Miért van szükségünk szeretetre?

Miért van szükségünk szeretetre?

3 | 440 Hívások

Miért van szükségünk szeretetre?

És szeretetről szóló történetekre?

Tudományos kísérletek kutatják arra a választ, hogy nekünk embereknek miért van szükségünk szeretetre. Talán sokak által ismert az a történet, amikor egy kutató kismajmokat nevelt fel ketrecben, és azt vizsgálta, hogy a drótmajmok által táplált kis egyedek hogyan viselkednek akkor, ha kapnak maguk mellé egy szőrrel bevont műmajmot is.

Az történt, hogy a drótmajmokra erősített cumisüvegből bátran táplálkoztak a kicsik, viszont idejük nagy részét a puha, barátságos, melegséget adó szőrmajmokba csimpaszkodva töltötték. De még mielőtt boldog véget vizionálnák a kísérletnek, fel kell világosítanunk a kedves olvasót: az említett kísérletet le kellett állítani, mert az összes kismajom végül gyilkológéppé vált. Hiába a meleg szőrmajom ölelő karjai, ha egyedtársaikkal kerültek össze, máris ádáz harcba kezdtek egymással a kölykök, és bizony volt, amikor ennek kifejezetten véres vége lett… A kutató feladta a kutatást és megállapította, hogy a majmoknak is törődésre és szeretetre van szükségük, amit nem pótolhat egy plüssel bevont váz.

Természetesen emberekkel kapcsolatban is születtek már tudományos eredmények, és a mai napig zajlanak ilyenek. Kiderült és rendre derülnek ki, hogy a szeretet elvesztésével a testünk gyors öregedésre vált, azonnal megjelennek a betegségek, de társadalmi szinten is megfigyelhető, hogy azokban a társadalmakban, ahol gyűlölködésre alapozzák a különböző ideológiákat, ott szignifikánsan több a háború. Míg azokban az országokban, ahol az elfogadásra és toleranciára nevelnek, és szem előtt tartják az önmaguk és mások szeretetét, ott egyszerűen nincsenek háborúk, helyette van gazdasági stabilitás és társadalmi jólét.

Ha az életünkben jelen van a szeretet, az sok mindent jelent számunkra azon túl, hogy a föld felett járunk fél méterrel, vidámak, elégedettek, produktívak vagyunk: tovább maradunk egészségesek és fiatalosak, hosszú életre számíthatunk, és olyan társadalmat teremthetünk, ahol sosem lesznek háborúk.

Tegyük szívünkre a kezünket: efelé haladunk éppen most – a saját életünkben és társadalmi szinten?

Ha a válasz igen, akkor nyugodtak lehetünk. De ha a válasz nem, akkor a jövőnket nemcsak klímakatasztrófa és járványok fenyegetik, hanem az is, hogy egymás ellen fordulunk. De ennek első lépcsőfoka az lesz, hogy magunk ellen kezdünk el harcolni.

Olvassunk szeretetről, emberi kapcsolatokról szóló, felemelő és közben szórakoztató sztorikat, hogy megelőzzük ezeket a harcokat. A szeretet és az erre emlékeztető, szeretetről szóló történetek emlékeztetnek bennünket arra, hogy milyen életet is szeretnénk, és segítenek visszazökkenni az emberiség és az egyén túlélését is szolgáló normális kerékvágásba – amiről mostanában minduntalan le akarnak bennünket téríteni.

A normalitás útján való maradásban segít a most megjelent új regény, R. V. Legend tollából: A Főnix.

 

A linken bele is lehet olvasni>>  https://vidirita.com/uton-a-fonix/

Szerkeszt., 07.12.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.