Karácsonyi ajándékvásárlás kényelmesen

Karácsonyi ajándékvásárlás kényelmesen

1 | 1444 Hívások

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a legutolsó pillanatra hagyják az ajándékvásárlást, mert nincs kedvük órákat sorban állni a boltban, miközben rájuk melegszik a kabát, majd menni tovább, a következő üzletbe, aztán egy másikba, hogy mindenkinek mindent megvehessenek. Ezért inkább egyre csak halogatják a meglepetések beszerzését, és csupán egy-két nappal Szenteste előtt eszmélnek rá, hogy még sehogy sem állnak. Ekkor jön a kétségbeesés és a kapkodás: egy utolsó, elkeseredett próbálkozás arra, hogy a kifosztott butikokban még találjunk valamit, aminek örülnének a többiek. Sajnos ilyenkor általában az idegesség miatt az ötleteink is cserbenhagynak, így csak futtában összevásárolunk valamit, ami egyáltalán nem biztos, hogy tetszeni fog a megajándékozottaknak.

 

Az üzletből üzletbe való rohangálás helyett

Pedig van a karácsonyi ajándékvásárlásnak egy sokkal egyszerűbb és kényelmesebb módja is. Igaz, egy feltételt teljesítenünk kell hozzá: időben el kell kezdenünk gondolkodni azon, kinek mit is adjunk. Akár már október közepén; sőt, nyáron. Lessük ki az illető kívánságait; figyeljünk arra, mit mond, mit szeretne, mire vágyik. Figyeljünk oda, melyik kirakat előtt áll meg a belvárosi séta közben, milyen webáruházak kínálatát nézegeti. Így, mire eljön az advent időszaka, már nem leszünk ötletek híján; mindössze azok megvalósítása marad hátra. Ráadásul így biztosak lehetünk benne, hogy valóban személyes ajándékot adunk majd, így az illető öröme garantált. A tökéletes ajándék titka tehát az idő és az odafigyelés - az egyszerű és kényelmes beszerzésé pedig az internetes vásárlás.

 

Bármilyen ajándékot beszerezhetünk az interneten

Manapság már szinte bármit elintézhetünk az interneten, a banki ügyeinktől kezdve a vonatjegyvásárláson át a szobafoglalásig - és az ajándékvásárlásig. Ráadásul így nem kell a boltokat járnunk ahhoz, hogy összehasonlíthassuk az árakat, vagy hogy már csak a helyszínen kelljen szembesülnünk azzal, hogy a kiválasztott termék elfogyott. Sőt, egyáltalán ki sem kell mozdulnunk otthonunkból, és az utcán fagyoskodnunk. Bármilyen ajándékot beszerezhetünk az interneten a műszaki cikkektől és a könyvektől kezdve a játékokon és az élményajándékokon át a ruhákig és a konyhai vagy lakásfelszerelésekig. Az egész családnak rendelhetünk, sőt, fizethetünk is online, és kérhetünk házhoz szállítást, így az ajándékok jönnek el hozzánk, nem nekünk kell utánuk szaladgálnunk.

 

Az internetes árak általában kedvezőbbek

Egyre többen vásárolnak szívesen az interneten; manapság már nem félnek attól, hogy ez a módszer ne lenne biztonságos. Nyugodtan vásárolhatunk így bármit, akár még ruhát is, hiszen annak esélye, hogy a méret nem lesz jó, akkor is megvan, ha személyesen vesszük meg a ruhát egy butikban. Ráadásul, az internetes kereskedőkre vonatkozó jogszabályok értelmében a boltok 8 napon belül kötelesek indoklás nélkül visszavenni a megrendelt árut, és visszafizetni annak ellenértékét - de jóindulatuktól függően becseréltetni akár később is lehet. További előny, hogy az internetes árak általában kedvezőbbek a boltinál, ráadásul, ha házhozszállítással kérjük a terméket, nem kell cipekednünk sem, így bátran választhatunk ajándékba például egy nehezebb műszaki cikket, például egy mikrohullámú sütőt vagy tévét is.

 

Megspórolhatjuk a házhozszállítási díjat

Kisebb méretű és értékű tárgyak esetében azonban érdemes megnéznünk, átvehetjük-e személyesen is az árut, hiszen ha a házhozszállítás többe kerülne, mint maga a termék, jobban járunk, ha a személyes átvételt választjuk. Nézzük meg a webáruház Kapcsolat menüpontjában, hol van a telephely; lehet, hogy épp egy sarokra tőlünk. Ha nagyon messze, kutassunk tovább: biztosan megtaláljuk ugyanazt a terméket egy másik webshop kínálatában is. Ha interneten intézzük el az ajándékvásárlást, a karácsony előtti utolsó pillanatokra már nem marad más, mint a csomagolás. Nincs idegeskedés vagy a mínuszokban való rohangálás; nyugodtan hátradőlhetünk, nézhetjük a hóesést a meleg szoba ablakából, és várhatjuk a Szentestét.

 

© archideaphoto - Fotolia.com

Szerkeszt., 11.12.2013

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.