A válság ellenére nagyon optimisták a magyar egyedülállók

A válság ellenére nagyon optimisták a magyar egyedülállók

4 | 1861 Hívások

A válság ellenére nagyon optimisták a magyar egyedülállók

Egy felmérés szerint a magyarországi szinglik még a globális válság közepette is figyelemre méltóan optimisták a romantikus partner megtalálásának kilátásait illetően. Körbejártuk ennek részleteit.

 

Válságban is optimistán?

Válságokban a legnehezebb optimistának lenni és maradni, viszont talán pont ilyenkor van erre a képességünkre a leginkább szükségünk.

Könnyű optimistának lenni akkor, amikor minden jól megy, minden csodálatos, a kilátások kedvezőek, és valahogy minden a rendjén van.

Nehéz optimistának lenni, amikor minden borongós, sötét, fellegek gyülekeznek és egyre közelednek, és valahogy nem látszik a kiút. De a túlélést pont ilyenkor szolgálja kiemelten az optimizmus.

Ha tudunk pozitív gondolatokkal a gomolygó felhők mögé nézni – még ha nem is látunk mögéjük, a nézést mindenképp megpróbálhatjuk! –, akkor könnyebb megtenni a jövőbe vezető utat.

Ha elképzeljük, hogy a borongós ködfelhő mögött süt a nap, akkor plusz életerőt nyerhetünk a célunk eléréséhez.

Tehát válságban az optimizmus akár még életet is menthet. És amikor majd tényleg kisüt a nap, fogjuk tudni értékelni is a szépséget, rendet, és a perspektívák feltárulkozását.

 

Hogyan legyünk optimisták a társkeresésben?

Hogy soha ne lankadjon a lelkesedés, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani a praktikum jegyében!

●    Kezeljük prioritásként, mindenek előtt valóként azt, hogy megtaláljuk a társunkat! Hiszen párkapcsolatban az élet nehézségei is könnyebbek, ha meg tudjuk osztani a másikkal a terheket. Aztán persze meg tudjuk osztani az örömöket is!

●      Érdemes lehet újragondolni a céljainkat. Biztos, hogy reális cél az, hogy az első üzenetváltás után már a randit kell fontolgatni? Biztosan reális cél az, hogy a regisztráció után azonnal megtaláljuk életünk új párját? A reális célok nem okoznak csalódásokat, így nem csökkentik az optimizmust.

●      Az elvárásokban legyünk rugalmasak, mind önmagunkkal, mind a másik féllel szemben. Persze nem kell megalkuvóvá válni, de ha rugalmasak maradunk, akkor nem fordulhat elő a közmondásos eset: ami nem hajlik, az törik.

●      A kitartás fél siker. Egész biztosan túl kell esni néhány parttalan ismerkedésen is ahhoz, hogy fejlődjenek azok az érzékek, amik aztán segítenek felismerni az igazit.

●      A társkeresés egyben önismereti túra is, tehát közben önmagunkat is újra és újra felfedezhetjük.

●      Koncentráljunk a barátságra! Lehet, hogy húsz emberrel is beszélni kell ahhoz, hogy elkezdjünk bizakodni abban, hogy végre találunk valakit, de addig is lehet húsz új barát! Az emberi kapcsolatok csúcsa a szerelem, de az életünk során sokszor rádöbbenhetünk, hogy barátok nélkül semmire sem mennénk.

 

Válságok jönnek-mennek. Ha már megértük az ötödik X-et, akkor már sok válság van a hátunk mögött, így az újabbakat ugyan enerváltan, de mégis rutinosan köszönthetjük. Reménykedhetünk abban, hogy a válságok elmúlnak – hogy újabbak előkészületének adjanak helyet –, hiszen ezek mindig enyhülnek, aztán erősödnek.

Akár bölcsességből, akár alap beállítottságból fakad a pozitivizmus, őrizzük meg és ha tehetjük, sugározzuk mások felé is, így a társkeresésben is sokkal vonzóbbak lehetünk az irántunk érdeklődők számára!

 

 

 

Fotó: Adobe Stock / contrastwerkstatt

Szerkeszt., 24.02.2023