Lángoló szenvedély..

Lángoló szenvedély..

1 | 10948 Hívások

Lángoló szenvedélyhogyan lehet a szerelmet, a szenvedélyt újra fellobbantani és fenntartani?

Manapság az emberek sok esetben egyik pillanatról a másikra lépnek ki a kapcsolatukból, gondolkodás nélkül mindent hátrahagyva. Régen, inkább megjavították a kapcsolatukat, minthogy elhagyták a társukat. Manapság már nem sokat hezitálnak viszont azok, akik a távozás mellett döntenek. 

 

De így kell-e ennek történnie? Van-e esély megjavítani a kapcsolatot?

Mielőtt kilépünk a kapcsolatunkból érdemes megvizsgálni, hogy valóban véglegesen kihűlt-e vagy van még esély megmenteni azt, ami eddig működött?

Lássuk, hogy mivel dobhatjuk fel a kapcsolatunkat, ami esetleg újra lángra tudja lobbantani a parázsló szikrát!

 

1. Csináljunk valami újat, valami olyat, ami nem része az életünknek! 

Szervezzünk újra randit magunknak, de ne a szokványos „beülünk egy vacsorára” módszert válasszuk! Menjünk el a Dumaszínházba jót nevetni! Kerekedjünk fel és menjünk el túrázni! Iratkozzunk be közösen egy főzőtanfolyamra!

 

2. Sportoljunk közösen! 

A közös sport motiváló, sokkal kevésbé adjuk fel. Ráadásul teszünk az egészségünkért is. Azt is érdemes tudnunk, hogy a sportosabb alak látványa sokkal jobban fokozza a szexuális vágyat, mint a hájacskákkal kipárnázott gömbölyded testalkat.

 

3. Űzzük ki a digitális kütyüket a hálószobánkból! 

Ha a szobánkba befészkeli magát a laptop, a tablet vagy az okostelefon, akkor nagy valószínűséggel ezeknek a kütyüknek a nyomkodásával fogjuk az időt tölteni, nem pedig egymással foglalkozni. Pakoljuk ki a hálószobából ezeket az elektronikus kütyüket! Így jóval nagyobb eséllyel fogunk egymással foglalkozni és összebújni.

 

4. Ne titkolózzunk a másik előtt! 

Egy jó párkapcsolat titka az őszinteség. Ne titkolózzunk egymás előtt, főleg ne a pénzügyekben. Ha jó a párkapcsolat, akkor a pénzügyek is közösek. Ne titkoljuk el a másik elől, ha valamire költöttünk, játszunk nyílt lapokkal. Hiszen a család költségvetését csak közös erővel tudjuk egyensúlyban tartani.

 

5. Szánjunk időt a szexre!

Bármilyen régi a kapcsolat, a szex mindig fontos összetartó erővel bír. Ha már teljesen elhidegültünk egymástól, de egy jó szexszel fel tudjuk dobni a kapcsolatot, akkor még van esélyünk menteni, ami menthető. Mert ha már semmilyen szexuális vonzalmat nem érzünk a másik iránt, akkor már tényleg el kell gondolkozni, hogy érdemes-e erőltetni a kapcsolatot.

 

6. A közös alvás varázsa 

Legyen közös a hitvesi ágy! Sokaknál előfordul, hogy a gyerekek érkezése után anyuka és apuka elkezd külön szobában aludni. Van, akiknél a gyerekek növekedésével ez megszűnik és visszaáll minden a normál kerékvágásba, de vannak olyanok, akiknél később is fennáll a külön hálószoba használata. Közeledjünk egymáshoz, aludjunk újra egy ágyban!

 

7. Veszekedés kontra békülős szex 

Sokaktól hallani, hogy nincs jobb egy kis békülős szexnél. A viták, veszekedések olyan sok adrenalint és dopamint termel a szervezetünkben, ami túlfokozott állapotot okoz, aminek hatására a szex is túlfokozott lehet. Persze ne azért veszekedjünk, hogy utána ágyba bújhassunk!

 

 

Fotó: Adobe Stock / Andrej Kiselev

 

Szerkeszt., 11.05.2021