A legszebb adventi vásárok Magyarországon

A legszebb adventi vásárok Magyarországon

3 | 8345 Hívások

Már megszokott jelenség, hogy a karácsonyt megelőző időszakban díszekbe borulnak a házak, lakások, azonban ugyanilyen lelkesen öltöztetik ünnepi díszbe a tereket, utcákat is, karácsonyi hangulatba hozva ezzel az embereket. A kellemes légkörhöz hozzájárulnak az adventi vásárok is, melyeket napjainkban hatalmas érdeklődés övez. A vásárok végigkövetik a karácsony előtti időszakot, számos programmal, rendezvénnyel, forralt borral és természetesen rengeteg potenciális ajándékkal várják az érdeklődőket, hamisítatlan karácsonyi hangulatot keltve.

 

Budapest

A legnépszerűbb karácsonyi vásár nem meglepő módon a fővárosé. A Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár immár 13. alkalommal várja a karácsonyi hangulatra vágyókat, mindennap délelőtt 10-től este 8-ig, november 18-tól egészen és december 30-ig. A forralt boron kívül számos egyéb téli itallal gondoskodnak arról, hogy melegen tartsuk magunkat, mint például a puncs, a tea, a kakaó vagy a forró csoki. Idén a karácsonyi tradíciókat minden eddiginél jobban bemutató gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, hogy a vásárra látogatókat ne hajtsa haza az éhség. A Vörösmarty téren flash mob akciók, különböző hagyományőrző programok, valamint karácsonyi városlátogató séták gondoskodnak a kellemes időtöltésről. Idén először egy különleges programmal is készülnek a szervezők, ez pedig a Béke Lángja. Karácsonykor a legtöbb embernek megjön a kedve a jótékonykodáshoz is, a vásáron természetesen erre is lehetőség van, több sátrat is felállítanak erre a célra.

 

Győr

Győr az évnek szinte minden szakaszában kedvelt célpontja a turistáknak, azonban a karácsony előtti időszakban a szokottnál is nagyobb a pezsgés a városban, köszönhetően többek közt az adventi vásárnak, ami rengeteg látogatót vonz. Ebben az időszakban zajlik Győrött a Téli fesztivál, amely széleskörű szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál idősebbeknek és a fiatal korosztálynak egyaránt. A győri adventi vásár november 29. és december 23. között várja az érdeklődőket koncertekkel, színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal, és természetesen ajándékokat árusító bódékkal. Az adventi gyertyagyújtások is nyilvánosan zajlanak majd a városban, ezt a meghitt eseményt pedig sült gesztenye, mézeskalács és forralt bor teszi még édesebbé és ünnepibbé.

 

Szombathely

A nyugati országrészben is megadják a módját a karácsony előtti várakozásnak, Szombathelyen már november 23-tól egészen karácsony napjáig megcsodálhatjuk az adventi vásárt a Fő téren. A vásárban a karácsonyhoz köthető ajándékokat találhatunk, mint például kézműves termékeket, karácsonyi dísztárgyakat, de természetesen arról is gondoskodnak a szervezők, hogy a nézelődők ne maradjanak étel és ital nélkül: forralt bor illata lengi be a levegőt, és a karácsonyi időszakhoz köthető ételeket is megkóstolhatjuk. A szórakozásról az adventi és a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó műsorokkal gondoskodnak, felelevenítik az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat, és zenés programokon is részt vehetnek a látogatók, emellett a számukra fontos embereknek kellemes környezetben szerezhetik be a karácsonyi ajándékokat.

 

Szeged

A hagyományos adventi vásár helyszíne, a Dóm tervezett felújítása és a Dóm tér burkolatának hibái miatt ebben az évben Dugonics térre költöztetik át Szegeden az adventi vásárt. A szervezők ennek ellenére azt ígérik, a helyszínen kívül semmi változás nem lesz, a megszokott hangulat, és a szokásosan színvonalas programok várják majd a karácsonyi vásárra látogató turistákat és helybélieket. A szegedi adventi vásár november 29-től áll nyitva az érdeklődők előtt. Az adventi vasárnapokon a vásárban gyújtják majd meg az adventi gyertyákat is, így mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyen ezen az eseményen is. A vásárban természetesen érdekes és színes programokkal várják az érdeklődőket, így az ide látogatók igazán tartalmas időt tölthetnek el Szegeden. A hamisítatlan karácsonyi hangulat ebből az adventi vásárból sem hiányzik majd, annak ellenére sem, hogy nem a megszokott helyszínen rendezik meg azt.

 

Foto: © Uwe Messner - Fotolia.com

Szerkeszt., 08.12.2013

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.