Miért játszanak egyes férfiak a nők érzelmeivel?

Miért játszanak egyes férfiak a nők érzelmeivel?

1 | 279 Hívások

Miért játszanak egyes férfiak a nők érzelmeivel?

 

A párkapcsolatokat megelőző játék, ismerkedés rengeteg alkalmat nyújt arra, hogy a partnerek megismerjék egymást. Ez különösen a nők számára fontos, hiszen ki akar egy vadidegen férfivel ágyba bújni és reggel vele ébredni? Ez csak különösen kalandvágyó nőknek való, ami viszont egyes férfiakat kevésbé zavarna, bizonyos férfiakat pedig egyáltalán nem. Ezért olyan nehéz kialakítani egy harmonikus kapcsolatot, mivel a férfit a szex mozgatja, a nőt pedig az érzelmei, a kapcsolódás.

 

Persze azért nem ilyen egyszerű a dolog. Jellem és emberi minőség kérdése is, hogy játszunk-e mások érzelmeivel, manipuláljuk, kihasználjuk-e őket, vagy sem. Súlyosbító körülmény, hogy a férfiakban körülbelül százszor annyi tesztoszteron van, mint a nőkben, ami óriási belső meghajtó erőként mozgatja őket. Ráadásul az is jellemző, hogy egy férfi nem akar minden nőhöz kapcsolódni, akit megkíván, a nők nagy része viszont olyan férfihoz akar kapcsolódni, akit megkíván.

 

Erős, tapasztalt nőket kevésbé fenyegeti az a veszély, hogy kihasználják őket a férfiak. Ahhoz is két ember kell, hogy ez megtörténjen. Kell hozzá egy manipulatív férfi és egy naiv, elgyengülő nő. Ilyen jellemek találkozásakor szinte elkerülhetetlen, hogy ne történjen meg az a bizonyos dolog, amitől egyébként sok nő tart. Ha a nők érzelmi igényei döntenek, azt sokan elégítik ki bizonytalan viszonyokkal. Még akkor is, ha sejtik, miről szól a történet. Nem beszélve az érintés öröméről, a test gyönyöréről, amiért sok áldozatot vállalnak nők, férfiak egyaránt.

 

Más dolog, ha a nő szerelmes és a férfi csak a testét akarja. Egyes férfiak kevéssé tudják elválasztani az érzelmeiket a testi vágyaiktól. Elcsábított, kihasznált, megcsalt nők alakjaival találkozhatunk a szépirodalomban és a színpadokon is szép számmal. Ezek a szereplők az életből vett hús-vér nők mintái alapján íródtak. Azt is mondhatnánk, hogy az a jelenség, amikor férfi játszik nő érzelmeivel, évezredes múltra tekint vissza. A szerelemmel és a szenvedéllyel egyidős dologról van tehát szó, ami az idők folyamán szinte semmit sem változott. Pedig a nők kikerültek évszázados elnyomásuk alól, sőt többé-kevésbé emancipálódtak is. Kiderült, hogy képesek ugyanakkora, vagy még nagyobb terhet vállalni az életből, mint a férfiak. De az emberi érzelmek, az azzal való bánásmód és játék mit sem változott.

 

Milyen kár, hogy egyes férfiak arra használják a szerelmet, a szenvedélyt, hogy eljátsszák a saját kielégülésükért. Ezek az aktusok ugyanis magasrendű, csodálatos érzelmek lealacsonyításával járnak, ami érzelmi sivárságra vall és ürességet alakít ki mindkét félben. Mindenképpen káros játszmák ezek alanyra, tárgyra nézve egyaránt. Ha eddig azt hittük, hogy egyes férfiak a gaz csábítók, és bizonyos nők az áldozatok, akkor nagyon tévedtünk. Ha egy nő nem érzi, hogy őszinte vággyal közelít hozzá a férfi, az hiányos önismeretre és életismeretre vall. Meg arra, hogy beéri kevesebbel. Elkövető és áldozat szerepébe bújtatva testi örömöket lopni nem nagy dicsőség, még kevesebb boldogság.

 

Olyan férfiak mindig voltak és lesznek, akik játszani szeretnek a nők érzelmeivel. Játszani, mert igazán szeretni nem tudnak. A szeretni tudás művészet, megvannak a lépcsőfokai. Ki milyen szinten áll, úgy tud szerelmet, szeretetet érezni és adni. Ahhoz, hogy valaki ebben fejlődjön, szeretetteljes kapcsolatokra van szüksége, nem üres numerákra. Már csak azt kell eldönteni, hogy ki mire vágyik.

 

 

Fotó:  © Adobe Stock / Christina Conti

 

Szerkeszt., 27.05.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.