A legjobb romantikus filmek..

A legjobb romantikus filmek..

1 | 247 Hívások

Mozizni mindig jó. Ahogy közelednek a hűvösebb őszi hónapok, egyre kevésbé tudunk szabadtéri programot szervezni, szerencsére számos kiváló romantikus film került a mozikba.

 

1. Mamma mia! 1-2. 

A Mamma mia! első része 2008-ban volt látható először a magyar mozikban, tíz év elteltével pedig megérkezett a várva várt folytatás.Az alapsztori talán mindannyiunk számára ismert, Meryl Streep által megszemélyesített Donna egy görög szigeten szállodát vezet, itt nevelte fel egyedül a lányát, Sophie-t, akit Amanda Seyfried játszik. A történet bonyodalmát az okozza, hogy Sophie az esküvőjére mindhárom férfit meghívja, akik az anyja naplója szerint szóba jöhetnek apaként. A történet folytatása, azaz inkább előzménye a második rész, hiszen azt mutatja be, hogy hogyan keveredett ismeretségbe Donna a három férfival, akik felnőttkori énjét Colin Firth, Pierce Brosnan és Stellan Skarsgard személyesít meg mindkét filmben.

 

2. Rögtönzött szerelem 

A megtörtént eseményeken alapuló történet nemcsak humoros, hanem romantikus szálakat is megpenget. Kumail, a Szilícium völgy tévésorozat népszerű sztárja saját szerelmi történetét meséli el. Kumail pakisztáni származású, Amerikában élő stand up komikus, aki szerelembe esik egy amerikai lánnyal. A kulturális különbségek megnehezítik kapcsolatukat, ugyanis egyikük családja sem támogatja a szerelmüket. A lány kómába esik, ami még jobban megbonyolítja a történéseket.

 

3. Végállomás: esküvő 

Szeptemberben nézheti meg először Keanu Reeves és Winona Ryder főszereplésével ezt a konvencionálisnak nem mondható filmet. Frank és Lindsay hasonszőrűek, mindketten kelletlenül utaznak el egy Isten háta mögötti esküvőre. Találkozásukkor hamar rájönnek, hogy több közös vonásuk is van: mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt, az esküvőt, saját magukat és különösképpen egymást. Mogorvaságuk azonnal elszigeteli őket a többi vendégtől, így kénytelenek egymás társaságát élvezni.

 

4. Pappa Pia 

Stohl András által alakított főgonosz, Wizy embereivel száll szembe a pesti vagányok, bohémek és egyéb szedett-vedett figurákból verbuválódott csapat, melyet Szabó Kimmel Tamás által alakított Tomi vezet. Tomi nagyapját Nagy Feró alakítja, aki a nyugdíjas otthonból szökik ki a csónakház-felújítási projekt miatt. A történet szerelmi szálát Tomi és Ostorházi Bernadett által alakított Mara újra fellángoló szerelme adja.

 

5. Csillag születik 

John Norman Howard, a híres rocksztár botrányt botrányra halmoz, alkohol és kábítószer nélkül már képtelen fellépni. Egy éjszakai mulatóban megismerkedik egy tehetséges, fiatal énekesnővel, Esther Hoffmannal, akit Barbra Streisand alakít. John elkezdi Esther karrierjét egyengetni, feleségül is veszi, ekkor kezdenek a bonyodalmak kibontakozni. Hogy mi lesz a film vége, idén ősszel kiderítheti a magyar mozikban, ugyanis októberben lesz a film hazai premierje.

6. Parázs a szívnekTamást, a népszerű és felkapott színészt körülrajongják a nők, akiket nem sokra becsül, inkább a cimboráival lóg, akikkel bármikor be tud rúgni és narkót szívni. Tamás végzetes szerelembe esik Viktóriával, a sürgősségi osztály csinos doktornőjével. Az, hogy az önpusztító világfi elfogadja-e a segítő kezet, a film végére kiderül.

 

7. Egy Szerelem Gasztronómiája 

A Bereczki Zoltán által alakított excentrikus, de zseniális séf étterme a csőd szélére kerül. Egyetlen esélye, hogyha megkapja a hitelt, melyhez a Balla Eszter által alakított gátlásos hitelbíráló hölgyön keresztül visz az út. Az ízléses slágerekkel, tánccal és romantikával megfűszerezett gasztro-vígjáték végére kiderül, hogy van-e esélye két ilyen különböző embernek a szerelemre.

 

8. Átejtve 

Leonardo, az önelégült, gazdag mexikói playboy felveszi a luxusjachtja takarítására a munkásosztályból származó Kate-et. Rövid idő után fizetés nélkül kirúgja a nőt. Ezt követően egy baleset miatt a férfi amnéziás lesz, Kate bosszúból elhiteti vele, hogy a felesége és elviszi magával a saját világába, ahol a férfi dolgozni kényszerül. De mi történik akkor, ha a férfi emlékezete visszatér?

Szerkeszt., 13.09.2018

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.