Tavaszi nagytakarítás otthon, testben, lélekben

Tavaszi nagytakarítás otthon, testben, lélekben

0 | 144 Hívások

Tavaszi nagytakarítás otthon, testben, lélekben

Tavasszal eljön a nagytakarítás ideje. Mindenki lepucolja az ablakokat, kitakarítja a szőnyegeket, olyan helyeket is megpróbál elérni, amelyekre nem szakít rendszeresen időt, tiszták lesznek a sarkok, elmozdulnak a bútorok, megszépül a kert és az udvar is.

A térrendezés, a tér átrendezése, a tereink komfortosabbá tétele mindenképpen ajánlott, hasznos, fontos, szükségszerű lépés nemcsak a tavasz közeledtével, az új életciklus megnyílásának közeledtével. Azért is fontos mindez, hogy ezáltal több életkedvet nyerjünk és csökkenjen esetlegesen a magánnyal, egyedülléttel járó frusztrációnk.

 

Milyen területeken különösen fontos tehát a tavaszi nagytakarítást elvégezni konkrét vagy akár átvitt értelemben?

 

Végezzünk nagytakarítást az otthonunkban!

A megszokott, kicsit már kötelezőnek tekintett nagytakarítási feladatok mellett érdemes a tér átrendezésében is gondolkodni. Sokan ettől bizonyára fogják a fejüket, hiszen senki sem örül annak, hogy ismét bútorokat kell tologatni vagy pedig a függönyt kell cserélni és ablakot kell pucolni.

 

Azonban ha a fizikai állapotunk ezt megengedi, akkor semmiképpen se mondjunk le erről a lehetőségről, hiszen egy tiszta, nem zsúfolt, jól átlátható térrel rendelkező otthonban mindannyian több örömet találhatunk, különösen akkor, hogyha korlátozottak a lehetőségeink és több időt vagyunk kénytelenek a négy fal között tölteni!

 

Engedjük be tehát az életünkbe a napfényt, a boldogságot, a vidámságot, a természet friss illatát és energiáját és töltsük tágas, világos, tiszta, egészséges, rendezett és vidám terek között az életünket!

 

Ideje a selejtezésnek is, hiszen ez az időszak kiváló arra, hogy átnézzük azokat a holmikat, amikre nincsen szükségünk! Hogyha megszabadulunk azoktól a tárgyaktól – persze a realitás talaján: nem kidobva őket, hanem lehetőség szerint eladományozva a rászorulóknak, eladva vagy pedig tovább hasznosítva – akkor újra csak hasznos energiák szabadulnak fel.

 

Ezek az energiák segíthetnek abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, egészségesebbek és boldogabbak lehessünk mind egyedül, mind pedig párkapcsolatban, családban!

 

Tegyünk rendet magunkban is!

 

Sokan elhanyagolják a lelki megtisztulás fontosságát, pedig a tavasz kiváló lehetőség arra, hogy rendezzük a lelki életünket. Sok hajnali meditáció a nyíló és virágzó természetben, séta a szabadban segíthet, hogy lelkünkkel is újra harmóniába kerülhessünk! Komolyabb nehézségek esetén azonban ne habozzuk pszichológus segítségét kérni!

 

Testünkre is ráférhet egy méregtelenítő kúra vagy egy böjt. Érdemes egy alapos kivizsgálást kérni, hiszen fény derülhet a még korrigálható panaszokra. Sokan elhanyagolják a fogaik ápolását, ideje a fogorvost is meglátogatni a gyönyörű tavaszi mosoly érdekében!

 

Tegyünk tehát rendet az életünkben, az otthonunkban, a testünkben és a lelkünkben, használjuk a lelkivilágunknak megfelelő spirituális módszereket és hangolódjunk rá a tavaszra, a megújulásra, a természet erejére és élvezzük az ebből áradó csodálatos és fantasztikus energiákat, az életigenlést az életörömöt és ne engedjük, hogy a magány a szomorúság a depresszió bekerüljön az életünkbe!

 

Ha pedig esetleg társ nélkül élnénk az életünket, a kora tavaszi megújulás kiváló lehetőség arra, hogy az 50plusz Klub segítségével új társra találhassunk, új pozitív energiákat engedjük be az életünkbe!

 

 

 

Fotó: Adobe_Stock/Robert Kneschke

Szerkeszt., 25.03.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.