Sikeres társkeresés 50 felett is

Sikeres társkeresés 50 felett is

0 | 2078 Hívások

Hogyan randizzunk 50 felett?

Bármely életkorban a társkeresés kihívást jelenthet, de ha hosszú ideje nem voltál része a játéknak, akkor különösen ijesztőnek érezheted. Azonban jó hír, hogy miután túljutsz az első izgalmakon, az új emberekkel való találkozás óriási móka lehet, és fantasztikus lehetőség arra, hogy olyan személyre lelj, aki elképesztően gazdagítja majd az életed.

 

Az első igazság a 50 feletti társkeresésről?

Megérteni és elfogadni hogy ez nem fog hasonlítani azokra az időkre, mint amikor a 20-as vagy 30-as éveidben voltál. "Te nem vagy már ugyanaz a személy, aki akkor voltál" - mondja Pepper Schwartz, PhD, szexuálpszichológus. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek és dolgok, amik most vonzanak téged, nagyon különbözni fognak majd a fiatalabb éveidben megtapasztaltaktól.

Mindezek mellett, ha 20 vagy 30 évig nem voltál a társkeresés világában, rá fogsz jönni, hogy sok minden megváltozott. Például olyan viselkedésminták, mint a "ghosting" (kapcsolat megszakítása valakivel úgy, hogy megszakítod a kommunikációt minden magyarázat nélkül) és a "breadcrumbing" (valaki pont annyi üzenetet küld neked, hogy fenntartsa az érdeklődésedet, de nem eleget, hogy elköteleződjön) a mai új normához tartoznak. "Ezek a viselkedésminták már régóta léteztek, de korábban nem voltak ilyen mértékben" - mondja Deb Laino, párkapcsolati terapeuta és szexuális oktató.

 

Hogyan tudod ezeket az új kihívásokat a legjobban kezelni , amikor újra belépsz a társkeresés világába?

 

Itt van 11 tipp, amit érdemes észben tartani, amikor 50 felett társat keresel:

Az online ismerkedés valószínűleg a legnagyobb változás, ami azóta történt, hogy utoljára randevúztál. De a legtöbb 50 feletti ember számára "az online társkeresés az, ami a legjobban működik" - mondja Schwartz, aki azt javasolja, hogy olyan oldalakat használj, amelyekért a felhasználóknak fizetniük kell.

"Véleményem szerint ezeken az oldalakon nagyobb esély van arra, hogy egy komoly kapcsolatot találj, mint az ingyeneseken, ahol a legtöbben csak egy röpke kalandot keresnek."

Ne aggódj, ha egy kis időre van szükséged az online társkeresés megtanulásához. "Az én tapasztalatom az, hogy sok olyan ember, aki hosszú idő után újra társkereső lesz, még 15 vagy 10 év után is egy kis tanulási görbével rendelkezik" - mondja Laino.

 

"Az ananász elmélet" alkalmazása

Ha többször tapasztaltad meg az elutasítást a társkeresés során, ez legjobb esetben elkedvetlenítő, legrosszabb esetben fájdalmas lehet. A lényeg abban rejlik, hogy ne vedd magadra az elutasítást, mivel nagy valószínűséggel semmi közöd hozzá.

„Az emberek nagyon különböző okok miatt utasítanak el másokat” - mondja Laino. „Néha azért, mert nincs bátorságuk megmondani, hogy haver, több más emberrel is randizom. Vagy haver, te emlékeztetsz valakire. Vagy haver, egyszerűen csak barátságot érzek irántad. Így lassacskán elszivárognak mellőled és ez valóban durva elutasításként hat.”

Ha küzdesz az elutasítással, Schwartz azt mondja, tartsd észben az úgynevezett "ananász elméletét", ami így hangzik: Valaki nem szereti az ananászt, ezért félreteszi, ha felszolgálják neki. De vannak rengeteg ember, aki imádja az ananászt. "Ugyanaz a gyümölcs, de semmi más oka nincsen, mint csak az egyéni ízlés, hogy valakinek kedvence, és másnak nem" - mondja Schwartz.“ Csak meg kell találni az ananász kedvelőjét."

Ugyanez vonatkozik rád is. Tehát legközelebb, ha szembesülsz az elutasítással, emlékezz rá: "Csak azt az embert kell megtalálnod, akinek úgy tetszel, ahogy vagy"!

 

 

 

 

Szerkeszt., 03.08.2023