A pozitív gondolatok teremtő ereje

A pozitív gondolatok teremtő ereje

1 | 226 Hívások

Nekem semmi sem sikerül… Engem senki sem szeret… Semmire nem vagyok jó… Sosem találom már meg az igazit… Egyedül fogok megöregedni… Ismerősek ezek a gondolatok?

Ezt nevezik úgy, hogy „félig üres a pohár” szemlélet. Mikor mindig, mindenben a rosszat keressük, a jót pedig akkor sem látjuk meg, ha kiveri esetleg a szemünket.

 

A tények ereje

Persze lehetünk bármennyire is pozitív beállítottságúak – ilyenkor a „pohár félig tele van” szemléletről beszélünk –, ha a tények ellentmondanak a legpozitívabb belső mantráinknak is:

Az elmúlt időszakban bármit is próbáltunk meg, kudarc lett a vége. Persze, tanultunk belőle, méghozzá sokat, csak egy bizonyos kor fölött az ember szívesen feláldozná a tanulságokat az eredményekért…

Ha valakihez közel kerültünk érzelmileg, akkor biztosan kiderült róla, hogy neki más tervei vannak.

Érezzük az idő múlását és sürgetését, és amikor ezzel megfűszerezve nem sikerülnek a dolgaink, nem érjük el a céljainkat, na akkor aztán duplán csap arcul a felismerés: „semmire sem vagyok (már) jó”.

Hetek óta se egy telefon, se egy csetbeszélgetés, se egy cinkos mosoly egy vadidegennel a buszon, így a tények ismeretében kénytelenek vagyunk arra következtetni, hogy hiába is keressük az igazit, az már nem fog eljönni.

Az ismerőseink élik az életüket, a gyerekeink felnőttek – vagy jó úton vannak afelé –, csak mi vagyunk egyedül, ezért a legpozitívabb napunkon is csak lógatjuk az orrunkat és búslakodunk magányosan.

A tények makacs dolgok – szokták mondani, és ezzel nehéz is vitatkozni. Makacs dolgok a tények, ez már egyszer igaz.

De! A tények értelmezése egy külön műfaj, és a pozitivitás azt is jelenti, hogy a makacs tények ellenére is igyekszünk olyan életet teremteni magunknak, amiben boldogan tudunk kiteljesedni.

 

A pozitív gondolatok teremtő ereje a társkeresésben

A pozitív gondolkodás nagyon fontos szerepet játszik a társkeresésben. Ha pozitívan állunk a dolgokhoz, akkor nagyobb eséllyel találunk rá egy olyan partnerre, akivel hosszú távon is együtt tudunk maradni.

A pozitív gondolkodás segít abban, hogy könnyebben találjuk meg azokat a jellemzőket és tulajdonságokat a másikban, amelyeket valóban keresünk. Fontos, hogy ne csak a hibákat keressük a társkeresés során, hanem elsősorban a pozitívumokat!

Ha pozitívan állunk a dolgokhoz, akkor mi magunk is jobban érezzük magunkat, így könnyebben és magabiztosabban találjuk meg azt a személyt, akivel akár hosszú távon is együtt tudunk élni.

A pozitív gondolkodás tehát nagyon fontos szerepet játszik a társkeresésben, még akkor is, ha esetleg nehezünkre esik.

 

A pozitív gondolatok teremtő ereje

A gondolatok teremtő erejéről már sokat hallhattunk.

Vannak olyan emberek, akik pozitív gondolkodásmódjukkal átitatva keresnek társat, és mindenhez pozitívan, vidáman, bizakodva, hittel telve állnak. Ezek az emberek általában boldogabbak is, mert mindent a pozitivitás szemüvegén keresztül néznek, és ahogyan tekintünk dolgokra, azok olyanok is lesznek.

Ez a pozitív gondolatok teremtő ereje. Amit nézek/látok, az növekszik.

Ha pozitívan gondolkozik valaki társkeresés közben, biztosan meg fogja találni a szerelmét. A pozitív gondolatok teremtő ereje segít, hogy higgyen abban, hogy Ön is megérdemli a boldogságot és a legjobbat, amit az élet csak tartogathat.

 

 

 

Fotó: Fotolia / Billion_photos

 

Szerkeszt., 09.09.2022