Kudarcok után: szabad elesni, kötelező felállni

Kudarcok után: szabad elesni, kötelező felállni

0 | 201 Hívások

Kudarcok után: szabad elesni, kötelező felállni

A kudarcokat sajnos, nem tudjuk elkerülni. Mindenki életében szembe kell nézni olykor kudarcokkal is.

 

Kudarcra futhat maga a párkapcsolat, illetve a párkapcsolaton kívül is jelentkezhet egy személyes kudarc.

Ha a párunktól függetlenül lett rossz kedvünk valami miatt, akkor mindenképpen szerencsések vagyunk, hiszen egy igazán szerető társ támogatni fog bennünket, segíteni fog abban, hogy könnyebben, hamarabb, zökkenőmentesen túljussunk a nehézségeken.

 

Előfordulhat azonban, hogy maga a párkapcsolat fut zátonyra, maga a párkapcsolat tűnik kudarcosnak. Ekkor sem szabad azonban elkeseredni, hiszen ez is úgymond benne van a pakliban, különösen akkor, hogyha egy online társkereső szolgáltatásait vettük igénybe. Nem szabad azonban hagyni, hogy ez eltántorítson bennünket a társkereséstől. Hiszen lehet, hogy emiatt kihagyjuk életünk legnagyobb lehetőségét: azt a szerelmet, azt a felvillanyozó, felpezsdítő, életjobbító lehetőséget, ami bearanyozhatja, beragyoghatja, megszépítheti életünk legszebb, legérettebb szakaszát.

 

Mit tegyünk akkor, hogyha kudarc ért bennünket?

Hogyha az élet más területén kudarc ért bennünket és boldog párkapcsolatban élünk, akkor bátran számítsunk a párunk támogatására! Ez tulajdonképpen egy próbatétel is, amit az első időszakban is nyugodtan használhatunk.

Hogyha a párunk nem csak jóban, hanem rosszban is mellettünk áll, segít, támogat, megölel, biztosít a szeretetéről és mindent megtesz azért, hogy nekünk könnyebb legyen, akkor sokkal biztosabban állíthatjuk, hogy hosszútávon is gyümölcsöző lesz a kapcsolat.

 

Mit tegyünk akkor, hogyha maga a párkapcsolat lett kudarcos?

Sajnos, erre nem tudunk mást írni, mint azt, hogy aki mer, az nyer. Esetleg, a közgazdaságtan nyelvén szólva: kockázat nélkül nincs haszon vagy nyereség. Muszáj belekalkulálnunk tehát a kudarc lehetőségét is akkor, amikor párt keresünk, online társkereséssel vagy más formájú ismerkedési lehetőségekkel élünk.

Igazából, az is érdekes lehet, hogy mi is a kudarc valójában. Hiszen, minden esetben gazdagabbak lettünk egy új önismereti fázissal. Sok mindent tanultunk, megismertük önmagunkat, jobban tudjuk, hogy mit szeretnénk ezen túl és mit nem. Így tehát, minden esetben elmondhatjuk, hogy egy leckét kaptunk az élettől, amit meg kellett tanulnunk ahhoz, hogy legközelebb úgymond sikeresen letehessük a vizsgát.

 

Nem érdemes tehát túlzottan elkeseredni kudarc esetén.

A kezdeti szomorkodás, úgymond gyász mindenkinek jár, ez egy természetes reakció. Ennek ki kell várni az idejét.

Amikor azonban úgy érezzük, hogy készen állunk az új lehetőségekre, akkor viszont bátran csapjunk ismét a lovak közé és keressünk új párkapcsolatot! Egy online társkeresőn könnyen és gyorsan, szinte pillanatok alatt ránk találhat a szerelem, aki bearanyozhatja életünk legszebb, legérettebb, legnyugodtabb időszakát.

 

Nem szabad tehát semmiképpen sem feladni a harcot!

A kudarcot meg szabad gyászolni, meg kell várni az idejét annak, hogy a legnagyobb, legerősebb szomorúság elmúljon.

Utána viszont, semmiképpen sem szabad elzárni magunktól a lehetőségeket, hiszen ma már a technológia vívmányai segítségével egy online társkeresőben pillanatok alatt ránk találhat az igazi szerelem.

 

Fotó: Adobe_Stock

 

Szerkeszt., 29.10.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.