Megtalálni a szerelmet a veszteség után..

Megtalálni a szerelmet a veszteség után..

1 | 380 Hívások

Megtalálni a szerelmet a veszteség után...

 

Kevés megrendítőbb dolog van annál, mint amikor életünk szerelmét elveszítjük. Akár szakításról van szó, akár végső búcsúról, fájdalmunk mindennél hangosabb, ezért szerető környezetünk jó tanácsai eltompulnak. De hogyan lehet túljutni ezen az időszakon, és szerelembe tudunk-e esni még valaha?!

 

Ilyen helyzetben hallani sem akarunk másik partnerről. Az egyedüllétbe menekülünk, hogy magunktól ébredjünk rá, egyedül rajtunk múlik a továbblépés. A szomorúság bármeddig nyújtható! A legszebb filmek és színházi darabok is mind a dráma műfajában készülnek. De a dráma csupán egy film, az életünk viszont nem az! Helyezze magát egy hasonló történet főszerepébe! Ha Happy Endet szeretne, nem ültetheti rá gyermekeire is a terhét! Hallgasson felnőtt gyermekeire és próbálja meg másutt megtalálni örömét az életben!

 

 

Partnerkeresés a neten

 

A partnerkeresés ma már messze leegyszerűsödött, hiszen mindannyiunk kezében ott az okostelefon. Egy helyes alkalmazás és máris az ellenkező nemek száza omolhat virtuális karjainkba. De vigyázat! Az egyszerű használat számtalan új veszélyt jelent számunkra! Olyan időket élünk, ahol az úgynevezett internetes trollok álprofil mögé bújva próbálják megkeseríteni mások életét. Vannak esetek, amikor túlzás így fogalmazni, hiszen ártatlan kamaszkori csínytevések állnak a háttérben, de sajnos csalók is szép számban előfordulnak a másik oldalon.

 

Határozottan javasolt időt szánni azon oldalak kezelésének megtanulására, amelyeken magunk is jelen vagyunk! Internetes profilunk megfelelő adatvédelmi beállításaival csak személyes ismerőseink láthatnak rólunk információkat, ám illetéktelenek nem látnak rólunk se fotót, se kommentet, ha nem akarjuk. A problémákat megelőzni soha nem késő! Kezdjen bele még ma ezen beállítások tanulmányozásába!

 

 

Nyitottság és bizalom

 

Természetesen a csalók kiküszöbölése nem azt jelenti, hogy ettől fogva csak aranyemberek várnak ránk. Ne a tökéletes nőt, vagy férfit akarjuk megtalálni, hanem barátot, beszélgetőpartnert, egyáltalán társaságot! Társaságban lenni újonnan megnyílt kaput jelent számunkra. A szerelemhez csupán közös érdeklődési körre és jó beszélgetésekre van szükség! Ha van rá lehetőség, akár utazhatunk is egyet valakivel! A szélesebb látókör mindenkit nyitottabbá és lelkesebbé tesz. A nyitottság azonban nem jelenti azt, hogy akárkinek bizalmat szavazhatunk!

 

 

Életmód váltás, társasági élet

 

Az új külső jó módja a váltásnak, de ilyenkor valami merészebbet is érdemes kipróbálni! Vágjon bele valamilyen csoportos tevékenységbe, ami eltereli a figyelmét, és valamilyen változást hoz az életébe! Legyen szó valamilyen fogyókúrás célú edzésről, táncórákról, sakkról, csoportos kirándulásokról, az sem kizárt, hogy most jön el a pillanat, amikor megtalálja a szenvedélyét!

 

A közösségi oldalak gyűlölettől átitatott látszata ellenére az interneten remek csoportokba lehet rendeződni! Keresse az olyan csoportokat, ahol aktívak a moderátorok és ne féljen megszólalni! Ha szükséges, legyen csendes megfigyelő és jelezze csak egy-egy lájkkal a véleményét és a szimpátiáját! Hosszú idő után már át fogja látni, kihez érdemes hozzászólni. Sok közösségben születik ma már személyes találkozó szimpátia alapján. Ki tudja… Talán épp egy ilyen találkozón találja meg ismét a szerelmet...

 

Ne feledje, az 50plusz-klub oldal is ezért jött létre, hogy segítsen párt találni.

 

 

 

Fotó: Adobe Stock / New Africa

 

Szerkeszt., 23.09.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.