hogy a családtagjaink és a barátaink sem keresik már tovább szívesen a társaságunkat és még inkább egyedül maradunk.

Másrészt pedig, saját magunk számára is teret engedünk a leszegett fej, a széttárt karok és a megadás problémájának. Talán már mondanunk vagy írnunk sem kell, hiszen annyiszor igyekeztünk már felhívni a figyelmet arra, hogy innentől kezdve pedig egy egyenes út, mi több, egy lejtő, egy lavina vezet a depresszióhoz, az önsorsrontáshoz, a megkeseredettséghez, önmagunk elhanyagolásához, illetve a mindezekből eredeztethető számos vagy inkább számtalan testi-lelki betegséghez, életundorhoz, kedvetlenséghez, ellenséges, sanyarú, mérgező, gonosz, szerethetetlen szomszéddá vagy rokonná válásunkhoz.

Mindezzel tehát jelentősen rontjuk az esélyünket nemcsak a társkeresés, de a társaságra, beszélgetőpartnerre, barátokra találás terén is.

Elképesztően fontos tehát, hogy ebben a nehéz, talán lehetetlennek tűnő helyzetben is rázzuk fel magunkat, emeljük fel inkább a fejünket magasra és nézzünk előre!

 

 

Hiszen, az internet ma már óriási lehetőségeket kínál!

Az 50plusz Klub internetes társkeresője már hosszú ideje nyitva áll az idősebb korosztály számára is! Most pedig teljesen új horizontokat nyithat meg előttünk! Hiszen, akár olyanok is élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik korábban esetleg idegenkedtek volna tőle!

Mindenképpen érdemes tehát újragondolni az online társkeresést a koronavírus okozta bezártság időszakában és a magányunkra valódi enyhülést keresni!

 

 

 Fotó: Adobe_Stock/G Lombardo

 

Szerkeszt., 28.01.2021