Egy kép többet mond ezer szónál

Egy kép többet mond ezer szónál

5 | 2565 Hívások

Napjainkban az internetes társkeresés már nem számít újdonságnak, és szerencsére a megítélése is sokat javult. Míg pár évvel ezelőtt még élt az a tévképzet, hogy interneten csak azok keresnek párt, akik senkinek nem kellenek, és az interneten ismerkedni szánalmas dolog, ma már szerencsére egyre többen gondolkodnak másként, és folyamatosan nő a társkereső oldalak regisztrált tagjainak a száma. Ezzel párhuzamosan egyre több olyan pár van, akik a társkereső oldalaknak köszönhetően ismerték meg egymást, így ez párkereső módszer már teljesen mindennaposnak számít. Az azonban, hogy sikeresek leszünk-e az internetes társkeresésben, sok mindentől függ, legelsősorban attól, hogy milyen kép van az adatlapunkon.

 

Mindenképpen töltsünk fel profilképet!

Még ha úgy érezzük is, hogy a külsőnk kevésbé megnyerő, akkor is töltsünk fel profilképet az adatlapunkra! Ha kép nélkül regisztrálunk, jelentősen lerontjuk az esélyeinket, és nagyon megnehezíthetjük a pártalálást, ugyanis sokan eleve rá sem kattintanak olyan ember adatlapjára, akinél nincs kép. Ennek oka igen egyszerű: legtöbben úgy gondolják, hogy aki nem akar kitenni magáról képet, annak valami titkolnivalója van a külsejét illetően, és zárkózott, magának való embernek képzelik. Egy ilyen emberrel pedig mégis ki szeretne megismerkedni? Ha azt akarjuk, hogy a többi ember szimpatikusnak találjon, igenis tegyünk ki magnkról képet, még ha félénkek vagyunk is. A szépség különben is relatív, amit mi előnytelennek találunk magunkon, az valaki más számára lehet vonzó. Ha például nekünk nem tetszik az orrunk formája, attól még nem lehetetlen, hogy más egyedinek és aranyosnak találja.

 

Milyen képet ne tegyünk fel magunkról?

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a föltett kép, milyen arcunkat mutatjuk rajta, illetve milyen maga a kép. Ügyeljünk arra, hogy a kép megfelelő minőségű legyen! Egy elmosódott, homályos képből nem sokat látnak azok, akik egyébként kíváncsiak lennének ránk, így gyorsan tovább kattinthatnak. Ugyanez igaz a túl távoli képekre is: nem látszik rajtuk jóformán semmi, így nem elegendőek ahhoz, hogy fölkeltsék egy másik ember érdeklődését. Ha nem akarunk attól félni, hogy egy esetleges személyes találkozón csalódást okozunk a másiknak, mindenképpen olyan képet tegyünk föl, ami néhány hónapon belül készült, és a valóságot mutatja! Önmagunkat, és a másik felet is becsapjuk, ha olyan képet választunk, amin fiatalabbak, vagy éppen vékonyabbak vagyunk, a személyes találkozó előtt pedig nagyon megbánhatjuk ezt a lépést. Bármennyire dagadunk is az önbizalomtól, a félmeztelen, meztelen képektől tartózkodjunk - ezek nagyon antipatikus benyomást keltenek, ráadásul törlődnek is az oldalról, így teljesen fölöslegesek.

 

Milyen a jó kép?

Ha az internetes társkeresésben sikeresek szeretnénk lenni, olyan képet válasszunk, ami a természetes arcunkat mutatja, és kifejezi a személyiségünket. A jó képen nem csak az arcunk látszik, olyat válasszunk, amin legalább a felsőtestünk rajta van. A legjobb kép sok esetben éppen egy olyan, amit nem magunk készítettünk, és nem direkt erre a célra, hanem például egy baráti összejövetelen, szabadidős program során készült. Ekkor ugyanis olyasmivel vagyunk elfoglalva, amiben örömünket leljük, ezáltal vidámabbnak látszunk. Férfiak esetében fontos, hogy a kép magabiztosságot és optimizmust sugározzon, a hölgyek pedig mindenképpen mosolyogjanak a fotókon! Mindkét nem esetében nagyon hatásos lehet, ha a kamerába nézünk, mintegy szemezünk a képet nézegetővel, a hölgyek ráadásul fokozhatják is a hatást egy ízléses dekoltázzsal - de vigyázni kell, nehogy túlzásba vigyük!

Szintén vonzó lehet, ha a kép valamilyen érdekesebb akció, cselekvés közben készült, például egy vidámparkban a hullámvasúton, csúszdán vagy akár bungee jumping közben, ugyanis ez is vidámságot és sokszínűséget sugároz. Az a legjobb, ha több, körülbelül 3-4 képet is föltöltünk magunkról, így ugyanis hitelesebb kép alakul ki arról, hogy nézünk ki, és a személyiségünk is jobban látható azok számára, akik rákattintanak a profilunkra.

Ha bizonytalanok vagyunk azzal kapcsolatosan, hogy jó-e a képünk, és a leginkább megfelelőt tettük-e föl, bátran kérjük ki valakinek a véleményét, akiben megbízunk. Hasznos, ha ez egy ellenkező nemű barát, mert ő talán jobban látja a kép előnyeit és hátrányait, mint egy velünk megegyező nemű.

 

Foto: © Peter Atkins - Fotolia.com

Szerkeszt., 22.05.2014