Tavaszi randi tippek

Tavaszi randi tippek

1 | 2257 Hívások

A tavasz a szerelmesek időszaka – szokták mondani. Tény, hogy a langyos szellő, a viruló napsütés, a rügyező fák és a lassan nyílni kezdő, illatos virágok visszahozzák az ember életkedvét, kiolvasztják nem csak a testét, hanem az érzelmeit is. Tavasszal megindul a zsongás, kívül és belül, hiszen ha csak a madarak dalát hallgatjuk, már nekünk maguknak is dalolni támad kedvünk.

 

Miért jobb egy tavaszi első randi, mint egy téli?

 

Nemrég sikerült csak magunk mögött hagyni a hazánkban szokatlan tartós és súlyos mínuszokat, így még jól emlékezhetünk rá, hogy télen miért nem jó randizni. Az időjárás kiszámíthatatlan, mínusz húszban nehéz még csinosan is, nemhogy szexisen felöltözni, és, ami a legrosszabb, szinte lehetetlen kültéri találkozóban gondolkodni. A rossz idő vagy útviszonyok miatt készen kell állnunk, hogy bármilyen randitervet bármikor elengedjünk vagy megváltoztassunk. Egy működő párkapcsolatban ez nyilván nem akkora gond, hiszen még mindig ott a romantikus vacsora, a mozi vagy kiállítás, a barátok meglátogatása.

Első randi esetén azonban sokan vannak úgy, hogy kényelmetlenül érzik magukat „bezárva”. Egy étterem asztalához kényszerülve a beszélgetés nehézkesen indulhat, a pár feszenghet, a „szemtől-szembe” helyzet túl intim, nehezen jöhetnek a témák, vagy ha neadjisten úgy alakul, nehezebb szabadulni is. Kint a természetben sétálgatva, a nagyobb térrel együtt a biztonságérzet és a bátorság is erősebb lábakon áll. Több a látnivaló, több az esemény (ami adott esetben az egymásról kialakuló képet is árnyalhatja). Egy parkban a füvön napozgatva még a kínosan rossz randi se lehet olyan rossz, és az hogy nem muszáj folyamatosan egymás szemébe nézni, mindenkit oldottabbá tesz.

Tavaszi randitippek

 

Ki a természetbe!

 

A természet kedvelői választhatnak – fizikai állapottól és hajlandóságtól függően – piknikezést vagy túrát/sétát. A természet lágy öle mindenkit megnyugtat és kreatívvá tesz. A zöld környezet, a bizsergető napfény elűzi a stressz, nyitottabbá tesz, így az ismerkedés, beszélgetés is gördülékenyebb lesz majd.

 

Városnézés, várlátogatás

 

Ezekbe a programokba, ha van kedvünk, beleférhet egy kis játék is. Csináljunk úgy, mintha turisták lennénk, vagy játsszuk el, hogy az adott korból jöttünk. Egy várkastély királykisasszonyát és annak megmentőjét eljátszani kifejezetten romantikus dolog lehet, és a végén együtt nevethetünk a mókázásunkon.

 

Közös érdeklődés élvezete, célzott programokkal

 

Látogassunk meg közösen egy botanikus kertet, állatfarmot, mintagazdaságot vagy gyógynövénykertet! Garantált, hogy lesz miről beszélgetni, és a közös tanulás élménye is összefűz majd.

 

Közös hobbik

 

Menjünk együtt horgászni vagy meccsre. Természetesen ez csak akkor jó program (pláne első) randira, ha mindkét félnek van kedve hozzá, semmiképpen se játsz(ass)unk kísérőt! A hobbi szerepe a feszültség levezetése, a koncentráció kifejlesztése, a szenvedély felébresztése – izgalmas dolog lehet ezt együtt megélni, különösen ha azt is tekintetbe vesszük, hogy ha örömet érzünk, nyitottabbak, nagyvonalúbbak és felszabadultabbak vagyunk másokkal. Persze arra azért figyeljünk oda, hogy akkor se váljunk ijesztővé, ha a kedvenc csapatunk nem úgy szerepelt, ahogy szerettük volna.

 

Megejtő panorámák

 

A különféle tájakra eső kilátás az embert mindig nagyon mélyen fel tudja kavarni. Érdekes, hogy más területen tesz érzékennyé egy erdős hegyoldal, egy sziklás szakadék, egy izgalmas formájú vízesés vagy egy nyüzsgő város látványa, de mindegyikre igaz, hogy mélyre ható érzelmek felkorbácsolása révén érzékennyé tesznek. Menjünk (leendő) kedvesünkkel olyan helyre, ahonnan páratlan a kilátás és élvezzük a bensőnkben feltáruló tájat is közösen!

 

Vásárok, fesztiválok

 

A kültéri nagylétszámú rendezvények több szempontból is ideálisak egy első randira. Sok a látványosság, de igény szerint lehet keresni csendesebb sarkokat, általában van étel-ital, zene, ami szintén fontos részét képezheti a találkozásnak. Ismerkedő program esetén van akit megnyugtat, hogy sok ember között teheti meg az első lépéseket egy teljesen idegen emberrel egymás felé (sajnos az ördög nem alszik).

Ezek a rendezvények a legtöbb esetben szép helyeken (történelmi városokban, várakban, nagy idegenforgalmú helyeken) kerülnek megrendezésre, így magán a vásáron kívül más programot is találhatunk igény szerint (lásd a lista korábbi része).

Szerkeszt., 23.03.2017