Britt Kanja a 68 éves stílusikon

Britt Kanja a 68 éves stílusikon

6 | 787 Hívások

Britt Kanja a 68 éves stílusikon

 

Az emberek fejében a nagymama korú hölgyek otthon üldögélnek a kanapén, kötnek vagy horgolnak, banyatankkal mennek bevásárolni, várják az unokákat finomabbnál finomabb süteményekkel.A legjobb bizonyíték arra, hogy nem minden idős hölgy fér bele a megszokott sztereotípiákba és a szépség kortalan, nem más, mint egy német hölgy, Britt Kanja. Nálunk kevesen ismerik, de Németországban valóságos divatikonnak számít, sokan Audrey Hepburnhöz hasonlítják.

 

A szinte kortalannak tűnő Britt Kanja elegáns dívaként vesz részt rendszeresen kulturális eseményeken, de a meghatározó éjszakai események sem zajlanak le nélküle.Férjével, a még nála is idősebb Güntherrel együtt stílusikonként ismerik őket Berlin szerte, szívesen mutatkoznak alkalmi modellként is.Frankfurtban a Weltkulturen Múzeum egyik legnépszerűbb tárlata a Grey Is The New Pink – Moments of Ageing, mely 18 művész alkotásain keresztül a kortalan szépség kérdéskörét járja körül. Ezen a kiállításon ők is megjelennek a férjével.

 

Britt Kanja bár 68 éves, korát meghazudtoló mozgalmas életet él, ráadásul nagyon bevállalós is, hiszen bármikor görkorcsolyát húz vagy robogóra pattan, mindezt királynői eleganciával tálalva.Öltözködési stílusa alapján senki nem mondja meg hány éves.

 

Az idős hölgy különlegessége az, hogy nem a divatot követi és nem stílustervezők ruháit hordva, hanem a saját ruhatárát tervezte újra, s ebből alakított ki egy egyéni, elegáns és rendkívül ízléses stílust saját maga számára. Zseniálisan tudja összehangolni a színeket, anyagokat és formákat. Csodálatos kalapkölteményei valóságos műalkotások, melyek mindegyike egyedi.

 

Csinos alakját, melyet bármelyik fiatal megirigyelhetne, annak köszönheti, hogy fiatal korában táncművészként Amerikában élte mindennapjait, ráadásul az étrendjére is egész életében odafigyelt.A rendszerváltást követően a nyolcvanas években tért vissza hazájába. Berlinben egy éjszakai klub létrehozásán munkálkodott, célja a berlini éjszakai élet megreformálása volt. A berlini éjszakai élet gardedámjaként aposztrofálják, akinek nevéhez számos vad parti fűződik. Jó érzékkel tudta összegyűjteni a legérdekesebb embereket.

 

Sokak számára hihetetlen lehet, de Britt Kanját leginkább Instagram-sztárként ismerik, de divatbemutatók kitalálásában és divatkatalógusok készítésével is gyakorta foglalkozott.Nézete szerint csak az válik öreggé, szürkévé és keserűvé, aki elmenekül a kihívások elől. Ezzel szemben Britt Kanja egész életében szembenézett a kihívásokkal, folyamatosan bővíti a látókörét. Talán ezért is olyan népszerű az Instagramon is.

 

Férjével nagyon aktív életet élnek, együtt és külön-külön is szívesen pózolnak a kamarák előtt. Rendszeresen hívják őket rendezvényekre, fotózásokra. Mindketten az élet vágyát sugározzák, megcáfolják azt, amit a korukbeli emberekről gondolnak általában. Ők a világszerte ismert nagypapa és nagymama.

Ebből is látszik, ne gubózzunk be, legyünk annyira fiatalosak, mint amennyinek érezzük magunkat. Legyünk aktívak, csináljunk programokat, hiszen 50 fölött sem kell eltemetni magunkat a lakásunk négy fala között. Vegyünk példát Britt Kanjáról!

 

Fotó: specialbooking/women/britt-kanja/

 

 

 

Szerkeszt., 22.08.2019

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.