Valóban a B oldal forog 50 felett?

Valóban a B oldal forog 50 felett?

2 | 823 Hívások

Valóban a B oldal forog 50 felett?

A gyerekek még kitörő lelkesedéssel fogadják a születésnapjukat és többnyire akkor boldogok, ha az egész eseményt egy óriási öröm és ünneplés kíséri, ahol természetesen ők vannak a középpontban. Bárki is vesz részt ezen a rendezvényen, legyen az akár az osztálytársa vagy a nagymamája, mindenki lelkesen és hálásan szokott hazatérni onnan.

 

Aztán egy idő után valahogy, mintha ez az egész egyszerűen a visszájára fordulna. Az ember elkezd rettegni a születésnapjától, és csak azt kezdi látni az egészben, hogy ismét eltelt egy év, ismét egy évvel közelebb került az elkerülhetetlenhez.

Vajon miért változik meg mindez egy bizonyos életkor után? Miért tudunk ötven fölött kevésbé örülni annak, hogy ismét egy újabb évvel, újabb lehetőségekkel ajándékozott meg bennünket az élet?

 

Pedig az még akár az is lehet, hogy még csak az élete közepén sem jár az illető. Ráadásul már a kötelezőnek érzett dolgokat, társadalmi elvárásnak való megfelelést úgymond letudhatta, hiszen valószínűleg ekkorra már lehet, hogy felépült a karrierje, esetleg a lakása is, szerencsés esetben pedig még egy boldog családot is a magánénak tudhat. Innentől kezdve tehát nem marad más, mint örülni az életnek, és kihozni belőle mindazt, amit szeretnénk.

 

Ebben az időszakban juthat idő arra, amire az aktív felnőttkorunkban a munka miatt nem tudtunk koncentrálni. Kipróbálhatunk több különleges sportágat is akár, hiszen az ötven év feletti életkor még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem szabad semmilyen sportot sem űzni. Mi több, ekkor sokkal több időnk és lehetőségünk lehet odafigyelni az egészséges étkezésre, kiegyensúlyozott életvitelre. Hiszen, ha belegondolunk, mozogni, sportolni akár ingyen is lehet például séta vagy kocogás formájában, de sok esetben juthatunk hozzá kedvezményes fürdőbelépőkhöz is. Akár minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt szerezhetünk be a piacon, van időnk alaposan szétnézni és alkudni is akár. Ha van egy picike kertünk, akkor pedig akár magunk is kertészkedhetünk, megtermelhetjük mindazt, amit szeretnénk, így tulajdonképpen nem is kerül mindez sokba.

 

Fedezzünk fel új élményeket! Egyes buszos kirándulásokat rendkívül olcsón ki lehet fogni, keresgéljünk akár az utolsó pillanatos ajánlatok között, vagy a kuponos oldalakon, hiszen erre is jut időnk! Csavarogjunk, járjuk be a világot, ismerkedjünk új emberekkel, találjunk társra!

 

Mindemellett még bőven tudunk a családunkkal, gyermekeinkkel foglalkozni, kedvünk és lehetőségünk szerint segíteni nekik vagy egyszerűen csak élvezni a társaságukat. Tehetjük mindezt úgy, hogy ők sem fogják azt érezni, hogy ezzel rájuk telepednénk, hiszen emellett van saját életünk, barátaink és beszédtémánk, nem akarjuk minden lépésüket indokolatlanul kritizálni. Így ők is szívesen fogadják majd a látogatásunkat, szerveznek velünk közös programokat!

 

Próbáljuk tehát pozitívan felfogni a korunkat, és örüljünk az előttünk álló lehetőségeknek! Már az is egy óriási öröm lehet, hogy megéltünk egy bizonyos életkort, hiszen sajnos, egyre gyakoribbak az olyan betegségek, amelyek korán elviszik az embert. Legyen innentől kezdve az egész hátralévő életünk öröm és hálaadás minden egyes napért, ami megadatott! Hiszen minden okunk megvan rá, hogy felszabadult, boldog ötven év felettiek lehessünk! Élvezzük és éljünk még nagyon sokáig!

 

 

Szerkeszt., 02.11.2018

Laszloka
0 | 03.11.2018, 09:29

Igen, kétségtelen hogy már a második félidő megy.. és az is biztos h. nem lesz harmadik. :-) De lehet ez is jó, érdekes, változatos ugyanúgy mint egy sportesemény vagy egy film második része, vagy akár egy hanglemez B oldala.

tekiste
1 | 02.11.2018, 19:21

Éppen ezért várom már nagyon, hogy nyugdíjas legyek. És nem utolsó sorban még szeretnék sokáig élni, hogy tudjam élvezni azokat az éveket :) Nagyon utálok már minden reggel korán kelni :)