A tökéletes nyári party recepje

A tökéletes nyári party recepje

0 | 449 Hívások

A tökéletes nyári party recepje

Itt a nyár, vele együtt a kerti partik szezonja is. Vannak jól sikerült partik és kevésbé jók. Hogy mi az előbbihez tartozzunk, néhány dologra érdemes odafigyelnünk az előkészületek során, hogy jó házigazdaként tudjuk vendégül látni a meghívottakat.

 

Ételek

A kerti parti legfontosabb szegmense a jó étel, hiszen az emberek zöme imád enni, s általában a kulináris élvezetek miatt megy el egy-egy partira. Ahol végre nem neki kell főznie, hanem mások által készített étkeket kóstolhat meg.Ha rongyrázós partit szervezünk, akkor érdemes catering céget felfogadni, s tőlük azt fogjuk kapni, amit várunk.Azonban ha olyan partit szeretnénk, ahol mindenki otthonosan érezheti magát, s ezt házias ízekkel is szeretnénk biztosítani, akkor jobb, ha magunk készítjük az ételt.Érdemes az elejére étvágygerjesztő falatkákról gondoskodni, kell egy jó főétel és természetesen desszert. A főétel lehet grill vagy bográcsos, de ha nagyon egyszerűt akarunk, akkor akár szalonnát is süthetünk, annak is megvan a maga romantikája.Arra azért érdemes mindenképpen odafigyelnünk, hogy a speciális étrendet tartó vendégeinkre is gondoljunk, nekik is kínáljunk valamilyen alternatívát az ételekből. Ezért érdemes előre felmérni, hogy vannak-e bármilyen érzékenységgel élő emberek a csapatban.

 

Desszert

Nem érdemes túlgondolnunk a desszert kérdését, a kerti partiknál nem a habos cukrászati csodák a menők, kivéve, ha rongyrázós partit tartunk. Érdemes édes és sós aprósüteményekben vagy gyümölcssalátában gondolkoznunk.

Italok

A kerti partik alfája és ómegája az ételek mellett az ital. Mindenképpen érdemes well come drinkről gondoskodni. Az italválaszték a csapat összetételének függvényében változhat, így arra előzetesen nincs sablon, viszont mindenképpen kínáljunk a szeszes italok mellett alkoholmentes italokat is.Az italoknál nagy hangsúly van a hűtésen. Mindenképpen gondoskodjunk hűtött italokról, sőt megfelelő mennyiségű jégről is.

 

Tányérok és evőeszközök

Az ökolábnyomunk csökkentése érdekében mondjunk le a korábban népszerű, mosogatást kiiktató műanyag tányérokról és evőeszközökről. Inkább szerezzünk be olcsó porcelán vagy cseréptányérokat és fém vagy fa evőeszközöket. Ha van otthon több étkészletünk, akkor ezeket is el lehet dizájnosan rendezni.

 

Ülőhelyek

Ha több vendéget várunk, akkor nagy valószínűséggel nem lesz elegendő a saját kerti garnitúránk. Ekkor sem szabad kétségbe esni, kölcsön kell kérni asztalokat, kerti padokat, lócákat. Színes terítőkkel, párnákkal vidám hangulatot teremthetünk.

 

Parti téma

Ha valamilyen téma köré szervezzük a partinkat, akkor sokkal könnyebb az ételeket, italokat, sőt a dekorációt is kiválogatni hozzá. Érdemes a kertet lampionokkal, girlandokkal feldíszíteni, sokkal hangulatosabb lesz.

 

Gyerekeknek program

Ha a partira gyerekek is érkeznek, számukra mindenképpen érdemes szórakozási lehetőségről gondoskodni, mert egy idő után megunják a céltalan rohangálást és nyűgössé válnak, ami romba tud dönteni bármilyen jól sikerült partit.

 

Nemkívánatos látogatók

Ha kert, akkor akarva akaratlanul meg fognak jelenni az ételek körül a méhek, darazsak. Érdemes az ételeket takarófedővel ellátni, az italokra pedig kis tetőket tenni.Estére a szúnyogok ellen érdemes szúnyogriasztó fáklyákat beszerezni, de a szúnyogriasztó spray is jó szolgálatot tehet.

 

Eső vagy szélvihar

Nem várt időjárás-változás esetére legyen B-tervünk. A lakás legyen rendben, ha be kell terelni a vendégsereget fedél alá.

 

 

Fotó: fotolia.com/ivanko80

Szerkeszt., 15.08.2019

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.