Mitől marad meg a TŰZ a párkapcsolatban?

Mitől marad meg a TŰZ a párkapcsolatban?

3 | 867 Hívások

Mitől marad meg a TŰZ? A Férfi maradjon Férfi, a Nő maradjon Nő!

 Egy friss kapcsolatban úgynevezett rózsaszín napszemüvegen keresztül tekintünk a világra. Gyomrunkba pillangók költöznek és a föld felett lebegve lessük partnerünk minden kívánságát. Sajnos azonban igaz a mondás, mely szerint “A szerelem vak”, így köztudottan minél magasabbra repítenek bennünket a szerelem szárnyai, annál nagyobbat lehet csalódni, ha tévedünk!

 

Jóllehet a hűtlenség az egyik legnagyobb lehetséges fájdalom az életünkben, mégis kegyesebb az elszenvedőjéhez, mint amikor egy hosszan tartó, veszekedésekkel teli, kihűlő párkapcsolatról beszélünk, aminek lángja lassan alszik el. Mit tehetünk ennek megfékezéséért? Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatunkat éltető lángot?

 

A férfi, mint családfő és mint a ház ura

A férfi a párkapcsolat ereje és energiája. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezen képességüknek bármi áron teret kell adni és az erejüket a család védelme helyett így vagy úgy értelmetlen erőszakra használják. Pedig a ház ura akkor marad meg eredeti szerepében, és nevezendő férfiasnak, ha biztonságot nyújt a nőnek. Ez azt jelenti, hogy mellette a nő egy életen át számíthat rá és védettnek érezheti magát. A férfit azért teremtette a mindenható erős testfelépítésűnek, mert kunyhót épít, vadászni megy és megóvja a családját az illetéktelenektől. A férfi tárgyilagos és gyakorlatias, mert amikor szükség van rá, azonnal cselekednie kell. A férfi teremti meg a biztonságot családja számára.

 

A férfiak teendői igencsak lekorlátozódtak, de tesztoszteron szintjük nem változott. Amíg a ház ura az alkatához és az íratlan szabályokhoz mérten elvégzi a férfiakra szabott eredeti teendőit, a nőknek ez mindig is imponálni fog. Ha azonban az erősebbik nem lustává válik, a nő nem érzi már vele biztonságban magát, hiszen felborul a családi egyensúly.

 

A törékeny asszony, mint a család lelki támasza

A nő a kapcsolat szíve és lelke. Ő a gyengébbik nem, a gondolkodó, aki az élete árán is védelmet nyújt a csemetéjének, ám ehhez a férfi által nyújtott biztonságot kell éreznie, mert egyedül nem minden esetben képes megvédeni magát. A nő az elmélkedő, az álmodozó, aki örökké a veszélyek elhárításán és a kényelem megteremtésén munkálkodik. Csinosítja magát és a házat, ápol és gondoskodik a család minden tagjáról. Ő a felelős azért, hogy étel kerüljön az asztalra, hiszen a férfi elejtette a vadat, de mire hazaér a vadászatból, elfárad.

 

Az nők erejéből nem telik annyira, mint a férfiaknak, de nekik is ki kell venniük a részüket a közös háztartás feladataiból. A női szerepkör szintén óriásit változott az utóbbi években, de egy valami ugyanaz maradt: a kívánatosság. A női test szépsége önmagában is vonzó a férfiak számára, de hosszú távon minden férfi egy gondoskodó asszonyra vágyik, aki kiegészíti a munkáját. A szexi fehérnemű kevés, ha mellette elhagyja magát a nő és nem elég gondoskodó.

 

Ahhoz, hogy éveken és évtizedeken át lángoljon a tűz az Ön párkapcsolatában, együttműködőnek kell lennie és éreztetni a másik nemmel azt, amiben más. Ugyanakkor épp ezek a különbségek azok, amelyekben a két nem kiegészíti egymást, ettől olyan kerek ez az egész. Épp, mint egy karikagyűrű a házasságban.

 

 

 

Fotó: Adobe Stock / Robert Kneschke

 

Szerkeszt., 23.06.2022